![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa morala nu este sa nu ne incredem de loc in stiinta. Este sa nu o punem in locul lui Dumnezeu, sa o idolatrizam. Cum zici si tu. Dar ce inseamna asta? Inseamna sa stim sa o folosim in mod intelept. Stiu si eu, din familie, ca unii prefera medicina alternativa, bazata pe metode naturale. Dar ea nu se potriveste oriunde. In cazul vaccinului gripal, sa cantarim pro-urile si contra-urile. Sigur, nu este 100 la 100 eficient, (cel sezonier este 80 la suta din cate stiu eu), sigur, popate avea efecte secundare. dar trebuie vazut daca efectul pozitiv nu este mai mare decat riscul de a fi contaminat, pentru anumite persoane cel putin. Pentru femeile insarcinate, din tot ce am auzit de la medici, exista dupa 4-5 luni de sarcina pericol mare de complicatii respiratorii ale mamei, de exemplu. Acestea fiind zise, eu nu m-am hotarat daca sa il fac sau nu. Dar probabil in ultima instanta o sa fac ce o sa ma sfatuiasca doctorita, pentru ca totusi daca te duci la un doctor trebuie sa ai cat de cat incredere in el. Deci, sa folosim cu intelepciune stiinta si sa nu ne lasam dusi de teoriile conspirationiste pseudospirituale. PS Cred ca nu ai vrea sa apara o epidemie de ciuma neagra ca in Europa de la sfarsitul Evului Mediu si sa moara 60 la suta din oameni, nu? Medicina a facut totusi si ceva bun pe lumea asta.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spuneti NU vaccinurilor-VACCINAREA: EROAREA MEDICALA A SECOLULUI | antiecumenism | Generalitati | 1045 | 29.03.2024 21:46:14 |
Pericolul relativizarii in Ortodoxia contemporana | LgMihail | Teologie si Stiinta | 24 | 01.12.2012 14:34:57 |
Pericolul insularizării Europei în islamofobie | ioanna | Religia Islamica | 1 | 04.10.2011 12:05:38 |
pericolul de a fi nevoita sa nasti in craiova | totalsistem | Generalitati | 11 | 05.03.2010 22:07:03 |
|