Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 12:52:19
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ok
Sa revenim: e moral sa bei un pahar de vin alb si sec in fata copilului, sa spui ca e ceva sanatos si apoi sa lasi sticla la indemina sa?
poti sa lasi 10 sticle. mama mi-a spus cand eram mica sa nu beau, si n-am baut, nici in ziua de azi nu beau, ca nu-mi place. facea visinata, avea o damigeana de 5 l in dulap. niciodata nu m-am dus sa-mi pun pentru ca asa mi-a spus mama. copiii urmeaza si exemplul parintilor. daca as fi vazut-o pe mama ca da pe gat 1-2 sticle de visinata/vin/tuica pe gat, poate altfel steau datele problemei. acum intri pe terenul educatiei.
Vechi 19.01.2010, 12:55:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
poti sa lasi 10 sticle. mama mi-a spus cand eram mica sa nu beau, si n-am baut, nici in ziua de azi nu beau, ca nu-mi place. facea visinata, avea o damigeana de 5 l in dulap. niciodata nu m-am dus sa-mi pun pentru ca asa mi-a spus mama. copiii urmeaza si exemplul parintilor. daca as fi vazut-o pe mama ca da pe gat 1-2 sticle de visinata/vin/tuica pe gat, poate altfel steau datele problemei. acum intri pe terenul educatiei.
Pai morala tine de educatie, de ce nu?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 13:00:40
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai morala tine de educatie, de ce nu?
ai copii? .
Vechi 19.01.2010, 13:43:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
ai copii? .
da, am doi baieti
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 13:53:34
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
da, am doi baieti
i-ai botezat? daca da, de ce?
ps. sa-ti traiasca!
Vechi 19.01.2010, 13:58:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
i-ai botezat? daca da, de ce?
ps. sa-ti traiasca!
Multumesc
Da, din respect pentru rudele credincioase am hotarit sa urmez traditia, in acest caz ea fiind inofensiva, deci nu o pot cataloga ca fiind imorala
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 14:08:46
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc
Da, din respect pentru rudele credincioase am hotarit sa urmez traditia, in acest caz ea fiind inofensiva, deci nu o pot cataloga ca fiind imorala
hmmm... pai este impotriva principiilor tale. ti-ai crestinat copiii. botezul nu este traditie.
"Taina Sfântulul Botez a fost asezată de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : «Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh» (Matei XXVIII, 19). Acestea le-a grăit după învierea Sa din morti.
Dar Taina Sfântului Botez nu este numai usa prin care se intră în Sfânta Biserică a lui Hristos, ci si pentru câstigarea impărătiei lui Dumnezeu, asa cum ne încredintează însusi Mântuitorul, zicând : «De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în împărătia lui Dumnezeu.» (Ioan III, 5)."

iti dai seama ce ai facut????
tu le vei spune copiilor tai ca Sfanta Scriptura e un SF si bisericile sunt niste chestii unde preotii se imbogatesc? sau le vei da libertatea de a vedea ei singuri ce-i cu credinta?

ps. ce ai scris mai sus este o mica gaselnita a ta, de te face sa te simti bine, ca "vezi mai draga" ai respect fata de rude.
Vechi 19.01.2010, 19:41:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
hmmm... pai este impotriva principiilor tale. ti-ai crestinat copiii. botezul nu este traditie.
"Taina Sfântulul Botez a fost asezată de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : «Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh» (Matei XXVIII, 19). Acestea le-a grăit după învierea Sa din morti.
Dar Taina Sfântului Botez nu este numai usa prin care se intră în Sfânta Biserică a lui Hristos, ci si pentru câstigarea impărătiei lui Dumnezeu, asa cum ne încredintează însusi Mântuitorul, zicând : «De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în împărătia lui Dumnezeu.» (Ioan III, 5)."

iti dai seama ce ai facut????
tu le vei spune copiilor tai ca Sfanta Scriptura e un SF si bisericile sunt niste chestii unde preotii se imbogatesc? sau le vei da libertatea de a vedea ei singuri ce-i cu credinta?

ps. ce ai scris mai sus este o mica gaselnita a ta, de te face sa te simti bine, ca "vezi mai draga" ai respect fata de rude.
Principiul meu este sa nu fac ceva imoral, pe cit posibil. Faptul ca am botezat copiii nu incalca aceste principii. Ca cineva se boteaza imi este indiferent dpdv moral.
Copilul meu cel mare a aflat la scoala cine se doreste sa fie Dzeu si a spus singur ca nu exista, nu l-am influentat defel, sint liberi sa creada ce doresc. De asemenea, in momentul in care profesorul de religie i-a cerut teme mai lungi decit cele de la alte materii si cind am considerat ca efortul depus acasa pentru a tine minte termeni neadecvati copiilor de clasa a 3-a, am cerut, cu consimtamintul sau, sa il scot de la aceste ore.
In concluzie, nu biserica imi invata copiii ca consumul de bautura si tutun sint imorale. Nici nu ar putea. Pentru ca eu vad moralitatea dpdv al relatiei intre oameni si nu al relatiei intre fiecare din oameni in parte si prietenul lor imaginar.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 19:48:44
eucred's Avatar
eucred eucred is offline
Member

Data înregistrării: 19.11.2009
Locație: ***
Implicit

Viciile reprezintă cel mai mare dușman al omenirii, reușind să distrugă încetul cu încetul aproape orice persoană, orice suflet. Cu toate că sunt dăunătoare, viciile reprezintă criteriul ce ne desparte de roboți, reușind a ne forma un obicei clar din a încerca ceva nou și a ne opri, sau din a ne distruge încet, încet. Toate atracțiile înșelătoare, toate viciile se pot transforma în o moarte sigură, sau în prieteni imaginari care reușesc a-ți satisface toate dorințele, fără a-i plăti nimic în schimb.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 19:49:14
eucred's Avatar
eucred eucred is offline
Member

Data înregistrării: 19.11.2009
Locație: ***
Implicit

Acest lucru este căutat de toți, o bucurie, o stare de fericire pentru care sacrificiul este minim (pe moment) și astfel majoritatea cad în aceste patimi. Odată pătruns în această lume, calea de scăpare o reprezintă doar voința și setea de a reveni înapoi, la acea stare banală care totuși este raiul atins de cei ce au reușit a scăpa. Într-o astfel de lume percepțiile sunt diferite. Concepi noi ființe, noi iubiri, toate acestea fiind false și creeate de ceea ce tu numești “sursa de fericire” sau “prietenul” care niciodată nu te va dezamăgi. (despre droguri)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29