Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 13:23:36
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cifrele le am dintr-un articol al parintelui John Breck in care este tratata alta problema, dar s-ar putea sa fie depasite, pt ca sunt din anii 90.

Diferenta nu este de intentie pentru ca atunci cand iei anticonceptionale intentia este sa opresti conceptia, iar cazul cand se poate fecunda un ovul este un fel de efect foarte rar secundar.
Parerea mea (proprie) este ca exista situatii in care ne putem asuma acest risc (boala grava, pericol de malformatii, si altele). Personal, nu mi-l asum, in momentul de fata, de altfel.
As prefera sa fii mai obiectiv cand scrii, si sa te abtii de la expresii ca 'corifeii ortodoxiei apostate'. Nici eu nu am o parere buna despre cei care sustin vechii calendaristi, care arunca cu anateme la tot pasul, care cred ca pamantul e plat si care cred ca ortodoxia adevarata trebuie sa se ia numai dupa canoane aplicate ad literam, fariseistic (NB pidalionul a fost si el alcatuit de un sfant pe care tu nici nu-l recunosti, Nicodim Aghioritul), insa nu spun ca sunt ... nici nu vreau sa spun cum, desi ma mananca degetele pe clape. ;-)
In tot ceea ce scrii se simte acelasi vant polar. Nu putem discuta mai omeneste, chiar contrazicandu-ne? Sau si omenia este un principiu 'ecumenist'?
Sunt de acord sa nu facem copii, daca exista riscul ca acei copii sa aiba malformatii, deficiente fizice si psihice; dar singura metoda de a nu face copii in cazul asta sa fie abstinenta, nu contraceptivele.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 20.11.2009, 16:33:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Sunt de acord sa nu facem copii, daca exista riscul ca acei copii sa aiba malformatii, deficiente fizice si psihice; dar singura metoda de a nu face copii in cazul asta sa fie abstinenta, nu contraceptivele.
Abstinenta periodica este si ea o metoda se pare destul de sigura, daca folosim mai multe metode combinate de a ne cunoaste ciclul fertilitatii si evitam toate zilele in care am putea concepe un copil. Aici, pe forum, cristina2012 a scris multe despre asta.
Abstinenta absoluta este absurda si nenaturala pentru un cuplu casatorit, pentru ca relatia trupeasca nu este numai pentru conceperea copiilor, ci si pentru unirea cuplului si exprimarea dragostei dintre ei.

Last edited by Fani71; 20.11.2009 at 16:44:58.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 20:42:21
Istorioara despre avort spre_rasarit Generalitati 53 09.04.2011 21:18:44
Despre avort-metodele contraceptive o solutie? urzicuta Generalitati 61 02.06.2009 23:26:49