15.01.2010, 15:55:34
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
|
|
..
Citat:
În prealabil postat de Fani71
Imi pare rau ca iar te contrazic (te rog, Madalina, nu o lua personal)
Nu asta este subiectul deci am sa spun numai doua lucruri:
- anticonceptionalele bazate pe hormoni imiedica 1) ovulatia - deci nu se poate produce fecundare 2) daca totusi ovulatia se produice (in cazuri foarte rare), mai impiedica si circulatia spermatozoizilor pana la ovul si doar in ultimul rand 3) daca aceste doua se poduc totusi, este adevarat ca pot avea ca efect si impiedicarea nidarii oului fevundat (ce zici tu, ca este eliminat apoi), dar asta in cazuri foarte rare. Deci nu se poate spune ca asta este efectul dorit si care vine automat din folosirea lor. De altfel, daca nu iei contraceptive si ai viata sexuala, sunt eliminati foarte des zigoti in primele zile (inainte de nidare), fara sa stim. Mult mai des decat cazurile astea rare de care ziceam.
Insa da, este pentru unii un argument impotriva anticonceptionalelor.
Nici eu nu sunt hotarate ce gandesc despre asta - oscilez. Insa stiu ce cred despre ideea de a limita numlarul nasterilor intr-un moid neabortiv: dupa este acceptabila in diverse situatii, ca boala, pericolul de moarte, si altele.
- Nu pentru asta Onan a fost judecat, ci pentru ca a calcat legea leviatului, refuzand sa ii dea copii fratelui lui; pentru evrei, era foarte impotant ca linia unei familii sa nu fie intrerupta, pentru ca fagaduinta catre Israel depindea de asta. Casatoria crestina este altfel.
Altfel, mi-am spus parerea despre contraceptie in alta parte, foarte la inceput cand am intrat pe forum, si ar fi mai bine sa nu ne mai intindem aici despre asta. Daca vrei putem relua un vechi fir.
|
Fani, anticonceptionalele sunt 100 % avortive. Medici renumiti au demonstrat asta. Ca tu vrei sa crezi ce scrie pe acel prospect, foarte bine, dar alea sunt minciuni. Mint ca sa faca bani din anticonceptionale. Cea mai profitabila afacere din lume e cea farmaceutica (anticonceptionalele sunt pe primul loc detasat).
|