![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Alta intrebare daca tu si voi tineti ziua de odihna a VT , de ce nu va amintiti si de Legea lui Moise si mai ales de dezrobirea din pamantul Egiptului in fiecare sambata?Nu cumva voi nu tineti sambata lor ci o sambata inventata de voi? Ia vezi?
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Trebuie să vezi ghilimelele acolo unde zice Hristos că preoții "călcau" sâmbăta la Templu. La fel cum și preoții și pastorii de azi "calcă" ziua de odihnă muncind în ea mai mult decât în restul săptămânii. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Vechiul Testament începe cu Creația și cu sâmbăta ca zi de odihnă a lui Dumnezeu "pentru om". Iar dacă te referi la Vechiul Așezământ (legea veche), acesta are un început mai vechi decât Exodul, căci jertfele au început cam de când a păcătuit Adam și a trebuit să moară un miel pentru a-i procura omului "haina de piele". |
|
|||
|
|||
![]()
În schimb duminica a fost ordonată, și v-ați încolonat frumușel în armata obedientă a chezarului cruciat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legea lui Moise a fost efemeră, nu are început nici la Creație și nu are continuitate după Hristos. Legea lui Dumnezeu este eternă. |
|
|||
|
|||
![]()
Despre evrei si zilele lor de odihna :
Iezechiel 22:8 Cele sfinte ale tale, tu nu le cinstești și zilele Mele de odihnă le calci. Iezechiel 23:38 Iată ce Mi-au mai făcut ele: Au pângărit locașul Meu cel sfânt în aceeași zi și zilele Mele de odihnă le-au călcat; Isaia 1:13 Nu mai aduceți daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă și adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăși prăznuirea voastră e nelegiuire! 14 Urăsc lunile noi și sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge! Isaia 66:1 Așa zice Domnul: "Cerul este scaunul Meu și pământul așternut picioarelor Mele! Ce fel de casă Îmi veți zidi voi și ce loc de odihnă pentru Mine?" 2"Toate acestea mâna Mea le-a făcut și sunt ale Mele, zice Domnul. Spre unii ca aceștia Îmi îndrept privirea Mea: spre cei smeriți, cu duhul umilit și care tremură la cuvântul Meu! Osea 2:13 Și voi face să încetez toate desfătările ei, sărbătorile și lunile noi și zilele de odihnă și toate prăznuirile ei. Iezechiel 34:15 Eu voi paște oile Mele și Eu le voi odihni, zice Domnul Dumnezeu. Amos 6:1;3 Vai de voi, cei fără de grijă din Sion și cei care nădăjduiți în muntele Samariei! Însemnați pe cei mai de seamă dintre neamuri și îndreptați-vă către ei, voi cei din casa lui Israel! Voi fugiți de ziua cea de nenorocire și vă hărăziți o odihnă plină de primejdii. Crestinismul a tinut dintotdeauna duminica.Orice praznuire a sambetei a venit pe filiera iudaica pe aceiasi filiera pe care a venit si taierea imprejur, jertfele si alte chestii de felul asta(Fapte 15). Fapte 15:1 Și unii, coborându-se din Iudeea, învățau pe frați că: Dacă nu vă tăiați împrejur, după rânduiala lui Moise, nu puteți să vă mântuiți. Fapte 15:5 Dar unii din eresul fariseilor, care trecuseră la credință, s-au ridicat zicând că trebuie să-i taie împrejur și să le poruncească a păzi Legea lui Moise. Fapte 15:24 Deoarece am auzit că unii dintre noi, fără să fi avut porunca noastră, venind, v-au tulburat cu vorbele lor și au răvășit sufletele voastre, zicând că trebuie să vă tăiați împrejur și să păziți legea, Apostolii propovaduiau sambata pentru ca atunci puteau sa se adreseze unor mase mai mari de oameni.Ei propovaduia in Templu, sinagogi , stadioane si teatre , in locuri unde gaseau mase mai mari de oameni si in zilele in care ei se adunau. Din scrierile apostolice : Ignatie Teoforul, parinte al bisericii care a trait in timpul sfintilor apostoli, ales de Petru ca sa fie episcop al Antiochului spune in Epistola catre Magnezieni in capitolele 8-10: "Sa nu fiti inselati cu invataturi straine nici cu basme vechi,care nu sint de folos;daca si acum traim dupa lege atunci marturisim ca n-am primit harul." "Asadar cei care au trait in randuielile cele vechi, si au venit la nadejdea cea noua, sa nu mai tina sambata, ci ziua Domnului, in care si viata noastra a rasarit prin El (Hristos) si prin moartea Lui, pe care unii o tagaduiesc." "Indepartati, dar aluatul cel rau, cel invechit, cel inacrit, si prefaceti-va in aluat nou, care este Iisus Hristos.Sarati-va cu El, ca sa nu se strice cineva dintre voi, pentru ca dupa miros va veti vadi.Este o nebunie sa vorbesti de Hristos si sa traiesti ca iudeii.Ca nu crestinismul a crezut in iudaism, ci iudaismul in crestinism, in care s-a adunat toata limba, care a crezut in Dumnezeu.” Din Epistola lui Varnava(Barnaba) 15:8-9 "In sfarsit le mai spune: "Lunile voastre cele noi si sambetele nu le mai sufar" .Iata ce vrea sa spuna : "Nu-mi plac sabatele de acum, ci sabatul acela pe care eu l-am facut,in care, dupa ce Ma voi fi odihnit de toate voi face inceput zilei a opta, care este inceputul altei lumi".De aceea sarbatorim cu bucurie ziua a opta, dupa sambata, in care si Hristos a inviat si, dupa ce s-a aratat s-a inaltat la ceruri." Din Didascalia , Invatatura celor 12 apostoli cap 14:1 "Cand va adunati in ziua Domnului, frangeti painea si multumiti, dupa ce mai intai v-ati marturisit pacatele voastre ca jertfa sa fie curata." In Scriptura : Fapte 20:7 În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. Apocalipsa 1:10 "Am fost in duh in ziua Domnului" --------------------------------------------------------------------------------------- Nimeni, iarăși, nu pune vin nou în burdufuri vechi, iar de nu, vinul nou sparge burdufurile și vinul se vară și burdufurile se strică; încât vinul nou trebuie să fie în burdufuri noi. Marcu 2:22 |
|
|||
|
|||
![]()
Într-adevăr evreii au reușit să-L supere pe Dumnezeu cu îndărătnicia și neascultarea lor. Chiar sabatul a ajuns să fie călcat și împovărat cu fel și fel de restricții absurde de-ale fariseilor. Din această cauză (neascultarea) poporul evreu a ajuns în degradare spirituală și a fost lepădat de Dumnezeu când L-a respins pe Hristos. Creștinii de azi sunt în același pericol al lepădării dacă nu se pocăiesc (Apocalips 3).
Repeți aceeași propoziție mincinoasă a nu știu câta oară... Cum se face că Hristos n-a poruncit niciodată păzirea duminicii, iar apostolii n-au respectat-o deloc? Cum se face că în Bisericile vechi, din primele secole (în special în Etiopia, Siria, Mesopotamia etc.) încă se mai ținea pe lângă duminică și sâmbăta? Chiar nu ști că ortodocșii în primele secole țineau și Paștile după calendarul evreiesc și că țineau ambele zile, și sâmbăta și duminica? Și că până astăzi au rămas unele urme ale importanței sâmbetei în liturgica ortodoxă? Duminica s-a infiltrat în mod nevionovat pe lângă sâmbătă, foarte devreme, încă din secolul II, dar abia în secolele IV-VI a devenit ea, în mod treptat un repaus săptămânal care a luat locul sâmbetei, în unele zone mai devreme, în altele mai târziu. Chiar în timpul papei Grigore I în Roma existau creștini sabatarieni (pe care pontiful îi numea „predicatorii lui Anticrist”). De asemenea, creștini sabatarieni au existat și în Europa, chiar înainte de Marea Reformă. Începând cu sec. XVI însă, odată cu popularizarea mai mare a Bibliei, au apărut (între anabaptiști) comunități sabatiste în Austria, Cehia, Germania, care s-au extins până în Transilvania, iar în Anglia, la scurt timp după apariția baptismului englez, au apărut Baptiștii de Ziua a Șaptea, care s-au răspândit mai ales în Anglia și America. Chiar și în țările nordice și în Rusia au apărut sabatiști (subotniki) cu multe secole în urmă. Astăzi există în afară de adventiști un număr de comunități creștine sabatiste. Este neadevărat să spui că creștinismul a ținut dintotdeauna duminica. Citat:
Citat:
Citat:
... adică sâmbăta (deși, așa cum am mai spus, aici e vorba de ziua venirii Domnului). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pa si pusi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O sa ai o surpriza. Nu vei avea soare si luna nici in imparatia lui Dumnezeu: "Cetatea nu are trebuinta nici de soare nici de luna ca sa o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu".(Apocalipsa 21:23) Increde-te in Cuvantul lui Dumnezeu si vei afla raspuns la multe intrebari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, singura zi din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului, ramane ziua a saptea (conform Sfintei Scripturi). Daca tu consideri ca duminica este ziua intaia, inseamna ca stii care este ziua a saptea. Mai ramane doar sa respecti ceea ce Dumnezeu a binecuvantat, sfintit si poruncit. Daca iti este greu sa faci acest lucru ai exemplul suprem: cel al Domnului Iisus Hristos. El a pazit poruncile lui Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|