Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 18:36:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Multumesc, Anna, dar nu ma supar eu dintr-atata; m-am obisnuit.

Andrei, problema la mine este irminia. De aceea te rugam pe tine, care vad ca te pricepi, sa ne deslusesti, care sunt greselile strecurate in pictura, dupa parerea mea de-a dreptul dumnezeiasca, a Pr. Arsenie Boca. Cand ma uit la Maica Domnului pictata la Draganescu, parca se deschid cerurile si o vad aievea...
Vechi 20.11.2009, 18:48:02
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

@Anna21
Ideea era ca ce am afirmat mai sus este o remarca de bun simt care nu necesita citate din scripturi si din carti celebre de genul " Ne vorbeste Parintele Porfirie"...desi ABSOLUT toti duhovnicii de valoare ne avertizeaza sa stam departe de INOVATORI si cei ce improvizeaza, Par Boca fiind unul din ei.
...sau faptul ca umblii cu artificii de genul strigatului de pacate in gura mare. Si daca este sa analizam ca mai toti au pacate asemanatoare ce tin de viata comunitatii evident ca nu-ti trebuie mult studiu de psihologie ca sa-ti dai seama de cine ce a facut si cu ce se ocupa noaptea sub asternut, sau mai stiu eu ce. Ce sa-ti spun, mare inainte vazator!( iti ajunge sa asculti citeva spovedanii si te-ai lamurit ce AI DE STRIGAT IN GURA MARE!)

Problema Ancai este ca ea a ajuns intr-un punct al ascensiunii ei duhovnicesti care pare, din pacate a fi bizar: Cere intr-una referinte si pentru faptul ca afirmi lucruri clare ca de ex. cerul este albastru sau ca magarul nu este cal, moment in care ea sare si scotoceste prin scripturi si alte carti celebre sa vada daca Sfintii Parinti nu sunt cumva de alta parere.

Ai zis bine cuiva ca eu doresc TRANSPARENTA. Doar asa se poate da inainte pe drumul credintei!

Last edited by andreicozia; 20.11.2009 at 18:50:17.
Vechi 20.11.2009, 18:55:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Multumesc, Anna, dar nu ma supar eu dintr-atata; m-am obisnuit.

Andrei, problema la mine este irminia. De aceea te rugam pe tine, care vad ca te pricepi, sa ne deslusesti, care sunt greselile strecurate in pictura, dupa parerea mea de-a dreptul dumnezeiasca, a Pr. Arsenie Boca. Cand ma uit la Maica Domnului pictata la Draganescu, parca se deschid cerurile si o vad aievea...
Pui la indoiala canoanele Bisericii?
Iar te bazezi pe senzatiile pe care le ai in loc sa-ti vezi de ascultare si de cei care au ramas ca drept TITANI pentru eternitate in istoria picturii Bizantine. Eu asta-mi spun mereu cind vine vorba de pictura bisericeasca compar cu pictura din bisericile Paleo-crestine de la anul 1100, vezi in Roma, Ravena, Venetia. Le poti vedea pe net dupa care compara cu ceea ce a lasat Parintele pe pereti :))
Vechi 20.11.2009, 19:03:03
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Ce face mandria din om!

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ce parere a mea, iar o invirti dupa bunul tau plac. :)) Ti-am explicat CLAR ca pictura murala a Par Boca contravine ERMINIEI PICTURII BISERICII ORTODOXE! deci este NE-CANONICA!...mai departe... NE-Ortodoxa...mai dparte..DUPA MINTEA LUMEASCA A UNUI PREOT REBEL...mai departe..scrierile preotilor rebeli nu au ce cauta in biblioteca MAI ALES A INCEPATORILOR FARA DISCERNAMINT PATRISTIC
Acum oare intelegi?
Doamne-ajuta!

Frate draga, multa ratacire este in cele ce ai scris. Vorbe grele, azvarlite cu agresivitatea specifica celui mandru.

Fratia ta, depozitarul unui impresionant discernamant patristic, il judeca pe cel al carui mormant a fost motiv de pelerinaj 20 de ani, non-stop. Pe cel pe care Parintele Cleopa il invita in manastirea unde vietuia "ca sa se adape din invatatura sa". Il condamni pe cel care foarte curand, mai devreme decat iti inchipui, va fi recunoscut de BOR ca Sfant (dosarul de canonizare este aproape de finalizare). Pe cel care a primit de la Dumnezeu nenumarate harisme.

Conform logicii fratiei tale, a gresit chiar si Dumnezeu cand i-a facut atatea daruri. Si ce daruri! Mai mult chiar. Dupa ce a facut atatea greseli in lumea aceasta, Dumnezeu iar nu s-a consultat cu fratia ta si l-a lasat pe Sfantul Arsenie Boca sa ne ajute de dincolo mai mult decat a facut-o aici. Asa se explica probabil si efluviile de "incepatori fara discernamant patristic" care curg in rugaciune spre acest Sfant al neamului romanesc.

Dupa ce redactezi un text cum este cel de mai sus, de o violenta vecina cu disperarea, afirmi martial ca nu au ce cauta in biblioteca "Cararea Imparatiei" si "Cuvinte vii". Ce carti scrise de fratia ta iti confera autoritatea de a stabili titlurile demne de a intra in biblioteca unui ortodox?

Il etichetezi pe Sfantul Arsenie Boca preot rebel. Habar n-ai cata suferinta i-a pus in suflet BOR si Sfantul a purtat-o in ascultare deplina.

Frate draga, te-ai gandit vreodata cat esti de mic in raport cu Sfantul Arsenie Boca? Sau, macar, cat esti de mic in raport cu imaginea pe care o ai despre propria persona? Din ce ai postat pana azi este trist si evident ca nu.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 20.11.2009, 19:19:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul

Frate draga, te-ai gandit vreodata cat esti de mic !
Da, sa stii ca nu vorbesc sa ma aflu in treaba, ci m-am gindit, mi-am expus parerea pe forum ( in caz ca nu ai realizat) fara sa te jignesc personal, asa cum si tu ai dreptul la o parere.
Vechi 20.11.2009, 19:23:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Iar te bazezi pe senzatiile pe care le ai in loc sa-ti vezi de ascultare si de cei care au ramas ca drept TITANI pentru eternitate in istoria picturii Bizantine. Eu asta-mi spun mereu cind vine vorba de pictura bisericeasca compar cu pictura din bisericile Paleo-crestine de la anul 1100, vezi in Roma, Ravena, Venetia. Le poti vedea pe net dupa care compara cu ceea ce a lasat Parintele pe pereti :))
Andrei, eu am intrebat, nu am afirmat! Acesta nu e raspunsul asteptat.
Si de cand e bizar a ne verifica cele spuse sau citite cu Sfintii Parinti?!?
Apara-ne, Doamne si ne miluieste!
corect: ierminie

Last edited by Miha-anca; 20.11.2009 at 19:31:31.
Vechi 20.11.2009, 20:08:17
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Il condamni pe cel care foarte curand, mai devreme decat iti inchipui, va fi recunoscut de BOR ca Sfant (dosarul de canonizare este aproape de finalizare
Mi-ati facut O FOARTE MARE BUCURIE!!!!!!!!!!
Sa dea Domnul cat mai curand cu putinta. Amin!
Vechi 20.11.2009, 20:18:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Nu pune nimeni la indoiala canoanele bisericii.
TU ai declarat ca pictura par. Arsenie Boca este necanonica. Anca a cerut lamuriri. Acum asteptam raspunsul tau despre in ce fel acea pictura este necanonica.
(un scurt discurs despre ce canoane sunt incalcate)..
Eu nu ma pricep, astept si eu sa vad explicatii, trimiteri, ce ai citit..

(macar sa numesti cartea in care sunt expuse canoanele privitoare la pictura.. ca citesc eu, nu-i pb.)
Vechi 20.11.2009, 20:25:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
@Anna21
Ideea era ca ce am afirmat mai sus este o remarca de bun simt care nu necesita citate din scripturi si din carti celebre de genul " Ne vorbeste Parintele Porfirie"...desi ABSOLUT toti duhovnicii de valoare ne avertizeaza sa stam departe de INOVATORI si cei ce improvizeaza, Par Boca fiind unul din ei.
...sau faptul ca umblii cu artificii de genul strigatului de pacate in gura mare. Si daca este sa analizam ca mai toti au pacate asemanatoare ce tin de viata comunitatii evident ca nu-ti trebuie mult studiu de psihologie ca sa-ti dai seama de cine ce a facut si cu ce se ocupa noaptea sub asternut, sau mai stiu eu ce. Ce sa-ti spun, mare inainte vazator!( iti ajunge sa asculti citeva spovedanii si te-ai lamurit ce AI DE STRIGAT IN GURA MARE!)
Eu nu stiu de "improvizatii" la par. Boca. Poate exemplifici.

Oricum, faptul ca striga pacatele altora in gura mare nu inseamna ca pictura lui este ne-canonica. Despre asta era discutia inceputa de tine: pictura.

(Tu ai o argumentatie circulara, gen: pictura este necanonica deci parintele este ne-ortodox, rebel. Apoi, parintele este rebel, deci pictura nu este buna.. Observi? )

Citat:
Problema Ancai este ca ea a ajuns intr-un punct al ascensiunii ei duhovnicesti care pare, din pacate a fi bizar: Cere intr-una referinte si pentru faptul ca afirmi lucruri clare ca de ex. cerul este albastru sau ca magarul nu este cal, moment in care ea sare si scotoceste prin scripturi si alte carti celebre sa vada daca Sfintii Parinti nu sunt cumva de alta parere.
Nu pot decat sa ma bucur pt ea. Sper sa ajung si eu sa ma lepad de iubirea de inteligenta mea.
Vechi 20.11.2009, 20:31:22
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit strigarea pacatelor

Revenind la strigarea pacatelor.. eu nu consider ca este ceva socant.
1. Poate gresesc, dar Iisus nu le spunea carturarilor si fariseilor "vai voua..." urmat de pacatele lor?
2. Poate fi interpretat ca un act de durere si disperare.. cand iubesti pe cineva, il vezi cu sufletul mort si nu stii ce sa mai faci sa-l trezesti. Eu nu vad ca el pedepsea pacatosii, cred ca din iubire le spunea pacatele, ca sa-i trezeasca.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! flying Despre Sfanta Scriptura 203 18.05.2010 20:31:10