![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tin intradevar de niste invataturi bune, cum ar fi cele de ecclesiologie , modul de relationare a Bisericii cu cei din afara ei cat si tinerea de calendar.Astea sunt lucruri bune pe care le-au pastrat in afara de asta stilistii astia mie mi se par cam ciudatei.Dupa cum zice o vorba strecoara tantarul si inghit armasarul. Cred ca prea fac din tantar armasar. Lucrurile astea de organizare Bisericeasca nu au prea multa revelanta si nu conteaza prea mult in economia mantuirii sufletului.O fi gresit calendarul dupa care merge Biserica, insa nu inseamna ca asta a periclitat intreaga ortodoxiei.Greseala a venit din partea clericilor si a mai marilor bisericii este cine sa dea socoteala de asta.Noi suntem datori cu ascultare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ce argumente ai ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Crede-ma, orice fel de argument in acest moment ar fi complet inutil. Tu inca esti in etapa de liber cugetator la marginea teologiei. Nu-i cuvint de ocara, foarte multi am trecut pe-acolo. Bine ar fi sa incepi sa citesti catehismul ortodox mai itii. Dumnezeu sa-ti ajute!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu esti dator sa asculti de episcop (icoana vie a lui Cristos) si de preot doar atita timp cit aceia marturisesc ortodoxia. Cind se dovedesc eretici, atunci, daca te consideri ortodox esti obligat sa te dezici de erezie si sa te desparti complet de eretici. Asta este invatatura ortodoxa, iar daca tu stii altceva, atunci precis este invatatura a Stilului Nou care aici nu se bazeaza pe patristica. Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 13.02.2010 at 00:38:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu conteaza ca toata planeta e pe calendarul gregorian! Toata planeta curveste, toata planeta o da in ecumenisme! LUMEA TRE' SA MEARGA PE CARAREA BISERICII, SI NU BISERICA PE CARAREA LUMII, O CARARE DESARTA... LUMEASCA! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Citeste aceste doua carti si dupa mai vorbim!
http://traditiaortodoxa.files.wordpr...sil-sakkas.pdf http://www.crucea.ro/2007/06/12/arse...-ii-boldurile/ |
|
||||
|
||||
![]()
Comuniunea Bisericii Ortodoxe nu s-a bazat niciodata pe calendar si acest lucru e foarte clar, daca stam sa ne gandim ca la inceput erau 4 feluri de tinere a Sarbatorii Invierii. Calendarul nu are darul separarii, calendarismul da.
Atata vreme cat Sfantul Munte tine calendarul vechi dar e in comuniune cu BOR, atata vreme cat Patriarhia Ierusalimului tine calendarul vechi dar e in comuniune cu BOR, atat vreme cat Biserica Ortodoxa Rusa tine calendarul vechi dar e in comuniune cu BOR, eu nu vad decat ca unii s-au decis sa treaca de la ascultare la neascultare. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
adevar sau superstitie?! | ovidiu.mihai05 | Generalitati | 4 | 07.10.2011 07:48:54 |
Potopul- mit sau adevar? | Zarathustra_revenind | Generalitati | 47 | 20.06.2010 12:54:55 |
Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 13:48:29 |
|