![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cunosc preoti care nu primesc nici banii pe care ii dai in pomelnic, preoti care au Biserica in constructie...si nu cer nimic, deci da fiecare cat considera de cuviinta! Daca nu va convine un anumit preot pentru ca cere bani, cautati-i pe cei care nu cer...poate va simtiti mai bine asa, zic si eu! Nu cred ca ne obliga cineva sa ne prindem de guler cu un anumit preot, cand putem vorbi cu folos cu atatia alti preoti... La mine in oras sunt zeci de Biserici, dar majoritatea mirilor aleg o anumita Biserica pentru ca e frumoasa, mai fastuoasa...si stiu din start ca se cere mult la cununie, deci nu ii impinge nimeni cu furca in directia aia...dar ei vor sa dea acei bani, si nu vor sa dea mai putini in alta parte unde nu sunt 3-4 preoti!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi cumva ca a aparut pe teritoriul ortodox, NU! ...si stii foarte bine de ce! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Da asa este, nu te obliga, DAR nici nu te serveste cind iti vine roaga!
|
|
||||
|
||||
![]()
Si de ce nu cauti altul/tii atunci?
|
||||
|
||||
![]()
Cred eu...din ce am vazut la viata mea, ca pentru unii " spaga" nu este o tranzactie de fapt, ci doar o inlesnire in vederea asigurarii un loc sigur....unii nu pot face stresului, si am vazut parinti care dadeau bani pentru admiterea copiilor la facultate cu ani inainte, dadeau bani pe meditatii cu profesorii cei mai buni...nu stiau saracii ce sa mai faca, dar banii pentru ei nu erau de fapt un lux...erau niste mijloace de care se foloseau la momentul respectiv.
Eu nu judec, nu stiu ce inseamna sa dai bani pentru vreun examen....dar stiu ca de cele mai multe ori un tanar nu are de unde sa dea bani pentru admiterea la facultati, deci de fapt parintii ii invata asa, si poate din prea multa dorinta de a-i proteja, de a le asigura un loc, un job...ceva ce acei tineri isi doresc deja cu ardoare. Asa ca eu as spune sa nu ii mai judecam cu atata asprime pe cei care dau bani, chiar daca gresesc...atat ei cat si cei care primesc, pentru ca poate nu influenteaza atat de mult harul, si alte asemenea...pe cat se vehiculeaza aici!!! ![]() Eu sunt si am fost intotdeauna curioasa sa stiu ce ar face unii tineri de la tara, care nu au bani nici sa stea la camin...daca ar avea banii celor nu stiu ce sa mai faca cu ei, si daca ar mai vorbi neaparat din postura omului " cinstit"!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Grija partidelor pentru tinerii saraci nici nu a existat niciodata in acesti 20 de ani. Tara a fost Re-stratificata pe clase sociale si uite asa am revenit la perioada iobagimii si bataii de joc de la 1800 insa este condusa foarte sopirlos pentru a evita rascoalele. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca mai grav este sa iei decat sa dai. Este dureros sa vezi ca un episcop a ajuns asemeni unui aparat, nu-ti da parohia pana nu introduci bancnota. Dar sa nu ridicam cateva cazuri particulare la nivel general - sa spunem ca numai asa se petrece.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ex. cind se duc pe la service-uri cu masinile, mecanicii incep sa-si frece miinile din momentul in care-i zaresc la orizont...deci usor nu le este nici lor. Daca i-am cunoaste personal..cu siguranta nu am mai fi asa de critici cind auzim diverse. |
|
|||
|
|||
![]()
Mereu m-am intrebat: ce fac episcopii cu banii?
Episcopii nu sunt alesi dintre monahi? Nu au votul acela de saracie? Nu ma refer prin asta la a fi lipit sarac pamantului dar parca nu au dreptul sa detina proprietati si bunuri ale lor?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
hirotonia intru diacon | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 29 | 25.02.2017 21:10:09 |
Hirotonia femeii | patinina34 | Preotul | 155 | 31.05.2013 21:11:23 |
Parohia Pojejena | nedu21 | Intrebari utilizatori | 0 | 06.02.2010 23:52:04 |
hirotonia | nicolaee | Preotia (Hirotonia) | 15 | 15.01.2009 16:52:17 |
Hirotonia | alecsandru | Preotia (Hirotonia) | 14 | 17.05.2008 09:50:25 |
|