Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 09:57:30
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cele doua conditii sint cumulative pentru a defini alcoolul si tutunul ca imorale sau pot fi considerate si separat?
Dupa cum omul nu e doar trup, nici doar suflet, este clar de ce orice patima isi arata urmarile atat in trup, cat si in suflet.

Acestea sunt patimi pentru ca afecteaza intreg omul.
Desi, chiar daca ar afecta doar o parte din el, tot patimi s'ar numi, caci nu ar fi ziditoare.

Last edited by windorin; 19.01.2010 at 09:59:39.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:11:59
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Dupa cum omul nu e doar trup, nici doar suflet, este clar de ce orice patima isi arata urmarile atat in trup, cat si in suflet.

Acestea sunt patimi pentru ca afecteaza intreg omul.
Desi, chiar daca ar afecta doar o parte din el, tot patimi s'ar numi, caci nu ar fi ziditoare.
Sa inteleg: e imoral pentru ca e patima?
Ai putea sa imi spui daca tu consideri ca ar exista o limita in consum care sa nu fie considerata patima
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:18:10
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa inteleg: e imoral pentru ca e patima?
Daca ai intelege asa, ai intelege prost.

Sunt imorale pentru ca afecteaza intreg omul, trup si suflet.

Imoralitatea nu vine din dependenta, ci din relele urmari in trup si suflet.
Mai apoi abia ele devin patimi, pentru ca inrobesc vointa si devin mai puternice decat voia omului.

Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:20:16
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Ce intelegi tu prin abuz la un tutungiu?
Cum adica tutunul e imoral oricum?
stii reclama: "ce-ti mai plac firmele americane?" asa si tu. abuzul se refera la alcool. tutunul nu are nimic terapeutic, si nu fumezi o tigara pe zi si-ti face bine, cum iti face vinul (un pahar pe zi e sanatos, natural, nu din comert). mama mea are dieabet si ii este recomandat sa bea un pahar de vin alb sec/zi. dar nu am auzit sa fie recomandata o tigara pe zi, si iti scade colesterolul.
incearca sa iesi din cercul asta vicios.
Vechi 19.01.2010, 10:20:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:

Mai apoi abia ele devin patimi, pentru ca inrobesc vointa si devin mai puternice decat voia omului.
Mersi pentru precizari
Ai putea sa imi spui daca tu consideri ca ar exista o limita in consum sa nu aibe rele urmari in trup si suflet?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:21:50
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

el nu se impartaseste. daca s-ar impartasi iti dai seama ce ar spune???? mi-e si frica sa ma gandesc
Vechi 19.01.2010, 10:23:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
stii reclama: "ce-ti mai plac firmele americane?" asa si tu. abuzul se refera la alcool. tutunul nu are nimic terapeutic, si nu fumezi o tigara pe zi si-ti face bine, cum iti face vinul (un pahar pe zi e sanatos, natural, nu din comert). mama mea are dieabet si ii este recomandat sa bea un pahar de vin alb sec/zi. dar nu am auzit sa fie recomandata o tigara pe zi, si iti scade colesterolul.
incearca sa iesi din cercul asta vicios.
Dar, pina la urma, ce legatura este intre substantele ce nu fac bine sanatatii si morala?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:25:59
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mersi pentru precizari.
Ai putea sa imi spui daca tu consideri ca ar exista o limita in consum sa nu aibe rele urmari in trup si suflet?
Nu stiu sa iti raspund.
Nu stiu daca un lucru in sine poate fi bun pana la un moment dat, iar apoi sa devina rau.

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
el nu se impartaseste. daca s-ar impartasi iti dai seama ce ar spune???? mi-e si frica sa ma gandesc
Da, vad si eu. Ce sa ii facem, asta e.
Ii raspundem la intrebari dupa puteri, iar el e liber sa isi hotarasca viata.

Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:29:38
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar, pina la urma, ce legatura este intre substantele ce nu fac bine sanatatii si morala?
si vin si cu continuarea reclamei" si ce-ti mai place shaorma! da-ti singur raspunsul, ca stiu ca poti
Vechi 19.01.2010, 10:31:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu sa iti raspund.
Nu stiu daca un lucru in sine poate fi bun pana la un moment dat, iar apoi sa devina rau.
Pai hai sa luam dexul si sa il disecam: MORÁLĂ, morale, s.f. 1. Ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică.
Deci un lucru in sine poate fi moral pina la un moment dat iar apoi sa devina imoral, daca opinia publica considera acest lucru. Corect?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29