Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2009, 19:24:35
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Daca tot ai dat exemplul cu ateii persecutati de organizatii si persoane religioase, o sa dau si eu exemplu de oameni credinciosi persecutati de atei si nu oriunde , ci chiar in Romania si nu 1an-doi, ci torturi inimaginabile de 15 ani fara oprire.S-a intamplat in anii 1948-1965. Poate ati auzit de fenomenul,,reeducarea de la PitestiŽŽ.Ateii comunisti au incercat in fel si chip sa scoata din mintea torturatilor ideea de Dumnezeu. Tineri studenti, medici, profesori, ingineri au fost umiliti, torturati in ultimul hal, batuti , infometati. Si asta zi de zi timp de 15 ani. Cei care au rezistat spun ca au rezistat cu ajutorul lui Dumnezeu.
Se tot vorbeste de victimile holocaustului, dar oare de ce nu se vorbeste de victimile ateismului comunist?
Vechi 30.12.2009, 19:39:39
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Se perpetueaza ideea ca in Biblie ar scrie,,crede si nu cercetaŽŽ. Cine sustine asta, nu a citit Biblia, ci spune din auzite. Eu am citit Biblia si , dimpotriva , acolo scrie: ,,cauta si vei afla, bate si ti se va deschideŽŽ.
Tot in mod gresit se face comparatia cu omul ateu- analitic, cercetator,nemanipulabil si omul credincios- un fel de robot care crede tot ce i se spune, fara sa verifice, fara sa caute explicatii stiintifice, fara sa puna intrebari, manipulabil. Prea usor se pune o eticheta.
Am mai zis si o repet: firea analitica a omului mai depinde si de cultura, meserie, nu numai de religie sau non-religie. Normal ca nu o sa ne asteptam la badea Stan din satul x care nu stie sa citeasca sa fac nu stiu ce cercetare stiintifica. Pt. el e mai simplu sa zica: asa a vrut Dumnezeu. Nu inseamna neaparat ca religia e de vina .
La fel badea Stan din satul y care e ateu si nu are multa carte. El nu o sa aduca nici o argumentare pt. ca nu sta prea bine cu analiza. O sa zica numai: Nu cred si nu ma intereseaza.Daca ii pui intrebarea : dar de ce nu crezi? nu o sa stie sa iti raspunda.
Vechi 30.12.2009, 19:48:18
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Ca sa fac o paranteza,mie mi se pare ridicol si aberant ca niste oameni care chipurile au niste "vederi largi si moderne",precum cei doi atei nou aparuti pe forum sa fie pro avort intr-o era in care utilizarea anticonceptionalelor este la indemana oricui,iar informatia este ceva accesibil pentru aproape toate varstele si paturile sociale.
Probabil teribilismul varstei isi spune si el cuvantul,insa un pic de cumpatare si intelepciune nu ar strica si poate ar trebui sa mai reflectati la faptul ca in cei cativa anisori de existenta pe Terra nu ati reusit sa atingeti adevarul absolut pentru a va adresa cu atata suficienta unor persoane care impartasesc opinii diferite.Adevarul poate fi vazut si prin alte fatete ale prismei pentru cine are deschiderea sa o faca.
Cam atat am avut de spus...sarbatori fericite tuturor!
Vechi 30.12.2009, 20:24:08
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ca sa fac o paranteza,mie mi se pare ridicol si aberant ca niste oameni care chipurile au niste "vederi largi si moderne",precum cei doi atei nou aparuti pe forum sa fie pro avort intr-o era in care utilizarea anticonceptionalelor este la indemana oricui,iar informatia este ceva accesibil pentru aproape toate varstele si paturile sociale.
Probabil teribilismul varstei isi spune si el cuvantul,insa un pic de cumpatare si intelepciune nu ar strica si poate ar trebui sa mai reflectati la faptul ca in cei cativa anisori de existenta pe Terra nu ati reusit sa atingeti adevarul absolut pentru a va adresa cu atata suficienta unor persoane care impartasesc opinii diferite.Adevarul poate fi vazut si prin alte fatete ale prismei pentru cine are deschiderea sa o faca.
Nu traim intr-o lume perfecta, accidente se intampla, conceptionalele sunt linia intai pentru evitarea resposabilitatiii unui copil, avortul e linia e doua, si nimeni nu vrea sa ajunga acolo, deci vrei sa spui ca ar trebui sa interzicem avortul si asfel sa condamnam zeci de mii de tineri pentru o greseala facute intr-un "moment de neatentie"?
Sau mai rau sa condmam o familie intrega pentru tot restul vietii ei ca nasc un copil malformat, retardat etc? Nu mai ei stiu cat sufere oamenii cu acesti copii vai de capul lor, sar copii de femei violat, etc. Ce rost are Sa schimbam ceva ce merge foarte bine acuma.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_law , Dupa cum vezi mai toate tarile care au interzis avortul sunt inapoiate.
Vechi 30.12.2009, 20:24:27
AteulCelPlictisit AteulCelPlictisit is offline
Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Doar pentru ca sunt pro avort nu inseamna ca resping metode anticonceptionale. Ba chiar le sustin cu vehementa. Consider doar absurd sa obligi
* o fata inocenta care a fost prea naiva incat sa accepte sa faca sex neprotejat cu baiatul pe care il iubeste in urma avansurilor lui;
* sau o fata nevinovata care in ciuda precautilor luate, care nu sunt 100% eficiente, e victima unui accident;
* sau femeia cu adevarat nevinovata, care deja este o victima a celui mai crud act de violenta: "VIOLUL",
sa pastreze un copil nedorit, neintentionat, ce nu va fi iubit si va fi respins. In special intr-o lume in care exista deja o populatie a acestei specii mult mai mare decat poate fi suportata de planeta.

Motivul dat intr-un post mai sus, ca Romania are o natalitate negativa, si ca in curand vom fi nevoiti sa importam forta de munca, este unul absurd si incuiat, dictat de cealalta religie a oricarei "natiuni", patriotismul. Ce conteaza ca vom fi nevoiti sa importam forta de munca. Asta e defapt un lucru foarte bun. Chiar vreti sa va petreceti 6 zile pe saptamana cu nasul in veceuri ca sa va puteti intoarce in cutia de chibrituri sa va hraniti cu laturi cei 7 copii ce tipa de foame? Sau preferati sa ocupati unul dintre posturile superioare din piata de munca, mai confortabil si mai bine platit, sa va intoarceti la casa voastra si sa va hraniti copilul cu friptura? Uitati-va la americani. Asa au ajuns ei atat de bogati: pe spinarea imigrantilor.
Vechi 30.12.2009, 20:31:14
alexandra05's Avatar
alexandra05 alexandra05 is offline
Junior Member

Implicit

As vrea daca se poate ca cei doi atei sa ne spuna ce ia determinat sa nege existenta lui Dumnezeu
Vechi 30.12.2009, 20:32:04
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Ti se va raspunde ca nimic nu i-a indemnat sa I-o afirme :)
Vechi 30.12.2009, 20:48:25
alexandra05's Avatar
alexandra05 alexandra05 is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul

Asta ma va determina sa cred ca nu sunt 100% convinsi ca Dumnezeu nu exista.
Mereu am sustinut ca pentru unii este mult mai usor sa aleaga aceasta cale de negare...
Vechi 30.12.2009, 20:37:19
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexandra05 Vezi mesajul
As vrea daca se poate ca cei doi atei sa ne spuna ce ia determinat sa nege existenta lui Dumnezeu
Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Am raspuns deja m-am interesat de religie si cu atat mai mult am aflat cu atat mai putin am crezut pana cand mi-am data seama ca e totul o mare vrajeala.
Vechi 30.12.2009, 20:40:12
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Vrajeala nevrajeala, a impartit istoria in doua :) Vrajeala nevrajeala e in expansiune.
Trebuie sa fie foarte fain sa te gandesti ca esti unul din putinii destepti intre atatia prosti care cred in vrajelile astea. Daca mi-ar permite vrajeala sa ma balacesc in astfel de sentimente si eu, recunosc ca as face-o cu placere :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58