![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fratele meu, sa'ti dau un exemplu. Sfantul Grigorie cel Mare a afirmat cat a trait despre un loc denumit purgator. Sfantul Leon cel Mare a luptat si el pentru primatul papal. Chiar daca au gresit din punctele astea de vedere, ei sunt Sfinti. Dar, chiar daca ei sunt Sfinti, putem noi accepta invatatura lor despre purgatoriu, respectiv primatul papal? Cat despre Sfantul Parinte Arsenie Boca, nu mi-as permite niciodata sa'l hulesc. Insa genul de pictura de la Draganescu, e foarte departe de Traditia Bizantina. |
|
|||
|
|||
![]()
Am mai pus un link acolo... Sunt 2 in total.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu credeti in zvonuri... eu l-am cunoscut personal pe acest mare preot...emotia ma face sa nu mai pot posta nimic nu va lasati inselati ... si nici de parintele Arsenie Papacioc nu fa "atingeti" stiti ce -i diferentiaza pe dansii... unul este sus si altu-i inca jos (nu zic mai mult pt.ca nu le-ar place ... cuvintele de lauda pentru dansii,erau vorbe desarte,la parintele Papacioc inca mai sunt...) vedeti cum "diplomatul"ne tulbura linistea...nu va lasati inselati cu toata dragostea frateasca , Amin |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare Parintele Arsenie a vrut si el sa faca un fel de "ecumenism in ale picturii"? O impacare intre stilul bizantin si cel realisto-occidental? |
|
||||
|
||||
![]()
Picturile care nu le intelegi te poti ruga sa le intelegi.
In spatele lor sunt niste lucruri atat de minunate ca nu iti vine sa crezi.
|
||||
|
||||
![]()
Si nu sunt ceea ce crezi. Nu e un indemn la ecumenism in nici un caz. :))
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si romano-catolicismul are multe lucruri "minunate" si multe simboluri in statui si in pictura renascentista. Dar orice "ochi" poate observa diferenta izbitoare, prapastia destul de adanca si lata intre pictura bizantina si noua pictura occidentala. Dar, poate gresesc eu... Insa, parca simt o tradare cand vad chipuri de Sfinti, Ingeri, pictati in stilul realist. Era undeva pe crestinortodox.ro, un articol, unde vorbea despre pictarea icoanelor si despre Sfantul Sinod Ortodox care s'a impotrivit "miscarii de renastere, mai bine zis copiere, in pur stil occidental". |
|
||||
|
||||
![]()
Dar ce a vrut el defapt sa zica?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci comparatia cu Goga nu este adecvata, caci nu vorbim despre gusturi ci despre adevar. Ca nu-ti place tie pictura par. Arsenie Boca, este una. Dar tu ai spus ca este NECANONICA si inca asteptam explicatii. (de asemenea, nu ne-ai lamurit nici cu improvizatiile din scrierile lui). |
|
|||
|
|||
![]()
da desigur, poate la tara!
stiu, nu pe peron ci pipiron |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
|