Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2010, 09:25:39
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Avand in vedere numarul mare de postari pe care il ai pe acest forum,incep sa indraznesc sa cred ca ne consideri destul de interesanti si simpatici!
Recunosc ca mai mult interesante si simpatice :)
Vechi 02.02.2010, 10:15:36
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Pai asta ma gandeam si eu, ia si tu legendele olimpului si spunemi ce crezi, ce simti, chiar nu simti chemarea lui zeus cand mai fulgera si tuna? NU vezi ca ne cheama la el sa-l acceptam, uite in literatura, pictura, sculpura romanii si grecii ce genii erau? Ei au pus bazele democratiei si ale guvernului de astazi nu datorita lui Zeus? Si cand au venit crestinii ce sa intamplat? Totul e decazut si s-a inapoiat europa intreaga cu o mie de ani, pana cand in renastere nu tot la zei vechi s-au intors pentru intelepciune si europa si-a revenit? Uite sfatul meu dute si fa niste jertfe la templul Atenei si ai sa vezi ce shicmbare o sa simti si mai da si tu ceva la templul aforditei daca vrei sa ai noroc in dragoste. deci deschideti sufletul si citeste legendele olimpului si invata ca nu mai atat ai de facut sal accepti pe Zeus in inima ta!!! Deci tu chair crezi ca la varsta ta poti sa pui la indoiala intelepciunea de mii de ani a stramosilor tai? N uvezi ca stramosii nostri daci tot in mai multi zei credeau? Noi suntem o natiune de politeisti, NU asa neam nascut ca neam cand a venit Traian, cu credinta in Zeus si Muntele Olimp?
Si-ti mai las asta de gandit, daca tu crezi in zeus si el nu exista nu ai nimic de pierdut, dar daca tu nu crezi si Zeus exista, AI PIERDUT TOTUL!!!!!!!

Presupun ca tu creadeai in mos craciun cand erai mic de ce nu mai crezi? Daca poti sa raspunzi la intrebarea aia poti sa afli de ce eu nu mai cred in religie.
Ooooooo marite Zeus, iti aduc jerta astazi, ateismul lui AteuCel Rau.... ooooooo...
Apropos du-te in Grecia sa vezi Muntele Olimp... hahahhaa, mori de ras. Daca zeii ar fi vazut muntii din Romania ar fi crapat de invidie.
chiar de ce nu mai crezi in Dumnezeu? la intrebarea cu mos craciun e simplu, nu exista pentru ca este fictiune. aaaa.. sper ca nu ti-ai pierdut credinta facand analogia: Zeus-Mos Craciun-Dumnezeu-Ateu. (ai fi pueril)
Vechi 02.02.2010, 10:29:01
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bilibox Vezi mesajul
De ce nu mai crezi in zeul crestin ?
Pentru ca....

Pentru ca mi se pare extrem de uman acest zeu.
Pentru ca prin ceea ce face este absurd, imoral, nedrept samd. Cu atat mai mult cu cat pretinde ca este iubitor.
Pentru ca nu pot sa cred intr-un zeu care e suficient de absurd sa ma condamne pentru ca nu am trecut pe la biserica indiferent de ce am facut in rest.
Pentru ca nu pot sa cred intr-un zeu care instiga la genocid. (da stiu, NT e mai soft, dar zeul e acelasi)
Pentru ce metodele pe care chipurile le-a folosit sunt extrem de limitate in imaginatie ceea ce ma duce cu gandul la fanteziile umane.
Pentru ca pot sa ma inchin la un zeu trecut prin chin. E zeu! atotputernic! A facut niste oameni care n-au corespuns cerintelor si i-a pedepsit dupa care isi trimite fiul sa moara pentru ei? Da de ce nu m-a intrebat pe mine ca-i dadeam niste idei mai bune. E drept, mai putin lacrimogene.
Pentru ca invataturile lui trebuie rastalmacite daca vrei sa scoti ceva bun.
Pentru ca "adevaratii" credinciosi sunt mult prea saritori atunci cand vine vorba sa condamne pe cineva doar pentru ca este diferit (religios, national, sexual) desi se proclama ca adepti ai religiei iubirii.
Pentru ca in numele zeului iubitor s-au comis atrocitati "divine".
Pentru ca sunt scarbit de falsa compasiune a credinciosilor (vezi topicurile umanitare).
Pentru ca nu am nevoie sa stiu ce cineva ma pazeste ca sa nu fac rau.
Pentru ca fara religie "oamenii buni fac lucruri bune si oamenii rai fac lucruri rele, dar pentru ca oamenii buni sa faca lucruri rele este nevoie de religie"
Pentru ca dupa am experimentat morala si toleranta crestina ca ateu m-am convins ca am facut o alegere buna.
Pentru ca zeu crestin seamana cu zeii necrestini.
Pentru ca evolutia explica foarte bine cum au aparut nu doar oamenii, ci toate speciile.
Pentru ca un curcubeu sau un rasarit raman la fel de fascinante chiar si dupa ce stii ce sta in spatele lor fara sa le dai vreo semnificatie mistico-religioasa.
Pentru ca nu pot sa fiu satisfacut de "explicatii" de genul "Asa a vrut/facut D-zeu". Si daca tot explicam atat de multe fenomene care inainte erau atribuite exclusiv divinitatii, de ce sa mai fie nevoie de vreo divinitate? Doar cei care nu stiu de ce se produc dezastre naturale cred ca vin de la D-zeu.
Pentru ca crestinismul se bazeaza pe idei deja existente inainte pe care le-a transformat intr-o alta poveste.
Pentru ca Biblia a fost modificata corespunzator in cursul timpului si tot se prezinta intr-o stare jalnica dpdv etic.
Pentru ca dovezile istorice sunt de cele mai multe ori impotriva celor scrise in Biblie.
Pentru ca ce e scris in Biblie reprezinta viziunea omului asa cum a existat el acu cateva mii de ani. D-zeul biblic evolueaza, la fel ca oamenii.
Pentru ca are sens sa consideri Biblia ca un text uman. Un text care descrie evolutia conceptelor morale, un text care caracterizeaza "starea natiunii" asa cum era in vremurile respective. Este un text care caracterizeaza dorintele oamenilor. Dorinte transferate unei divinitati care ne va scapa de greutati daca suntem cuminti.
Pentru ca m-am saturat sa ma mint singur ca cineva are grija de mine.
Pentru ca perceptele vechi de 2000 de ani, imprumutate de la alte religii, nu trebuie sa ramana vesnice. Pentru ca evoluam.
Pentru ca nu s-au distrus toate dovezile care arata ca (,) crestinismul nu este original.
Pentru ca s-a incercat distrugerea dovezilor care arata ca (,) crestinismul nu este original.
Pentru ca sunt fascinat de felul cum se manifesta masele dpdv social cand vine vorba de religie. Privita din exterior ca fenomen social religia este extrem de interesanta.
Pentru ca religiile sunt explicate dpdv evolutionist.
Pentru ca sumerienii se uitau uimiti la cum creeaza D-zeu lumea acu ~6000 de ani. :D
Pentru ca botezul este aberant la o varsta la care crezi doar in zeul laptelui dar te marcheaza pt toata viata fara drept de apel.
Pentru ca ader la ce a spus Freud: (citare foarte aproximativa din memorie) mi-e mila de cei care nu se ridica peste conditia religioasa. Incheiat citatul. Lumea observata fara limitele religioase este fascinanta.
Pentru ca discrimineaza femeile.
Pentru ca pretinde ca nu discrimineaza femeile.
Pentru ca stiinta explica de ce se intampla cutemure pe care multi le interpreteaza ca avand un sens divin. Reteta e simpla: se intampla ceva rau, D-zeu ne pedepseste. Daca se intampla sa suprevietuiasca cineva 2 sapt sub daramaturi, D-zeu e mare.
Pentru ca statistic, ni se intampla si lucruri bune si rele si nu trebuie sa le atribuim cine stie ce semnificatie.
Pentru ca indiferent de ce faci e suficient sa fii ateu ca sa fii ala rau.
Pentru ca stiinta si-a dovedit eficienta.
Pentru ca morala umanitatii crestine a pervertit stiinta folosind-o in razboaie sfinte.
Pentru ca nu sunt suficient de egocentric incat sa cred ca orice se intampla este din cauza mea si reprezinta un raspuns al divinitatii la actiunile mele (sau a semenilor mei).
Pentru ca nu cred nici in alti zei sau alte personaje fantastice.
Pentru ca lumea e fascinanta si fara zane.
Pentru ca evolutia explica de ce s-a inventat ritualul inmormatarii.

Scuze ca nu am ordonat ideile prea bine dar nici nu le-am scris pe toate din lipsa de timp.

Last edited by ai2; 02.02.2010 at 10:31:39.
Vechi 02.02.2010, 14:01:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Pariul lui Pascal este un argument impotriva credintei. De ce? Pentru ca se poate aplica oricarui zeu, inclusiv celor care nici macar n-au existat in nicio perioada a umanitatii.
Ca sa spui asta trebuie sa fii teribil de ignorant in materie de istorie a religiei.

Citat:
In plus, situatia nu e chiar atat de simpla cum este prezentata deformat in citatul tau. Este o formulare tendentioasa si falsa folosita de cei care se pretind credinciosii adevarati. Daca ma duc la biserica si D-zeu nu exista chiar nu pierd nimic? Poate nimic inafara de timp, bani si ocazia sa stiu pe cine ma bazez.
1. Credinta nu se rezuma la mersul la biserica.
2. Un ateu pierde mult mai mult timp in lucruri fara semnificatie si finalitate pe termen lung decat un credincios
3. Credinta nu sta in bani, dar si pentru bani este valabila remarca nr. 2
4. Cum sa nu stii pe cine te bazezi? Algoritmul credintei este ca sa faci tot ceea ce tine de tine, iar pentru ceea ce te depaseste sa ceri ajutor de la Dumnezeu. Ce vezi confuz aici?

Citat:
Daca D-zeu nu exista va bazati pe un prieten inexistent si asta mi se pare mai rau decat sa stiti ca nu aveti pe cine sa va bazati.
De ce ar fi mai rau? Atat timp cat ai aplicat principiu 4 chiar nu ai nimic de pierdut.

Citat:
Stiu, D-zeu iti da dar nu-ti baga in traista.
Dar iti promite!
Si cand promite se tine de cuvant. Ceea ce arata ca ai pe cine te baza. :)

Citat:
Daca D-zeu exista si eu nu cred, as prefera sa pierd totul daca acel D-zeu m-ar condamna doar pentru ca am fost sceptic si nu m-am dus la biserica, samd.
Ceee ce arata o mentalitate de "looser". Pentru asta nu este leac.

Citat:
Daca e mai important sa mergi la biserica si sa te comporti precum cei din povestea de mai sus, eu nu vreau sa petrec o eternitate langa astfel de oameni dar, mai ales, langa un astfel de zeu. Un zeu care m-ar condamna ca m-am descurcat foarte bine singur si care m-ar accepta daca as veni la el doar cand dau de greu este departe de ideea de fiinta superioara si foarte aproape de fiinta umana. (de aceea cred ca oamenii l-au facut pe D-zeu dupa chipul si asemanarea lor)
Asa..si asta va sa zica asta e justificarea la alegerea de looser.
Pai justificarea este la fel de defecta ca si alegerea.

De ce?
1. Pentru ca rezuma credinta la actul de "a cere" ceva de la Dumnezeu.

2. Pentru ca rezuma viata la capacitatea de "a te descurca" intr-un sens fara doar si poate foarte materialist.

Dar hai sa vedem cum stau lucrurile si din punct de vedere moral pentru un ateu. Pentru ca daca "te-ai descurca" ok din punct de vedere moral, adica ai avea o viata 100% morala (desi credinta nu se rezuma la o viata morala), probabil n-ar avea nimic de reprosat.
Dar tu iti fixezi un standard mediocru de moralitate si pe urma pretinzi ca l-ai respectat ireprosabil. Ceea ce nu inseamna ca "te-ai descurcat" dupa standardele lui Dumnezeu, ci dupa ale tale, ceea ce e cu totul altceva.

3. Ai niste tipare de gandire subiectiva despre viata de credinta (provin din familie?) care te imping la judecati gresite.
Iarasi, credinta NU se rezuma la a cere ajutorul de la Dumnezeu cand o duci greu.
Dumnezeu te-ar accepta chiar mai bine daca ai venit la El atunci cand totul iti merge bine si chiar nu ai avea nevoie de vreo interventie supranaturala.

Deci pana la urma logica dupa care tu alegi pedeapsa eterna, este fundamental viciata, ceea ce atrage dupa sine, pe buna dreptate, titlul de "loser" (ceea ce e cam departea de cel de "descurcaret" la care se pare ca aspiri).
Vechi 02.02.2010, 14:05:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sik Vezi mesajul
Intrebarea mea pentru tine si pt toata lumea de pe forum este urmatoarea: de unde pana unde ideea de "Dumnezeul meu e mai tare si-l bate pe al tau, si daca vrei sa traiesti bine da-te pe legea mea" ?
Pentru ca prin definitie orice religie este absoluta si tot ceea ce nu se incadreaza in propria definitie este si trebuie oarecum eliminat.

Ideologic ma refer, ca unii duc lupta asta si in planul fizic e alta chestiune.
Vechi 02.02.2010, 14:08:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
pai, mai micutza... :)
Ai o parere destul de buna fata de tine, dar nu e obligatoriu sa coincida cu realitatea.

Din ceea ce se vede pe forum, orice ateu care se pretinde rational si incearca sa aduca argumente in sprijinul alegerii lui dovedeste o doza de "wishful thinking" cel putin la fel de mare ca cea pe care ei o plaseaza pe capul credinciosilor.

Cel mai bazat mi se pare ateul care pur si simplu nu vrea sa creada in nimic ce trece mai departe de persoana lui, chiar daca asa, din pur scepticism nejustificat filosofic/rational, sau pe scurt prostie.
Vechi 02.02.2010, 14:19:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai asta ma gandeam si eu, ia si tu legendele olimpului si spunemi ce crezi, ce simti, chiar nu simti chemarea lui zeus cand mai fulgera si tuna? NU vezi ca ne cheama la el sa-l acceptam,
Daca ar trasni pe fiecare sceptic da, dar asa.. nu prea.

Citat:
uite in literatura, pictura, sculpura romanii si grecii ce genii erau?
Si relevanta care este? Sau legatura cu crestinismul?

Citat:
Ei au pus bazele democratiei si ale guvernului de astazi nu datorita lui Zeus?
Dimpotriva, asta arata inca o data cat de ignorant(a) esti in materie de mitologie greaca, daca ar fi fost sa puna bazele unui sistem dupa modelul lor cosmologic, acela ar fi fost despotismul.

Citat:
Si cand au venit crestinii ce sa intamplat? Totul e decazut si s-a inapoiat europa intreaga cu o mie de ani, pana cand in renastere nu tot la zei vechi s-au intors pentru intelepciune si europa si-a revenit?
Asta in imaginatia ta..

Citat:
Uite sfatul meu dute si fa niste jertfe la templul Atenei si ai sa vezi ce shicmbare o sa simti si mai da si tu ceva la templul aforditei daca vrei sa ai noroc in dragoste.
Traiesti din imaginatie, e o religie moarta.
Ai fi putut sa alegi un exemplu mai bun, asta e total nefericit.

Citat:
deci deschideti sufletul si citeste legendele olimpului si invata ca nu mai atat ai de facut sal accepti pe Zeus in inima ta!!!
E clar ca la varsta la care altii citisera si rascitisera legendele olimpului tu erai tot pe maidan, poate trageai si din tigara.
Unde scrie in "Legendele Olimpului" asa ceva?

Citat:
Deci tu chair crezi ca la varsta ta poti sa pui la indoiala intelepciunea de mii de ani a stramosilor tai? N uvezi ca stramosii nostri daci tot in mai multi zei credeau?
Da, dar s-au lecuit de asta in proportie de 100%, astea is religii moarte deci inca o data, ti-ai ales gresit exemplul.

[quote]Noi suntem o natiune de politeisti, NU asa neam nascut ca neam cand a venit Traian, cu credinta in Zeus si Muntele Olimp?
[/quite]

Si daca ar fi fost o credinta valida, nu trebuiau sa mai fie cativa credinciosi din astia pe undeva pe acolo...?

Citat:
Si-ti mai las asta de gandit, daca tu crezi in zeus si el nu exista nu ai nimic de pierdut, dar daca tu nu crezi si Zeus exista, AI PIERDUT TOTUL!!!!!!!
Ramane valida afirmatia de mai sus cu "Legendele Olimpului" si maidanul.
Pune mana si macar acum in al unsprezecelea ceas si citeste si altceva decat ce gasesti pe Internet, poate nu e prea tarziu.

Citat:
Presupun ca tu creadeai in mos craciun cand erai mic de ce nu mai crezi? Daca poti sa raspunzi la intrebarea aia poti sa afli de ce eu nu mai cred in religie.
Eu cred ca raspunsul in ceea ce te priveste este mai complex de atat.
Ai vrea probabil ca lucrurile sa fie atat de simple dar nu prea iese invarteala, altfel nici n-ai fi deschis topicul asta.
Vechi 02.02.2010, 14:31:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ateu nu inseamna imoral pe cand fara scrupule da. Doar pentru ca tu nu-ti poti imagina care-i diferenta nu inseamna ca ea nu exista.
Daca ar exista vreo diferenta, atunci poate te-ai fi obosit sa o expui/justifici.
Dar cum n-ai facut-o, ramane cum am stabilit.

Citat:
Si daca tot veni vorba de fara scrupule, cum se face ca proportia crestinilor din inchisori este mai mare decat proportia crestinilor din libertate? Te rog fara no true scotman!
Pai pentru inceput as vrea si eu sa vad un link spre studiul stiintific care se afla in spatele acestei afirmatii.

Citat:
Da-mi te rog exemplu de o crima motivata de ateism.
Pai simplu, logica ateista: "eu sunt persoana numarul unu, restul urmeaza dupa, daca ceva ma deranjeaza la ceilalti, ei pot sa dispara, importanta este persoana numarul unu".
Mai ramane sa apara motivul.

Citat:
nope! studii exista nu trebuie sa le fac eu. Si daca esti botezat nu esti musai crestin. Asta e doar o conceptie limitata. E drept ca libertatea crestina nu include libertate religioasa dar asta nu inseamna ca nu poti sa renunti la credinta cu care ai fost etichetat cand faceai pe tine. Halal free will!
Aici ai dreptate.

Citat:
Asta e santajul societatii tembelizate. Ce ii priveste pe altii daca eu merg sau nu la biserica?
Pai n-ar trebui decat daca au o sincera si profunda ingrijorare pentru mantuirea ta..

Citat:
Imensa majoritate habar n-au la cine se roaga dar daca spui ca esti ateu gata ti-au sarit in cap.
Sunt si din astia dar nu stiu daca este corect sa spui "imensa majoritate".
Dar ma rog, un ateu (sau mai ales..) nu e scutit de "wishful thinking".

Citat:
Imagineaza-ti presiunea a doua randuri de neamuri chipurile proaspat iesite din vremuri ateiste.
Saracul de tine...

Citat:
Asta e libertatea cu care se lauda crestinii.
Nu cu asta, dar asta este ceea ce ti-a fost dat tie sa cunosti.
Fiecaruia dupa merite.

Citat:
Asa ca inghiti in sec si injuri in gand inapoierea neamurilor care prefera sa te stie ipocrit decat sa nu treci pe la biserica.
Pai poate nu vor sa te stie ipocrit ci cu un altfel de comportament, si spera ca daca mai dai si tu pe la biserica poate esti mai altfel..
Vechi 02.02.2010, 14:36:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Raspunsul corect stiintific e toti! dar fiecare in felul sau. Cand un credincios spune ce gandeste zeul sau, spune de fapt ce-si doreste el sa gandeasca acel zeu (fapt dovedit stiintific).
Depinde ce intelegi tu prin "stiintific"...
Acum orice prostie ajunge sa fie etichetata ca "adevar stiintific" pentru a capata o credibilitate care altfel n-ar avea de unde.

Citat:
Deci, fiecare cu D-zeul lui.
Nu neaparat, unii

Citat:
Eu in schimb, nu ma prefac si spun clar ce gandesc fara sa pun nimic pe seama vreunui zeu.
Pai cred ca in general Dumnezeu nu intervine in gandirea oamenilor.
Fiecare cat/cum il duce capul.
Ca mai ofera anumite sugestii, e altceva.

Citat:
Daca m-ar deranja homosexualii as spune asta cat se poate de clar si nu m-as ascunde in spatele unui bau-bau.
Nimeni nu se ascunde, homosexualitatea a fost intodeuna condamnata in iudaism si crestinism, asta este un fapt pe langa o indignare din surse mai ..naturale a unora.

Ca tu nu o ai, e o alta chestiune sunt altii, fie ei atei pe care o au.

Dar in general se pare ca ateii si-au facut un obicei de a trece peste ceea ce este natural si a adopta/aproba obiceiuri aberante doar pentru a se situa in opozitie cu crestinii.
Vechi 02.02.2010, 15:07:41
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.
No bine daca esti ateu ce cauti aici ?, fiindca nu cred ca vre-un crestin ortodox. macar cu numele daca nu in adevaratul sens al cuvantului, ar trebui sa aiba intrebari despre ateism, daca inca se considera crestin-ortodox desigur.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58