![]() |
![]() |
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
De pe wiki citire: "...in the scientific community there is essentially universal agreement that the evidence of evolution is overwhelming, and the scientific consensus supporting the modern evolutionary synthesis is nearly absolute..." iti aduci aminte de lista cu savanti al caror nume e Steve? Citat:
Asta e un argument pro stiinta, nu contra ei, dar se para ca nu iti dai seama. Acest mecanism de auto-corectie este exact ceea ce produce progresul in stiinta. Religia e la celalalt pol: inchistata in dogme, neaga realitatea sau incearca sa ii reduca la tacere pe cei care contesta dogma, bazat pe dovezi (vezi Inchizitia). Citat:
Astept sa imi spui despre contributiile crestinismului la imbunatatirea conditiei umane. Citat:
Mai mult, e esential sa aducem biblia in discutie, avand in vedere ca sta la radacina crestinismului. Nu imi spune ca nu e asa, avand in vedere cat de central e personajul Isus, si cat de putin e mentionat in afara bibliei. Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Distractiv :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai citit "1984"?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa zicem ca la stiri aflam ca o fata X in varsta de 15 ani isi omoara in mod violent tatal. avand aceste informatii ce concluzie tragi? X reprezinta raul (negru), cu mintea intunecita de diavol sa zicem, iar tatal victima nevinovata. peste 10 zile afli noi amanunte. Tatal lui X era un betiv violent care isi batea violent sotia si fiica si o supunea pe cea din urma maltratarilor sexuale. in seara fatidica X a rabufnind nemai rezistand abuzurile si si-a ucis tatal. crima este clar condamnabila, dar raul (negru) se transforma intr-o forma ambigua de gri. si asa vad eu viata, nu este separata in alb si negru, in bine si rau, ci in nuante de gri. de altfel intreg conceptul de Dumnezeu si diavol mi se pare stupid, ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca Dumnezeu l-a creat (conform traditiei crestine) pe diavol deci prin asta a dat nastere raului suprem. halal benevolenta divina......
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." Last edited by Dex53; 15.02.2010 at 23:48:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cel putin asa a fost la mine. Nu pot sa vorbesc pentru ceilalti atei.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=andra_forscorpio;212582]"Sa inteleg ca tu numai de aia nu-ti omori parintii, ca te pedepseste cineva " topcat
Vezi tu, noi gandim total diferit... Eu am dat un exemplu daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu, nu il considerati pacat, nu considerati nimic ca fiind pacat. O vorba am pentru tine...omul este mai mare daca sta in genunchi decat daca sta in picioare...asa ca pune-te in genunchi si roaga-te si vei fi mai mare decat noi toti !!!! Nu mai cauta argumente contra lui Dumnezeu, cauta raspunsul pe care inca nu l-ai gasit pentru ca in starea in care te afli esti foarte departe de adevar ! Nu mi-as omora parintii pentru ca ei mi-au dat viata cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar pe tine ce te opreste sa o faci ? Ca doar pentru tine nu exista pacat ! Imi vei spune poi ei mi-au dat viata, nu am de ce sa ii omor ! Si vei simti in tine primul lucru dat de Dumnezeu IUBIREA ! Si iubirea o negi?... Si natura o negi? Natura e insasi Dumnezeu !!! Oriunde mergi, oriunde privesti il vezi pe Dumnezeu dar esti prea incuiat in gandurile tale cele rele ca sa iti dai seama de asta ! Doamne ajuta ![/QUOT O intrebare care eu o consider de bun simt este: ce poti afla despre crestinism scrutand informatiile istorice, filozofice si chiar teologice referitoare la el? Raspunsul e: nimic. Fiindca raspunsul la ceea ce reprezinta crestinismul ne poate fi dat in mod direct prin credinta si in mod mediat prin teologie si practica crestina. Mai este un aspect, care il vad oarecum suspect. Ce este cu aceasta incercare de convertire a celorlalti. Parintele Steinhardt ne avertizeaza asupra acestei tendinte de a propovadui. Si implicarea directa in mantuirea altora. Dar de multe ori ne arogam o pozitie de-a dreptul apostolica si tare imi e ca ne luam angajamente care depasesc ceea ce ar reprezenta orizontul nostru de participatie la indreptarea "raului din lume" ![]() Deci un discurs pur teologic si un aplomb de tip paulinic, ma tem ca nu reprezinta raspunsul. Si de ce nu va faceti datoria doar de a spune, asta e esential. A convinge frizeaza zona satisfactiei lucrului bine facut. Dar nu vazut, ca o conlucrare, ci mai mult ca un produs al propriei persoane, supra-entuziatmata de experienta comuniunii. Imi aduc aminte ca in perspectiva crestina, un bine impus nu e bine deloc, e chiar rau! Se incalca libertatea celuilalt. Pai ce, Dumnezeu nu stie ce e bine pentru fiecare? Ba da! Ne impune, ne converteste cu forta? Nu! Dar cu siguranta foloseste limbaj comun cu noi. Si mi se pare ca este o problema de limbaj, de neadaptare la cel din fata noastra. A trage prea mult pe turta teologica e o eorare mai ales in fata unor interogatii de tip evolutionist, ca sa ne rezumam la exemplul actual. Pai clivajul se adanceste in acest mod. Si nu rezolva, mai nimic. ![]() Nu mi-o luat in nume de rau, dar poate nu e de competenta noastra duhovniceasca,a reusi fapte de genul acesta! Zic si eu... Cine stie ![]() Last edited by sorekonom; 16.02.2010 at 00:24:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Hmmm..sa inteleg ca stii ce-nseamna iadul??? Trist....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raspunsul la întrebarea de ce sa-L slujim e urmatorul: e vorba atât de a-i face pe plac cât si e spre folosul nostru,fiindca El e sursa a tot binele. Trebuie sa facem totul pentru a-I fi pe plac fiindca El e Stapânul. Iar rugaciunea la care te-am îndemnat are si rolul de a-ti limpezi aceste dileme. Daca El exista, te va lumina ce asteapta de la tine. Pâna acum puteai sa te rogi de mai multe ori, cât timp ai scris aceste mesaje dar am impresia ca nu ai facut-o. Întrebi de ce-L personificam pe Dumnezeu. Pai daca El nu e Persoana (sau Persoane) atunci nu se explica cum de omul este persoana. Dumnezeu nu poate fi inferior omului. Si slujirea
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt prost, El e atotstiutor.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|