Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2010, 16:15:13
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu e vorba neaparat de indemn, ma intereseaza in special daca indiferenta e morala.
Ridici o problema falsa! Nu este indiferenta biserica fata de aceste vicii. Daca te-ai duce pe la slujbe ai vedea si auzi ca preotul incurajeaza lupta cu aceste vicii. Deci, repet, nu este vorba despre indiferenta! Daca biserica predica un trai alaturi de Dumnezeu nu se implica prea mult, daca iese si pune piciorul in prag este acuzata ca face inchizitie! La cei cu rautate intotdeauna ceva nu este bine in comportamentul oricarei organizatii: guvern, biserica, scoala, politie, justitie, sistem sanitar etc etc
Vechi 15.01.2010, 16:34:16
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Cred ca alcoolul si tutunul nu ne pun probleme reale atat timp cat nu facem din ele un mod de a fi. Cum apare senzatia ca ne lipsesc, apar deja alte probleme. Dependenta de ele este aratata prin frecventa si cantitatea in care le consumam.

De aceea, Biserica ne indemana sa fim cumpatati. Alcoolul, veseleste el inima omului, dar daca depasim masura, starneste in noi multe alte patimi.

Tutunul, nu are nici macar un aspect pozitiv. Si daca imi veti spune unul, comparat cu cele negative, nu se prea merita.

Nu aveam nimic impotriva lor, daca nu si-ar fi aratat si cealalta fata, in cei dependenti de ele. Mai devreme, sau mai tarziu, toti acestia ajung poveri pentru familiile lor si pentru cei de langa ei.

Aceasta realitate trista trebuie sa ne faca sa ne revizuim atitudinea fata de ele.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 00:20:19
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Ma intreb, cum va imaginati voi ca ar fi interzicerea asta? Interzici consumul alcolului? Cum? Faci puscarie daca te prinde ca bei? .
In Australia,continentul cu un ridicat % de betivani (barbati si femei deopotriva!!!)alcoolul este prohibit in f multe locuri publice.
In supermarketuri nu se gaseste alcool de vanzare, acesta se comercializeaza numai in magazine special destinate, care au nevoie de "n"spe aprobari ptr a functiona.... evident ca persoanele sub 18 ani nu au dreptul sa cumpere alcool.... apoi, pe strada, in parcuri, in parcari, pe plaje, la festivaluri, sau alte spectacole in aer liber ESTE INTERZIS CONSUMUL DE ALCOOL, sunt panouri care spun f clar acest lucru.
Daca te afli la o terasa si consumi o berica, si depasesti macar cu un pas spatiul terasei, ptr a mai fuma cate o tigarica(care tigarica trebuie consumata la minim 3-4 m distanta de spatiile in care se mananca) atunci vine omul de ordine si te trage frumusel de maneca, cum ca nu ai voie sa consumi alcool in afara incintei terasei.
Tinerilor sub 18 ani, care doresc sa isi serbeze ziua de nastere sau sa organizeze cu diverse ocazii, party in localuri publice, le este interzis consumul de alcool.Orice abatere este sanctionata usturator.... nu merge ca la noi, ca mai dai o spaga politistului si inchide ochii.

Last edited by MarinaAlca; 16.01.2010 at 00:24:33.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 10:03:24
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Am aflat de curand de un program finantat de stat, prin care se ofera consiliere psihologica si tratament gratuit celor care vor sa se lase de fumat. Eu o sa ma bag de luni in programul asta, pentru ca imi doresc sa scap de fumat si nu ma costa nimic sa incerc.

Puteti cere informatii despre acest program la numarul cu tarif gratuit din reteaua Romtelecom:

08008 78673

sau puteti sa sunati direct la persoanele de mai jos, care va pot ajuta:

Dr. RAILEANU Marinela
Ambulator de specialitate Pneumologie sector 6
Int. Aurora nr. 17 E
0745649131

Dr. TODOR Miruna
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Sos. Viilor nr. 90, Sector 5
0745459683

Dr. RASCU Agripina
Spitalul Colentina
0723546435

Dr. TRAILESCU Ana Maria
Spitalul "Victor Babes"
021/3172727

Psiholog DRAGHICI Elena
Institutul de Pneumologie Marius Nasta
726211186
e_lena.draghici@yahoo.co.uk
08008 78673
021 3356920

Dr. CIOBANU Magdalena
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
08008 78673
stopfumat@yahoo.com
Coordonator Program National
021/3356910 int. 464

Psiholog BURSUC Bogdana
0742173822
bursuc.bogdana@gmail.com

Psiholog CONSTANTIN Catalina
0721254568
catalina_constantin2000@yahoo.com
08008 78673
021 3356920

Dr. HALIC Eugenia
Spital Orasenesc "Dr Maria Burghele" Buftea
Str Studioului nr 5
0745768217
021/3515297

Dr. STEFANI Carmen
Dispensarul de Pneumoftiziologie Balotesti
0755036059
021/2671012

Dr. NEGREANU ARBOREANU Daniela Lidia
I.M.N. Ambulator Sector 5
Str. Malcoci nr.4
021 4235255
0744378428

Psiholog LICA Florentina
0723301305

Psiholog TILEA Lavinia
0744318407
allavinia@yahoo.com

Psiholog RACHISAN Alexandra
723654392
alexr2182@yahoo.com

Psiholog BALAN Gina
Spitalul Victor Babes
0723587623
balan.gina@yahoo.com
Vechi 18.01.2010, 11:31:14
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Am aflat de curand de un program finantat de stat, prin care se ofera consiliere psihologica si tratament gratuit celor care vor sa se lase de fumat. Eu o sa ma bag de luni in programul asta, pentru ca imi doresc sa scap de fumat si nu ma costa nimic sa incerc.
Propun si eu o "reteta" pe care nu am incercat-o, slava Domnului, pentru ca nu am avut de ce, dar pe care o recomanda Petre Mamonov, actorul principal din Ostrov si Tarul.

"Straduiti-va sa faceti rost de mere cat mai proaspete, si anume din soiul preferat.

Cand iti vine pofta de fumat, ia un mar, aseaza-te exact in locul in care fumezi, si incepe sa-l mananci.

Fiecare muscatura – precum un fum. Nu te grabi sa inghiti, rumega indelung marul, plimba cu limba acel pireu catre cerul gurii, gingii, glande.

Absoarbe cu intreaga ta fiinta acel fruct minunat. Imagineaza-ti – cum creste marul, cum seva pamantului urca si se scurge prin trunchiul copacului, si cum se preface in acea mingiuca; cum soarele incalzeste fructul ba pe o parte, ba pe cealalta, facand sa fiarba acel nectar.

E o patima si asta, fii pe pace. Se numeste inrobirea burtii. Dupa legitatile duhovnicesti – o patima o inlocuieste rapid pe alta. Dar pe aceasta din urma iti va fi mai lesne sa o stapanesti, decat obisnuinta imbatranita si cu gust rau a fumatului.

Doar am scris acest cuvant, si mi s’a si facut sila, atat de mult imi plac merele!"
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:33:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Ridici o problema falsa! Nu este indiferenta biserica fata de aceste vicii. Daca te-ai duce pe la slujbe ai vedea si auzi ca preotul incurajeaza lupta cu aceste vicii. Deci, repet, nu este vorba despre indiferenta! Daca biserica predica un trai alaturi de Dumnezeu nu se implica prea mult, daca iese si pune piciorul in prag este acuzata ca face inchizitie! La cei cu rautate intotdeauna ceva nu este bine in comportamentul oricarei organizatii: guvern, biserica, scoala, politie, justitie, sistem sanitar etc etc
Nu am spus ca nu se implica, am spus ca nu se implica la fel de mult ca in cazul altor fenomene imorale (mai ales ca pentru unii dintre voi nici macar nu exista grade de comparatie pentru moralitate).

Si mai am o intrebare, care este pentru voi considerentul cel mai important care face imoral consumul de alcool si tutun.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:38:01
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Si mai am o intrebare, care este pentru voi considerentul cel mai important care face imoral consumul de alcool si tutun.
1. Distrug sanatatea trupului, pentru ca imbolnavesc organele.

2.
Distrug sanatatea sufletului, pentru ca inrobesc vointa.

Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:41:28
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
abuzul. tutunul este imoral oricum, dar nu cu aceleasi efecte ca: violul, homosexualitatea, drogurile, etc. oricum te invarti in jurul cozii, si stii asta.
Vechi 19.01.2010, 09:49:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
abuzul. tutunul este imoral oricum, dar nu cu aceleasi efecte ca: violul, homosexualitatea, drogurile, etc. oricum te invarti in jurul cozii, si stii asta.
Ce intelegi tu prin abuz la un tutungiu?
Cum adica tutunul e imoral oricum?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:50:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
1. Distrug sanatatea trupului, pentru ca imbolnavesc organele.

2. Distrug sanatatea sufletului, pentru ca inrobesc vointa.
Cele doua conditii sint cumulative pentru a defini alcoolul si tutunul ca imorale sau pot fi considerate si separat?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29