Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 21:12:19
bodo1222's Avatar
bodo1222 bodo1222 is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2010
Locație: Husi
Religia: Ortodox
Implicit

era ptr konijiro mesajul...
Vechi 15.02.2010, 21:14:33
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Si de ce te legi de Biblie? De ce nu cauti pe Dumnezeu dincolo de Biblie?
ok. de unde aflu ce fel de entitate este Dumnezeu, cum a creat lumea, daca intervine in viata noastra, daca a intervenit vreodata, ce doreste de la noi, ce reguli morale ne impune etc? de asemenea, exista viata de apoi, in ce consta ea, cum explic conceptul de suflet? s.a.m.d

o sursa credibila care sa-mi ofere raspunsurile la aceste intrebari in cadrul acestei religii in afara de Biblie? hmmmm nu prea. daca zici Sfintii parinti, ei se bazeaza pe Biblie si nu neaga aberatiile si atrocitatile din cartea de capatai a crestinismului.

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Vechi 15.02.2010, 21:35:39
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
ok. de unde aflu ce fel de entitate este Dumnezeu, cum a creat lumea, daca intervine in viata noastra, daca a intervenit vreodata, ce doreste de la noi, ce reguli morale ne impune etc? de asemenea, exista viata de apoi, in ce consta ea, cum explic conceptul de suflet? s.a.m.d

o sursa credibila care sa-mi ofere raspunsurile la aceste intrebari in cadrul acestei religii in afara de Biblie? hmmmm nu prea. daca zici Sfintii parinti, ei se bazeaza pe Biblie si nu neaga aberatiile si atrocitatile din cartea de capatai a crestinismului.
Nu ti se pare absurd ca daca Dumnezeu exista cunoasterea Lui sa se rezume la o carte sau niste carti? Daca Dumnezeu e Viu El trebuie sa intervina în viata oamenilor si de aceea cea mai buna cale e sa te rogi sa te lumineze. Biblia si celelalte carti sunt folositoare dar nu sunt baza crestinismului.
Vechi 15.02.2010, 21:46:37
andra_forscorpio andra_forscorpio is offline
Banned

Data înregistrării: 11.02.2010
Locație: Baia Mare
Implicit ...

"Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice."

Iti spun un singur lucru ... da sa stii ca tu ai de pierdut ...IN CAZUL IN CARE NU EXISTA DUMNEZEU :daca te vei ruga, vei posti, vei merge la Biserica si VEI CREDE IN DUMNEZEU nu vei pierde nimic, DAR DACA EXISTA vei pierde tot ! Cu siguranta esti ateu doar ca sa fi privit altfel, sa pari mai smecher. Crezi ca ai un motiv bine intemeiat sa nu crezi in Dumnezeu, vrei sa pari inteligent ca tu intelegi altfel lucrurile de cat le intelegem noi ceilalti. Cum de te suporti? O intrebare ... ti-ai omora parintii? Poi daca tot crezi tu ca Dumnezeu nu exista si nu te pedepseste nimeni, atunci nu este pacat s-o faci, asa-i? Ca si ateu cu cine tii si de ce? Ce te-a facut sa devi ateu?

Last edited by andra_forscorpio; 15.02.2010 at 21:49:31.
Vechi 15.02.2010, 22:07:34
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
Nu ti se pare absurd ca daca Dumnezeu exista cunoasterea Lui sa se rezume la o carte sau niste carti? Daca Dumnezeu e Viu El trebuie sa intervina în viata oamenilor si de aceea cea mai buna cale e sa te rogi sa te lumineze. Biblia si celelalte carti sunt folositoare dar nu sunt baza crestinismului.
evident ca mi se pare absurd, de asta te intreb de alte metode prin care il pot cunoaste pe Dumnezeu.

de unde stii ca trebuie sa ma rog la el? de unde stii ca ii place sa fie rugat? ce dovezi ai ca divinitatea intervine in viata noastra daca exista?

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Vechi 15.02.2010, 22:12:57
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
evident ca mi se pare absurd, de asta te intreb de alte metode prin care il pot cunoaste pe Dumnezeu.

de unde stii ca trebuie sa ma rog la el? de unde stii ca ii place sa fie rugat? ce dovezi ai ca divinitatea intervine in viata noastra daca exista?
Trebuie sa te deschizi Lui. Rugaciunea e o forma de a te deschide, de a-ti arata dispozitia de a-L sluji.

Daca exista e logic ca se preocupa de noi, altfel nu ne-ar fi creat.
Vechi 15.02.2010, 22:34:41
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
Trebuie sa te deschizi Lui. Rugaciunea e o forma de a te deschide, de a-ti arata dispozitia de a-L sluji.

Daca exista e logic ca se preocupa de noi, altfel nu ne-ar fi creat.
de unde stii ca doreste sa fie slujit? de ce trebuie sa ii atribui acest tip de personalitate umana, aceasta mentalitate tiranica "ma slujiti, iar daca nu ardeti in iad" de unde stii ca in primul plan in ochii divinitatii nu sunt faptele morale si nu credinta sau slujirea.

problema pe care o am cu divinitatea de tip crestina sau musulmana este ca cere mai intai supunerea si apoi conduita morala. de unde stii ca divinitatea are gandirea aceasta? pana la urma vorbim de CREATOR, nu de un dictator sangeros.

a doua problema, daca intr-adevar divinitatea ar avea acest tip de gandire (desi mi se pare absurd, si vreau sa-mi demonstrezi cum ajungi la concluzia aceasta fara carti sfinte) de ce ar trebui sa i ne supunem? de frica? o sa-mi zici probabil " pai pentru ca ne-a creat, este parintele nostru" si anticipand acest lucru te intreb, parintii tai te trateaza ca pe un sclav, te ameninta cu moartea daca nu ingenunchezi in fata lor (in cazul divinitatii cu focul etern)
ai putea sa-mi zici "pentru ca este atototputernic"...dar prin acest lucru ar insemna sa ne inchinam de frica, si as putea sa dau exemplu multotr oameni din istorie care au acceptat tacit dictatura unora precum Mao, Hitler, Stalin de frica mortii.

Vechi 15.02.2010, 22:35:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Dese au fost controversele intre Einstein Neil Bohr si alti oameni de stiinta.Se stie ca lui Einstein nu ii placea fizica cuantica, si nu prea era de acord cu mecanica cuantica si cu urmasii lui Newton :).Fiecare cu "stiinta" lui.Nu putem zice nici ca Einstein a fost perfectiunea ratiunii si a intelegerii si la scoala o mai dadea in bara, ba unii il puteau considera chiar normal, sau de ce nu "prost".Deci si stiinta asta in mare parte e un "rahat"!
Pentru a intelege controversele intre oamenii de stiinta trebuie sa intelegi modul in care stiinta lucreaza. Uite ce frumos spune Einstein ce inseamna a crea o teorie noua:
Creating a new theory is not like destroying an old barn and erecting a skyscraper in its place. It is rather like climbing a mountain, gaining new and wider views, discovering unexpected connections between our starting point and its rich environment. But the point from which we started out still exists and can be seen, although it appears smaller and forms a tiny part of our broad view gained by the mastery of the obstacles on our adventurous way up. (Crearea unei teorii noi nu este asemenea darimarii unui cotet si ridicarii unui zgirie-nori in locul sau. Mai degraba e o escaladare a unui munte, cistigind noi si cuprinzatoare vederi, descoperind conexiuni neasteptate intre punctul de plecare si bogatul mediu inconjurator. Dar punctul de unde noi am plecat mai exista inca si poate fi vazut, chiar daca el ne pare mai mic, formind doar o particica din larga viziune cistigata prin dominarea obstacolelor intilnite in aventuroasa calatorie spre culmi.)
Vechi 15.02.2010, 22:35:53
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Question

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.
Nu înțeleg cum tu, Ateul "cel rău" vrei o lume bună, fără Dumnezeu. Eu știu că tocmai Dumnezeu este izvorul vieții, al iubirii, al bunătății.
Vechi 15.02.2010, 22:37:23
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_forscorpio Vezi mesajul
O intrebare ... ti-ai omora parintii? Poi daca tot crezi tu ca Dumnezeu nu exista si nu te pedepseste nimeni, atunci nu este pacat s-o faci, asa-i?
Sa inteleg ca tu numai de aia nu-ti omori parintii, ca te pedepseste cineva
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58