Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2009, 17:14:19
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pai, si pana la urma cum e, de ce trebuie sa scriem cu doi de "i"? Am auzit ceva cand eram mica, cum ca ar avea o alta semnificatie daca are un singur "i" dar nu prea am crezut.

Daca vrem sa fim corecti trebuie sa scriem Yeshua. Si Isus si Iisus sunt nume romanizate, nu au nimic cu credinta corecta. Sigur Hristos nu a fost strigat niciodata nici pe numele Isus nici pe numele Iisus.

Eu cred ca situl a fost redactat de mai multi; unii au scris cu un "i", altii cu doi. S-au prins mai greu, ca si mine...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 17:17:36
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
1. De unde stii TU ca nu se raporteaza la Dumnezeu si NU cauta mintuirea? Esti tu oare sigura ca detii INTREGUL adevar si MISTER al existentei umane pe pamint, iar restul de 6 miliarde sunt niste nebuni? :))

2 Acest fel de abordare a problemei prin prisma DENIGRARII altor confesiuni si persoane este foarte tipica!...
Poti tu spune cu mina pe inima ca numai noi ortodocsii ajutam dezinteresat si restul de comunitati o fac numai pe motiv de capatuiala?
Nu uita ca tot ce SIMTI in INIMA SI SPUI in privinta aproapelui tau se duce intr-un dosarel acolo sus. DE ASTA sa fi convinsa!
Andrei, eu sincer nu inteleg de ce alegi sa ma denigrezi pe mine si sa ma jignesti sustinand niste sectari ( pentru ca tu nu ai acest drept, mai ales cand refuzi sa intelegi punctul meu de vedere...care by the way poate fi si este parte din realitatea inconjuratoare)...iar daca tie iti place sa crezi ca toti oamenii sunt ingeri, si toti cei care fac fapte bune sunt Sfinti numai prin prisma asta, asta e problema ta, dar eu am modul meu de a analiza lucrurile si a diferentia sinceritatea de nesinceritate...eu asta am spus, iar tu nu ai ce obiecta aici...intelegi?
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 17:20:44
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pai, si pana la urma cum e, de ce trebuie sa scriem cu doi de "i"? Am auzit ceva cand eram mica, cum ca ar avea o alta semnificatie daca are un singur "i" dar nu prea am crezut.

Daca vrem sa fim corecti trebuie sa scriem Yeshua. Si Isus si Iisus sunt nume romanizate, nu au nimic cu credinta corecta. Sigur Hristos nu a fost strigat niciodata nici pe numele Isus nici pe numele Iisus.

Eu cred ca situl a fost redactat de mai multi; unii au scris cu un "i", altii cu doi. S-au prins mai greu, ca si mine...
...Eu cred ca stii si tu de ce se scrie asa, la fel cum stii si de ce se scrie cu un singur "i" in cadrul altor culte...cum foarte bine ti-ai expus deja punctul de vedere!

Posibil...or fi mai multi.....
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 17:27:35
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Nu crezi in sinceritatea sectarilor, nu-i asa? . Eu am fost sincera cand mi-am spus punctul de vedere si sincera cand am spus ca nu stiu de ce e asa de important numarul de "i"...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 17:42:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit multa, multa mandrie.. putina, putina stiinta

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
este scris ca diavolul nu se poate da drept Hristos
TIne minte acest lucru!(poate odata iti va fi de folos)
Apoi
Citat:
Este scris ca diavolul se poate da NUMAI drept Inger de lumina, insa nu poate PRONUNTA numele Mintuitorului sau sa-si asume aceasta identitate. Deci o poate face numai in aparenta, in imagine, fara sa spuna nimic
"23. Și era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare,
24. Zicând: Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te știm cine ești: Sfântul lui Dumnezeu. " (Marcu, cap 1)
sau
"Și trecând El dincolo, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizați, care ieșeau din morminte, foarte cumpliți, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea.
Și iată, au început să strige și să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești? " (Matei, cap 8)

In aia 30 ani de "studiu biblic si patristic" nu ai dat peste aceste texte?

Dar stiu, ce spun eu nu conteaza ca sunt prea habotnica, vin doar cu citate si sunt prea rea (aici s-ar putea sa ai dreptate). Dar voi inceta sa fiu rea cand vei inceta sa defaimi invatatura ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 17:56:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Apoi

"23. Și era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare,
24. Zicând: Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te știm cine ești: Sfântul lui Dumnezeu. " (Marcu, cap 1)
sau
"Și trecând El dincolo, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizați, care ieșeau din morminte, foarte cumpliți, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea.
Și iată, au început să strige și să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești? " (Matei, cap 8)

In aia 30 ani de "studiu biblic si patristic" nu ai dat peste aceste texte?

Dar stiu, ce spun eu nu conteaza ca sunt prea habotnica, vin doar cu citate si sunt prea rea (aici s-ar putea sa ai dreptate). Dar voi inceta sa fiu rea cand vei inceta sa defaimi invatatura ortodoxa.
Orice om, de-l cauți de bun, bun îl găsești , iar de-l cauți de rău, rău îl găsești ! Ști tu Ana cine ne-a arătat această învățătură , realitate ?
Vechi 01.12.2009, 18:01:32
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Andrei, eu sincer nu inteleg de ce alegi sa ma denigrezi pe mine si sa ma jignesti sustinand niste sectari ( pentru ca tu nu ai acest drept, mai ales cand refuzi sa intelegi punctul meu de vedere...care by the way poate fi si este parte din realitatea inconjuratoare)...iar daca tie iti place sa crezi ca toti oamenii sunt ingeri, si toti cei care fac fapte bune sunt Sfinti numai prin prisma asta, asta e problema ta, dar eu am modul meu de a analiza lucrurile si a diferentia sinceritatea de nesinceritate...eu asta am spus, iar tu nu ai ce obiecta aici...intelegi?
Pot sa raspund eu? El crede ca aceasta este "iubirea" care i se cere!
Prima porunca si cea mai mare: iubeste-L pe Dumnezeu. A doua: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.
Dar ce insemna a iubi aproapele? Eu cred ca inseamna sa-i doresti din tot sufletul MANTUIREA. Asta este viziunea mea, poate gresesc.

Dar sigur este foarte gresit ca crezi ca iubirea = toleranta!
Aceasta este viziunea moderna a iubirii: sa-i tolerezi pe toti, asa cum sunt.
Pai se mantuiesc ei? Cine se gandeste asa de departe? Important este ca ma simt eu bine ca sunt tolerant si iubitor. Ce maret sunt eu, cand imi ridic propria dreptate peste cea a lui Dumnezeu (care a spus ca pacatul impotriva Duhului Sfant NU SE IARTA!)

A tolera este extraordinar de usor! Nu trebuie decat sa inchizi ochii.
Dar cat de greu este sa iubesti! Cata suferinta sa vezi ca altii sunt in intuneric si iadul ii mananca daca nu ajung la cunoasterea Adevaraului!
Pai sfintii plangeau pentru pacatele altora.
Iar noi ii toleram! Nu ii schimbam, ci ii toleram si ii intelegem. Pai nu este acesta lucrul dracului?
Ba mai schimbam si Adevarul bisericii ca nu cumva sa cream "suferinta psihica" celor aflati in inselare! Ce nebunie este mai mare decat aceasta?
Nu este aceasta hula impotriva Duhului Sfant?
Nu este aceasta necinstirea lui Hristos?
Cum de nu te temi, Andrei, sa spui ca oricine se mantuieste in propria religie?
A murit Hristos degeaba?
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 18:07:26
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Orice om, de-l cauți de bun, bun îl găsești , iar de-l cauți de rău, rău îl găsești ! Ști tu Ana cine ne-a arătat această învățătură , realitate ?
Cristi, nu ma intereseaza daca eu sau altii suntem socotiti buni sau rai.
Nu ma intereseaza foarte mult nici Andrei, cu opiniile lui.
Ma intereseaza invatatura ortodoxa!
Atat.
Nu-mi place ca invatatura bisericii sa fie clintita deloc! Nu vreau modernitate, nu vreau toleranta, nu vreau nimic altceva decat ne-a lasat Hristos, apostolii, sf parinti.
Copiii mei cresc... vor mai afla adevarul cand vor fi maturi? Sau li se va servi un crestinism caldut, diluat, deformat, croit pe masura pacatelor noastre?
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 18:15:17
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pot sa raspund eu? El crede ca aceasta este "iubirea" care i se cere!
Prima porunca si cea mai mare: iubeste-L pe Dumnezeu. A doua: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.
Dar ce insemna a iubi aproapele? Eu cred ca inseamna sa-i doresti din tot sufletul MANTUIREA. Asta este viziunea mea, poate gresesc.

Dar sigur este foarte gresit ca crezi ca iubirea = toleranta!
Aceasta este viziunea moderna a iubirii: sa-i tolerezi pe toti, asa cum sunt.
Pai se mantuiesc ei? Cine se gandeste asa de departe? Important este ca ma simt eu bine ca sunt tolerant si iubitor. Ce maret sunt eu, cand imi ridic propria dreptate peste cea a lui Dumnezeu (care a spus ca pacatul impotriva Duhului Sfant NU SE IARTA!)

A tolera este extraordinar de usor! Nu trebuie decat sa inchizi ochii.
Dar cat de greu este sa iubesti! Cata suferinta sa vezi ca altii sunt in intuneric si iadul ii mananca daca nu ajung la cunoasterea Adevaraului!
Pai sfintii plangeau pentru pacatele altora.
Iar noi ii toleram! Nu ii schimbam, ci ii toleram si ii intelegem. Pai nu este acesta lucrul dracului?
Ba mai schimbam si Adevarul bisericii ca nu cumva sa cream "suferinta psihica" celor aflati in inselare! Ce nebunie este mai mare decat aceasta?
Da, ceva destul de neclar am constatat si eu in atitudinea lui...imediat cum spune cineva ca sectarii sunt asa cum sunt, el spune ca ii denigrezi sau ca ii judeci, dar e ca si cum as spune " Copacul este stramb! Cerul e albastru!" si asta ar fi realitatea...compusa din simple si clare constatari.

Ai foarte mare dreptate, acest concept de toleranta a capatat valente foarte ciudate, cum spui ceva..ti se inchide gura prin sugestia prost inteleasa si la indemana oricui ( ca o platosa pentru greselile sale) "Fii tolerant, fii mai tolerant!", si eu percep aceasta sugestie ca si cum ni s-ar cere de fapt sa ne prostim, sa nu mai gandim, sa fie totul o apa si un pamant...sa zambim tamp la tot ce auzim si sa avem un blank total.

Poate ca s-ar vrea sa se insinueze ca e bine sa fim mai diplomati ( dar asta tot eu hotarasc de fapt), pentru ca a fi tolerant cu pacatele sau cu greselile nu poti fi si nici cand ti se expun erezii ca si cum ar fi adevaruri.

Nu cred ca e sanatos sa fii tolerant din punct de vedere moral...eu asa vad lucrurile cel putin, ba chiar trebuie sa avem o delimitare cat mai bine conturata a raului de bine, pentru ca altfel nu e sanatos deloc...
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 18:21:46
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Si daca eu i-as cauta pe toti buni, ei asa ar si fi?

Lumea este numai o proiectie a perceptiei noastre interioare...sau ce vrei sa spui?

Tu nu percepti notiunile de varietate, bine, rau, pozitiv, negativ, erezie, contradictie, coruptie, minciuna, adevar, pacat, virtute, greseala, corectitudine, moralitate, imoralitate, perversitate, haos, debusolare, ipocrizie, sinceritate...etc ????
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viața cu Dumnezeu iRoDiOn Generalitati 0 23.09.2011 19:22:39
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
un sfat intelept pentru tineri teodora21 Nunta 12 05.01.2010 23:18:22