![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai, si pana la urma cum e, de ce trebuie sa scriem cu doi de "i"? Am auzit ceva cand eram mica, cum ca ar avea o alta semnificatie daca are un singur "i" dar nu prea am crezut.
Daca vrem sa fim corecti trebuie sa scriem Yeshua. Si Isus si Iisus sunt nume romanizate, nu au nimic cu credinta corecta. Sigur Hristos nu a fost strigat niciodata nici pe numele Isus nici pe numele Iisus. Eu cred ca situl a fost redactat de mai multi; unii au scris cu un "i", altii cu doi. S-au prins mai greu, ca si mine...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Posibil...or fi mai multi..... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu crezi in sinceritatea sectarilor, nu-i asa?
![]() ![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
24. Zicând: Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te știm cine ești: Sfântul lui Dumnezeu. " (Marcu, cap 1) sau "Și trecând El dincolo, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizați, care ieșeau din morminte, foarte cumpliți, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. Și iată, au început să strige și să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești? " (Matei, cap 8) In aia 30 ani de "studiu biblic si patristic" nu ai dat peste aceste texte? Dar stiu, ce spun eu nu conteaza ca sunt prea habotnica, vin doar cu citate si sunt prea rea (aici s-ar putea sa ai dreptate). Dar voi inceta sa fiu rea cand vei inceta sa defaimi invatatura ortodoxa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prima porunca si cea mai mare: iubeste-L pe Dumnezeu. A doua: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti. Dar ce insemna a iubi aproapele? Eu cred ca inseamna sa-i doresti din tot sufletul MANTUIREA. Asta este viziunea mea, poate gresesc. Dar sigur este foarte gresit ca crezi ca iubirea = toleranta! Aceasta este viziunea moderna a iubirii: sa-i tolerezi pe toti, asa cum sunt. Pai se mantuiesc ei? Cine se gandeste asa de departe? Important este ca ma simt eu bine ca sunt tolerant si iubitor. Ce maret sunt eu, cand imi ridic propria dreptate peste cea a lui Dumnezeu (care a spus ca pacatul impotriva Duhului Sfant NU SE IARTA!) A tolera este extraordinar de usor! Nu trebuie decat sa inchizi ochii. Dar cat de greu este sa iubesti! Cata suferinta sa vezi ca altii sunt in intuneric si iadul ii mananca daca nu ajung la cunoasterea Adevaraului! Pai sfintii plangeau pentru pacatele altora. Iar noi ii toleram! Nu ii schimbam, ci ii toleram si ii intelegem. Pai nu este acesta lucrul dracului? Ba mai schimbam si Adevarul bisericii ca nu cumva sa cream "suferinta psihica" celor aflati in inselare! Ce nebunie este mai mare decat aceasta? Nu este aceasta hula impotriva Duhului Sfant? Nu este aceasta necinstirea lui Hristos? Cum de nu te temi, Andrei, sa spui ca oricine se mantuieste in propria religie? A murit Hristos degeaba? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma intereseaza foarte mult nici Andrei, cu opiniile lui. Ma intereseaza invatatura ortodoxa! Atat. Nu-mi place ca invatatura bisericii sa fie clintita deloc! Nu vreau modernitate, nu vreau toleranta, nu vreau nimic altceva decat ne-a lasat Hristos, apostolii, sf parinti. Copiii mei cresc... vor mai afla adevarul cand vor fi maturi? Sau li se va servi un crestinism caldut, diluat, deformat, croit pe masura pacatelor noastre? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai foarte mare dreptate, acest concept de toleranta a capatat valente foarte ciudate, cum spui ceva..ti se inchide gura prin sugestia prost inteleasa si la indemana oricui ( ca o platosa pentru greselile sale) "Fii tolerant, fii mai tolerant!", si eu percep aceasta sugestie ca si cum ni s-ar cere de fapt sa ne prostim, sa nu mai gandim, sa fie totul o apa si un pamant...sa zambim tamp la tot ce auzim si sa avem un blank total. Poate ca s-ar vrea sa se insinueze ca e bine sa fim mai diplomati ( dar asta tot eu hotarasc de fapt), pentru ca a fi tolerant cu pacatele sau cu greselile nu poti fi si nici cand ti se expun erezii ca si cum ar fi adevaruri. Nu cred ca e sanatos sa fii tolerant din punct de vedere moral...eu asa vad lucrurile cel putin, ba chiar trebuie sa avem o delimitare cat mai bine conturata a raului de bine, pentru ca altfel nu e sanatos deloc... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lumea este numai o proiectie a perceptiei noastre interioare...sau ce vrei sa spui? Tu nu percepti notiunile de varietate, bine, rau, pozitiv, negativ, erezie, contradictie, coruptie, minciuna, adevar, pacat, virtute, greseala, corectitudine, moralitate, imoralitate, perversitate, haos, debusolare, ipocrizie, sinceritate...etc ???? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Viața cu Dumnezeu | iRoDiOn | Generalitati | 0 | 23.09.2011 19:22:39 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
un sfat intelept pentru tineri | teodora21 | Nunta | 12 | 05.01.2010 23:18:22 |
|