Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 23:30:24
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Atunci religiozitatea aceia e una falsa.
Purtatorul de cuvant al BOR a declarat ca Pamantul are 6000 de ani. Sau pe acolo. Dovezile arata cu totul altceva. Nu se cheama asta negare a realitatii? Sau rationalizam iar, cu texte gen "dzeu a facut lumea sa para mai veche, dar de fapt are 6000 de ani?"

Citat:
Ma pun sa caut si sa le readuc in discutie,imediat ce tu imi vei da nume de oameni care "cred" in teoria evolutiei.
O teorie stiintifica nu e ceva in ceea ce crezi, ci ceva ce accepti, sau respingi, bazat pe dovezi.

De pe wiki citire:
"...in the scientific community there is essentially universal agreement that the evidence of evolution is overwhelming, and the scientific consensus supporting the modern evolutionary synthesis is nearly absolute..."

iti aduci aminte de lista cu savanti al caror nume e Steve?

Citat:
Serios care fapte?Nu a zis stiinta pe la un moment dat ca pamantul e plat?Care e cea mai mica parte dintr-un atom?Cate fapte eronate ne-a prezentat stiinta de-a lungul vremii?De cate ori s-a inselat stiinta de-a lungul vremii, si de cate ori si-a schimbat teoriile?
Stiinta lucreaza cu datele pe care le are la un moment dat. Pe masura ce nivelul de intelegere si cunoastere avanseaza, e normal ca unele lucruri considerate corecte sa fie declarate incorecte.

Asta e un argument pro stiinta, nu contra ei, dar se para ca nu iti dai seama. Acest mecanism de auto-corectie este exact ceea ce produce progresul in stiinta. Religia e la celalalt pol: inchistata in dogme, neaga realitatea sau incearca sa ii reduca la tacere pe cei care contesta dogma, bazat pe dovezi (vezi Inchizitia).

Citat:
Acuma care a avut dreptate Einstein sau Bohr?
Irelevant. Ce este relevant insa, pentru subiectul despre care discutam, este ca a avea dreptate sau nu se bazeaza doar pe argumentele aduse, nu pe numele din spatele lor.

Astept sa imi spui despre contributiile crestinismului la imbunatatirea conditiei umane.

Citat:
Si de ce te legi de Biblie? De ce nu cauti pe Dumnezeu dincolo de Biblie?
Unul din motivele pentru care ne "legam" de biblie este pentru ca ne tot lovim de citate din ea, folosite pentru a justifica una, alta.

Mai mult, e esential sa aducem biblia in discutie, avand in vedere ca sta la radacina crestinismului. Nu imi spune ca nu e asa, avand in vedere cat de central e personajul Isus, si cat de putin e mentionat in afara bibliei.

Citat:
2.In haiti,cutremurul din Haiti a avut loc pe 13 jan..''focul sfant'' vine de pasti..nush daca stii tu cand e asta..
N-ai inteles. Ma refeream la faptul ca ar fi de preferat ca dumnezeu sa se concentreze pe a rezolva treaba cu cutremurul, chiar daca ii ia un an intreg, asa insemnand "ratarea" focului sfant.

Citat:
Eu știu că tocmai Dumnezeu este izvorul vieții, al iubirii, al bunătății.
Siiiguuur. Ai citit Vechiul Testament? E tot numai o iubire si o bunatate.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 15.02.2010, 23:35:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_forscorpio Vezi mesajul
Poi nici nu ai cum sa intelegi ... cand stai in genunchi te rogi ... si cand te rogi esti mai mare decat cand stai in picioare pentru ca atunci esti in stransa legatura cu Dumnezeu si te simti mai bine si rugaciunea te inalta !
De ce doresti sa te simti mai bine?
Citat:
Cum e sa te simti maimuta ???
Distractiv :)
Vechi 15.02.2010, 23:39:55
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Cum e sa te simti maimuta ???
Cum e sa te simti urmarit(a) 24/24 de o entitate presupus benevolenta, care are grija sa te faca sa te simti vinovat(a) de diverse "pacate", inclusiv de chestii pe care nu le poti controla, cum ar fi propriile ganduri?

Ai citit "1984"?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 15.02.2010, 23:46:21
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
Eu am dat un exemplu daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu, nu il considerati pacat, nu considerati nimic ca fiind pacat. O vorba am pentru tine...omul este mai mare daca sta in genunchi decat daca sta in picioare...asa ca pune-te in genunchi si roaga-te si vei fi mai mare decat noi toti !!!! Nu mai cauta argumente contra lui Dumnezeu, cauta raspunsul pe care inca nu l-ai gasit pentru ca in starea in care te afli esti foarte departe de adevar ! Nu mi-as omora parintii pentru ca ei mi-au dat viata cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar pe tine ce te opreste sa o faci ? Ca doar pentru tine nu exista pacat ! Imi vei spune poi ei mi-au dat viata, nu am de ce sa ii omor ! Si vei simti in tine primul lucru dat de Dumnezeu IUBIREA ! Si iubirea o negi?... Si natura o negi? Natura e insasi Dumnezeu !!! Oriunde mergi, oriunde privesti il vezi pe Dumnezeu dar esti prea incuiat in gandurile tale cele rele ca sa iti dai seama de asta ! Doamne ajuta !
poti sa ne explici ce intelegi prin pacat? din punctul meu de vedere binele si raul sunt oarecum relative si depind de foarte multi factori. o sa dau un exemplu ca sa intelegi ce vreau sa spun:

Sa zicem ca la stiri aflam ca o fata X in varsta de 15 ani isi omoara in mod violent tatal. avand aceste informatii ce concluzie tragi? X reprezinta raul (negru), cu mintea intunecita de diavol sa zicem, iar tatal victima nevinovata.

peste 10 zile afli noi amanunte. Tatal lui X era un betiv violent care isi batea violent sotia si fiica si o supunea pe cea din urma maltratarilor sexuale. in seara fatidica X a rabufnind nemai rezistand abuzurile si si-a ucis tatal.

crima este clar condamnabila, dar raul (negru) se transforma intr-o forma ambigua de gri.
si asa vad eu viata, nu este separata in alb si negru, in bine si rau, ci in nuante de gri.

de altfel intreg conceptul de Dumnezeu si diavol mi se pare stupid, ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca Dumnezeu l-a creat (conform traditiei crestine) pe diavol deci prin asta a dat nastere raului suprem. halal benevolenta divina......

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

Last edited by Dex53; 15.02.2010 at 23:48:52.
Vechi 15.02.2010, 23:48:04
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
Iti spun un singur lucru ... da sa stii ca tu ai de pierdut ...IN CAZUL IN CARE NU EXISTA DUMNEZEU :daca te vei ruga, vei posti, vei merge la Biserica si VEI CREDE IN DUMNEZEU nu vei pierde nimic, DAR DACA EXISTA vei pierde tot !
Si daca Dumnezeu nu e de fapt Dumnezeu, ci Allah? Te-ai chinuit degeaba si o sa arzi in iad. Poftim pariu: daca tu nu crezi in Allah si el nu exista, nu ai pierdut nimic. Dar daca Allah exista si tu nu crezi in El, ai pierdut totul. Allah Akbar?!!

Citat:
Cu siguranta esti ateu doar ca sa fi privit altfel, sa pari mai smecher.
Da. Nu puteam sa dorm intr-o noapte ca nu-mi dadeam seama cum sa fiu mai smecher. Si, brusc, m-a lovit: ma fac ateu!
Cel putin asa a fost la mine. Nu pot sa vorbesc pentru ceilalti atei.
Vechi 16.02.2010, 00:06:29
sorekonom
Guest

Implicit

[quote=andra_forscorpio;212582]"Sa inteleg ca tu numai de aia nu-ti omori parintii, ca te pedepseste cineva " topcat

Vezi tu, noi gandim total diferit... Eu am dat un exemplu daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu, nu il considerati pacat, nu considerati nimic ca fiind pacat. O vorba am pentru tine...omul este mai mare daca sta in genunchi decat daca sta in picioare...asa ca pune-te in genunchi si roaga-te si vei fi mai mare decat noi toti !!!! Nu mai cauta argumente contra lui Dumnezeu, cauta raspunsul pe care inca nu l-ai gasit pentru ca in starea in care te afli esti foarte departe de adevar ! Nu mi-as omora parintii pentru ca ei mi-au dat viata cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar pe tine ce te opreste sa o faci ? Ca doar pentru tine nu exista pacat ! Imi vei spune poi ei mi-au dat viata, nu am de ce sa ii omor ! Si vei simti in tine primul lucru dat de Dumnezeu IUBIREA ! Si iubirea o negi?... Si natura o negi? Natura e insasi Dumnezeu !!! Oriunde mergi, oriunde privesti il vezi pe Dumnezeu dar esti prea incuiat in gandurile tale cele rele ca sa iti dai seama de asta ! Doamne ajuta ![/QUOT

O intrebare care eu o consider de bun simt este: ce poti afla despre crestinism scrutand informatiile istorice, filozofice si chiar teologice referitoare la el? Raspunsul e: nimic. Fiindca raspunsul la ceea ce reprezinta crestinismul ne poate fi dat in mod direct prin credinta si in mod mediat prin teologie si practica crestina. Mai este un aspect, care il vad oarecum suspect. Ce este cu aceasta incercare de convertire a celorlalti. Parintele Steinhardt ne avertizeaza asupra acestei tendinte de a propovadui. Si implicarea directa in mantuirea altora. Dar de multe ori ne arogam o pozitie de-a dreptul apostolica si tare imi e ca ne luam angajamente care depasesc ceea ce ar reprezenta orizontul nostru de participatie la indreptarea "raului din lume" Revenind la prima parte a raspunsului meu, plecand de la aceasta interogatie, vedem clar ca nu putem argumenta credinta si nu putem imparti noi credinta. Astfel incat trebuie sa intelegem ca nu e de nasul nostru convertirea in sine a unui frate. E o taina, e un mister, noi cel mult putem fi niste martori al acestor schimbari, sa zicem, putem fi niste instrumente. Bineinteles ca asta a degenerat in ceea ce numim crearea unei viziuni de tip separatist. Falsul conflict stiinta-religie de exemplu. Pai trebuie acuzat acest mod autist de a vedea lumea, modul autist sectar chiar, de a vedea desavarsirea incepand si terminand cu propria persoana. Acest mod de a gandi, ne tulbura mai ales ca vin din zona in care libertatea cel putin in mod declarativ se afla pe buzele oricarui crestin.
Deci un discurs pur teologic si un aplomb de tip paulinic, ma tem ca nu reprezinta raspunsul. Si de ce nu va faceti datoria doar de a spune, asta e esential. A convinge frizeaza zona satisfactiei lucrului bine facut. Dar nu vazut, ca o conlucrare, ci mai mult ca un produs al propriei persoane, supra-entuziatmata de experienta comuniunii. Imi aduc aminte ca in perspectiva crestina, un bine impus nu e bine deloc, e chiar rau! Se incalca libertatea celuilalt. Pai ce, Dumnezeu nu stie ce e bine pentru fiecare? Ba da! Ne impune, ne converteste cu forta? Nu! Dar cu siguranta foloseste limbaj comun cu noi. Si mi se pare ca este o problema de limbaj, de neadaptare la cel din fata noastra. A trage prea mult pe turta teologica e o eorare mai ales in fata unor interogatii de tip evolutionist, ca sa ne rezumam la exemplul actual. Pai clivajul se adanceste in acest mod. Si nu rezolva, mai nimic.
Nu mi-o luat in nume de rau, dar poate nu e de competenta noastra duhovniceasca,a reusi fapte de genul acesta! Zic si eu... Cine stie

Last edited by sorekonom; 16.02.2010 at 00:24:13.
Vechi 16.02.2010, 04:53:58
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bilibox_ Vezi mesajul
Trimite-ne o vedere de acolo, ca sa stim ca nu minti.
Hmmm..sa inteleg ca stii ce-nseamna iadul??? Trist....
Vechi 16.02.2010, 06:03:54
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
de unde stii ca doreste sa fie slujit? de ce trebuie sa ii atribui acest tip de personalitate umana, aceasta mentalitate tiranica "ma slujiti, iar daca nu ardeti in iad" de unde stii ca in primul plan in ochii divinitatii nu sunt faptele morale si nu credinta sau slujirea.

problema pe care o am cu divinitatea de tip crestina sau musulmana este ca cere mai intai supunerea si apoi conduita morala. de unde stii ca divinitatea are gandirea aceasta? pana la urma vorbim de CREATOR, nu de un dictator sangeros.

a doua problema, daca intr-adevar divinitatea ar avea acest tip de gandire (desi mi se pare absurd, si vreau sa-mi demonstrezi cum ajungi la concluzia aceasta fara carti sfinte) de ce ar trebui sa i ne supunem? de frica? o sa-mi zici probabil " pai pentru ca ne-a creat, este parintele nostru" si anticipand acest lucru te intreb, parintii tai te trateaza ca pe un sclav, te ameninta cu moartea daca nu ingenunchezi in fata lor (in cazul divinitatii cu focul etern)
ai putea sa-mi zici "pentru ca este atototputernic"...dar prin acest lucru ar insemna sa ne inchinam de frica, si as putea sa dau exemplu multotr oameni din istorie care au acceptat tacit dictatura unora precum Mao, Hitler, Stalin de frica mortii.
Nu vezi ca faci exact greseala de care ma acuzi pe mine, îti imaginezi diverse lucruri despre Creator.

Raspunsul la întrebarea de ce sa-L slujim e urmatorul: e vorba atât de a-i face pe plac cât si e spre folosul nostru,fiindca El e sursa a tot binele. Trebuie sa facem totul pentru a-I fi pe plac fiindca El e Stapânul. Iar rugaciunea la care te-am îndemnat are si rolul de a-ti limpezi aceste dileme. Daca El exista, te va lumina ce asteapta de la tine. Pâna acum puteai sa te rogi de mai multe ori, cât timp ai scris aceste mesaje dar am impresia ca nu ai facut-o.

Întrebi de ce-L personificam pe Dumnezeu. Pai daca El nu e Persoana (sau Persoane) atunci nu se explica cum de omul este persoana. Dumnezeu nu poate fi inferior omului. Si slujirea
Vechi 16.02.2010, 06:05:48
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pentru a intelege controversele intre oamenii de stiinta trebuie sa intelegi modul in care stiinta lucreaza. Uite ce frumos spune Einstein ce inseamna a crea o teorie noua:
Creating a new theory is not like destroying an old barn and erecting a skyscraper in its place. It is rather like climbing a mountain, gaining new and wider views, discovering unexpected connections between our starting point and its rich environment. But the point from which we started out still exists and can be seen, although it appears smaller and forms a tiny part of our broad view gained by the mastery of the obstacles on our adventurous way up. (Crearea unei teorii noi nu este asemenea darimarii unui cotet si ridicarii unui zgirie-nori in locul sau. Mai degraba e o escaladare a unui munte, cistigind noi si cuprinzatoare vederi, descoperind conexiuni neasteptate intre punctul de plecare si bogatul mediu inconjurator. Dar punctul de unde noi am plecat mai exista inca si poate fi vazut, chiar daca el ne pare mai mic, formind doar o particica din larga viziune cistigata prin dominarea obstacolelor intilnite in aventuroasa calatorie spre culmi.)
Frumoase cuvinte dar de ce le aplici unidirectional, doar la materie? De ce nu-ti largesti aria cautarii si la spiritual?
Vechi 16.02.2010, 06:06:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Tu nu ai creat destule chestii care nu te mai intereseaza?
Eu sunt prost, El e atotstiutor.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58