Citat:
În prealabil postat de stereox
Care ar fi acel experiment "K" pe care ar trebui sa-l fac? Nu intelegi ca nu exista niciun experiment care sa poata demonstra existenta lui Dumnezeu?
|
Ba exista. Acela este trairea religioasa autentica.
Dar tu n-ai cum sa experimentezi asa ceva deoarece respingi ipoteza
apriori.
Adica pe baza unui scepticism personal fara justificari rationale.
Citat:
Voi chiar aveti o problema cu evolutia / Big-Bangul si nu mai stiu ce... Bun, daca maine toate aceste teorii stiintifice vor fi invalidate, de ce ar fi asta o dovada ca Dumnezeu exista si El a creat lumea?
|
Ar fi inca o dovada (desi nu lipseste nici in prezent) ca sunteti capabili sa raspundeti unor intrebari existentiale ff. importante, lucru de care religia se ocupa cu succes.
Chiar pana si religiile inventate de oameni reusesc sa dea indivizilor care le imbratiseaza niste raspunsuri iar in virtutea lor un cofort si un sistem moral mult mai solid decat ateismul.
Cu alte cuvinte, chiar si o falsa religie teista este pe un nivel superior religiei ateiste.
Citat:
În prealabil postat de stereox
Daca experimentele nu sunt de acord cu concluzia, atunci "anticiparea pozitiva" si acea "credinta" care, vai, ar fi putut sa se transforme in cunoastere, devin nule! Si daca omul de stiinta respectiv persista in credintele anterioare, este ignorat sau eliminat incet - incet din comunitatea stiintifica.
Asta ar fi diferenta intre cunoasterea rationala si cea nerationala. Si mi se pare o diferenta semnificativa.
bleah 
|
Poate imi dai un exemplu practic sa inteleg ce ai inteles din afirmatia mea si ce vrei sa spui de fapt..