Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2010, 16:39:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
iar au incepu analizele pe text... moooaama ce plictiseala. da, stiu, schimb canalul. dar totusi scrierile astea de jumatate de pagina sunt PLIC-TI-SI-TOARE!!!!!
Pai chiar asa..ce atata gandire, trebuie sa crezi pur si simplu, doar credinta anuleaza gandirea, nu?

Cu asa credinciosi, de ce sa ne mai miram ca unii sunt atei?
Vechi 02.02.2010, 17:00:07
Bilibox_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Daca vrem sa impingem detalierea mai departe, putem spune ca de fapt logica este: Universul a creat Universul, si ulterior pe om din jocul intamplarii, cu alte cuvinte, Universul are de fapt atributele lui Dumnezeu: vesnicia si atotputernicia minus inteligenta, ceea ce raportat la acuzatiile lor cum ca omul l-a creat pe Dumnezeu dupa chipul sau putem spune foarte bine ca ateul a creat dumnezeul-Univers dupa chipul sau, primele doua atribute tiand de latura sa imaginativa iar ultimul (cel lipsa) de cea reala.
Ce frumos suna.
Vechi 02.02.2010, 18:07:57
vasile_ucenicul's Avatar
vasile_ucenicul vasile_ucenicul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.05.2009
Question

[quote=AteulCelRau;195249]Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta.

Esti cel mai sarac om din lume daca n-ai pe Dumnezeu!
Cum se face ca esti ateu? In familia ta nu s-a vorbit niciodata de Dumnezeu? Oare n-ai simtit niciodata ajutorul Sau?
Vechi 02.02.2010, 22:18:12
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Ateismul e bazat pe negatie si ateii îsi fundamenteaza viata pe denial. Urmarile sunt boli psihice, depresie, dereglari fiziologice.

Lasati-va de sportul asta, fie ca sunteti pusti fie oameni maturi.
Vechi 02.02.2010, 22:43:23
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ateismul este un non sens existantial

Omul nu poate sa fie ateu !
Oricum am lua-o si am invarti-o,instinctul sacrului,si nevoia de a crede, exista adanc implantate in om !
ateismul manifest ,la unii ,nu este decat o noua credinta in raspar,adica marturisirea inconstianta a dorintei lor de a crede, care fata cu ei,este momentan nesatisfacuta !
E clar lucru ,ca omul trebuie sa creada in ceva,altfel se scufunda in nonsensul neantului devenind din fiinta, nefiinta, ceea ce ,cat e in viata tot nu se poate realiza !
numai nefiinta e atee, numai ea nu se are ca obiect,pt ca nu exista !
Ateismul nu e decat o marturisire disperata a nevoii de a crede, pe care unele spirite nenorocite o manifesta !
ele vor din tot sufletul sa creada, insa nu pot,deocamdata, dar nu e exclus in viitor...sub influenta unor evenimente limita,sa se produca o ruptura in opacitatea constiintei !
Vechi 03.02.2010, 00:48:28
Makavelli Makavelli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.05.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Makavelli
Implicit

[quote=vasile_ucenicul;207452]
Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta.

Esti cel mai sarac om din lume daca n-ai pe Dumnezeu!
Cum se face ca esti ateu? In familia ta nu s-a vorbit niciodata de Dumnezeu? Oare n-ai simtit niciodata ajutorul Sau?
Si eu sunt ateu....Cred ca nici eu nu am simtit vreodata ajutorul lui, cu toate ca ai mei incercau sa ma convinga de mic, tot timpul inima si mintea mea au fost la indoiala cu privire la existenta lui dumnezeu :P in schimb am fost influentat si eu chiar si asa ateu destul in asa fel incat sa nu cad cum a spus cineva de pe forum, "prizonierul ratiunii" :)
Vechi 03.02.2010, 08:24:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ateismul e bazat pe negatie
Exact. Problema ta e ca voi cei care faceti afirmatia (D-zeu exista) trebuie sa o dovediti. Si voi negati ceilalti zei, noi negam un zeu in plus.
Citat:
si ateii îsi fundamenteaza viata pe denial. Urmarile sunt boli psihice, depresie, dereglari fiziologice.
ai si ceva dovezi sau e doar parerea ta?
Citat:
Lasati-va de sportul asta, fie ca sunteti pusti fie oameni maturi.
Daca zici tu!
Vechi 03.02.2010, 08:26:09
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Omul nu poate sa fie ateu !
Watch me!!!
Vechi 03.02.2010, 09:31:16
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
ateilor,

hai să vă pun cîteva întrebări... complicat de simple, existențiale:

setul A
1) există ceea ce percepeți voi că există?
2) există ceea ce nu percepeți voi că există?
3) nu există ceea ce percepeți voi că nu există?
4) nu există ceea ce nu perceți voi că nu există?

setul B
1) credeți în ceea ce credeți voi că există?
2) credeți în ceea ce nu credeți voi că există?
3) nu credeți în ceea ce credeți voi că nu există?
4) nu credeți în ceea ce nu credeți voi că nu există?

setul C
1) știți voi în ce credeți voi că credeți că există?
2) știți voi în ce nu credeți voi că credeți că nu există?
3) știți voi în ce credeți voi că știți că există?
4) știți voi în ce nu credeți voi că știți că nu există?

Raspunsuri:

Setul A: 1)Da; 2)Da; 3)Ba Există; 4)Nu știu;
Setul B: 1)Depinde, Atârnă; 2)Nu, dar cine știe...; 3)Da, dar cine știe...; 4)Ba cred, dar Atârnă de la...;
Setul C: 1)Da; 2)Nu știu să răspund; 3)Da; 4)Nici nu vreau să știu și nici să cred în ce știu că nu există;

poate o să răspundeți și voi... că eu am răspuns...
poi te-am și v-am întrebat, dar n-a răspuns nici un ateu... deci e deșertăciunea deșertăciunilor să întrebi un om... și mai ales să întrebi un ateu... și chiar fatal e ca să întrebi un om necredincios și rău... generic vorbind, că nu mă refer în mod expres la nimeni... de omul străin, rău și necredincios deci trebuie să te ferești și nu să te gudurești... și apoi nici nu trebuie să-l întrebi ceva că s-ar putea să te iei după el și o să începi să dai și tu lecții altora... lecții despre înțelepciune... înțelepciunea de sub soare... vînare de vânt în deșertăciunea deșertăciunilor...
Vechi 03.02.2010, 10:35:02
Makavelli Makavelli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.05.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Makavelli
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
poi te-am și v-am întrebat, dar n-a răspuns nici un ateu... deci e deșertăciunea deșertăciunilor să întrebi un om... și mai ales să întrebi un ateu... și chiar fatal e ca să întrebi un om necredincios și rău... generic vorbind, că nu mă refer în mod expres la nimeni... de omul străin, rău și necredincios deci trebuie să te ferești și nu să te gudurești... și apoi nici nu trebuie să-l întrebi ceva că s-ar putea să te iei după el și o să începi să dai și tu lecții altora... lecții despre înțelepciune... înțelepciunea de sub soare... vînare de vânt în deșertăciunea deșertăciunilor...
de unde si pana unde un ateu e neaparat rau doar ca e necredincios?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58