![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Suferinta multor islamisti vine nu de la credinta ci de la lipsa de informatie si de pregatire.
Crestinismul adevarat si inteles in adevaratul lui sens nu are nimic cu fanatismul avizilor de putere, ci te invata exact contrariul : fii smerit si iubeste-l pe aproapele tau. Nu America si crestinii ei vor petrolul din Orientul apropiat ci anumite cercuri de oameni ajunsi la putere care nu in numele crestinismului au facut afaceri cu iraqul si cu sauditii pana la izbucnirea conflictului...stai linistit sun tot aia ...de acolo tot necazul ...credinta este din nou pusa la mezat ca de multe ori de-a-lungul istoriei si aruncata ca marul discordiei in centrul framantarilor in cel mai oribil mod. Da...sunt situatii in viata cand numai Dumnezeu te mai poate ajuta si o face vizibil. Iti doresc sa nu le traiesti ... iti cam taie din aripioare si te aduc la cota zero...si te debusoleaza dupa ce te-ai crezut cel mai de neclintit . Nu dramatizez si sunt un om cat de cat cerebral pentru o femeie (Mai scot din cand in cand cate o propozitie inteligenta :)) Nu m-am intors la biserica pentru a gasi prieteni si nici nu-mi doresc fericire...(o las celor care sunt dependenti de ea ), ci pentru ca era singurul loc unde-mi mai puteam gasi linistea sufleteasca in vreun fel.. si am gasit-o. Cu lumea m-am inteles intotdeauna perfect si am acelasi numar de prieteni destui. Am facut-o la insistentele celei mai bune prietene pe care o consideram batuta in cap cu bisericismele cu aghesmele si cu tamaile ei. Nu sunt un om usor de convertit si nici de convins...pe mine m-a convins viata. Oi fi naiva, ia-o cum vrei, dar mi-am recapatat puterea de a lupta cu viata care m-a cam faultat in ultima vreme fara sa stiu cum s-a intamplat. Nu ma pot considera o credincioasa adevarata dar stiu ca in sufletul meu s-au petrecut chestii inexplicabile. Nu cred in minuni si povesti ci doar in ceea ce mi se intampla in mod real. Iar prin credinta si contactul cu biserica , prin linistea pe care am regasit-o ascultand liturghia , prin stihurile si sfaturile de viata atat de adevarate scrise de Cuviosul Paisie Aghioritul am inteles foarte multe despre ceea ce mi se intampla...Exercitiile de yoga imi ajuta doar la mentinerea in forma a organismului si n-au pentru mine nimic de-a-face cu vreo credinta sau misticism... P.S. Daca te doare suferinta altora fie ei si islamisti poti sa-ti schimbi deja numele de ateu cu "putintel crestin!" :) Last edited by Brielle; 06.01.2010 at 03:22:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca sunt empatic e ceva natural la toti oamenii si chiar si la animale nu are NIMIC deaface cu religia unei persoane, chair opusul oamenii relgiosi NU AU empatie, nu am empatie pentru gay, pentru femei care fac avort si pentru atei sau alte religie, decat sa incerce sai inteleaga pus si simplu ii urasc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, ai sa spui ca e valabil si in dreptul falsilor adepti a singurului si adevaratului Dumnzeu, si sunt perfect de acord cu tine, Dumnezeu nu obliga individul la o conduita morala si daca asta contravina cu parerea ta despre cum ar trebui sa fie si ce ar trebui sa faca Dumnezeu, nu-i bai Dumnezeu nu se supara. Desigur, un minim de moralitate exista in fiecare om, dar de obicei nu prea rezista in fata provocarilor, daca exista sunt cazuri f. rare si astfel de oameni sunt cu adevarat religiosi desi inca nu-si au seama. Sufera, in cel mai rau caz de o lipsa de cunoastere dar nu de incapatanare, ura si crezuri absurde vecine cu superstitia asa cum vezi la majoritatea celor care se cred atei. Iar ura pentru categoriile respective nu e ceva crestin, un crestin manifesta compasiune pentru cei care se pierd. Hristos n-a promovat ura pentru pacatosi ci dragostea iar daca trebuie protestant impotriva celor care vor sa-ti bage pe gat naravurile lor, trebuie facut la modul decent. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|