![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
era ptr konijiro mesajul...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
o sursa credibila care sa-mi ofere raspunsurile la aceste intrebari in cadrul acestei religii in afara de Biblie? hmmmm nu prea. daca zici Sfintii parinti, ei se bazeaza pe Biblie si nu neaga aberatiile si atrocitatile din cartea de capatai a crestinismului.
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
"Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice."
Iti spun un singur lucru ... da sa stii ca tu ai de pierdut ...IN CAZUL IN CARE NU EXISTA DUMNEZEU :daca te vei ruga, vei posti, vei merge la Biserica si VEI CREDE IN DUMNEZEU nu vei pierde nimic, DAR DACA EXISTA vei pierde tot ! Cu siguranta esti ateu doar ca sa fi privit altfel, sa pari mai smecher. Crezi ca ai un motiv bine intemeiat sa nu crezi in Dumnezeu, vrei sa pari inteligent ca tu intelegi altfel lucrurile de cat le intelegem noi ceilalti. Cum de te suporti? ![]() Last edited by andra_forscorpio; 15.02.2010 at 21:49:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de unde stii ca trebuie sa ma rog la el? de unde stii ca ii place sa fie rugat? ce dovezi ai ca divinitatea intervine in viata noastra daca exista?
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca exista e logic ca se preocupa de noi, altfel nu ne-ar fi creat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
problema pe care o am cu divinitatea de tip crestina sau musulmana este ca cere mai intai supunerea si apoi conduita morala. de unde stii ca divinitatea are gandirea aceasta? pana la urma vorbim de CREATOR, nu de un dictator sangeros. a doua problema, daca intr-adevar divinitatea ar avea acest tip de gandire (desi mi se pare absurd, si vreau sa-mi demonstrezi cum ajungi la concluzia aceasta fara carti sfinte) de ce ar trebui sa i ne supunem? de frica? o sa-mi zici probabil " pai pentru ca ne-a creat, este parintele nostru" si anticipand acest lucru te intreb, parintii tai te trateaza ca pe un sclav, te ameninta cu moartea daca nu ingenunchezi in fata lor (in cazul divinitatii cu focul etern) ai putea sa-mi zici "pentru ca este atototputernic"...dar prin acest lucru ar insemna sa ne inchinam de frica, si as putea sa dau exemplu multotr oameni din istorie care au acceptat tacit dictatura unora precum Mao, Hitler, Stalin de frica mortii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Creating a new theory is not like destroying an old barn and erecting a skyscraper in its place. It is rather like climbing a mountain, gaining new and wider views, discovering unexpected connections between our starting point and its rich environment. But the point from which we started out still exists and can be seen, although it appears smaller and forms a tiny part of our broad view gained by the mastery of the obstacles on our adventurous way up. (Crearea unei teorii noi nu este asemenea darimarii unui cotet si ridicarii unui zgirie-nori in locul sau. Mai degraba e o escaladare a unui munte, cistigind noi si cuprinzatoare vederi, descoperind conexiuni neasteptate intre punctul de plecare si bogatul mediu inconjurator. Dar punctul de unde noi am plecat mai exista inca si poate fi vazut, chiar daca el ne pare mai mic, formind doar o particica din larga viziune cistigata prin dominarea obstacolelor intilnite in aventuroasa calatorie spre culmi.) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca tu numai de aia nu-ti omori parintii, ca te pedepseste cineva
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|