![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Pai am spus deja, in strainatate batrinii se organizeaza singuri (mai ales pe teme ecologice, curatare parcuri, plantari etc dar si pe teme distractive), nu e mare inventie, trebuie doar sa copiem lucrurile bune.
|
|
|
|||
|
|||
|
Sunt bune si aceste lucruri, dar eu vad nevoi mult mai "fundamentale" - oamenii nu au ce manca, nu au ce imbraca, nu-si pot plati intretinerea, nu sunt destule locuri la gradinita, parintii nu au cu cine sa-si lase copiii etc.
|
|
|
|||
|
|||
|
Si nu are biserica destui bani cheltuiti aiurea?
|
|
|
|||
|
|||
|
Hai sa admitem, doar de dragul exercitiului, ca asa ar fi (desi constructia de biserici, de exemplu, este necesara, atat aici, cat si in strainatate, la fel crearea postului Trinitas, a radioului, a publicatiilor etc., care consuma foarte multe fonduri). Si sa nu ne mai gandim unde s-au dus banii pana acum.
Ce putem face noi - eu si cu tine - ca sa mai alinam suferinta acestor amarati? Macar acuma, cand vine Craciunul, sa nu se mai simta asa de singuri... |
|
|
||||
|
||||
|
Hristos creste in noi mai ales prin grija pe care o purtam saracilor. Asa ca de vom dori sa avem chipul lui Hristos, trebuie sa ne aratam vii pentru orice sarac.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Tocat, nu e nevoie sa crezi in Dumnezeu ca sa ajuti pe cineva. E adevarat ca atunci cand crezi in El, orice sarac iti este un frate, de vreme ce avem un Tata comun: Dumnezeu.
Sigur, Biserica ar trebui sa faca mai mult. Dar e mult mai comod si simplu sa spunem ca doar ea trebuie sa se ocupe de astfel de cazuri. Daca tu vei merge in vizita o data pe saptamana la azile, orfelinate, te rog sa ma crezi, in ochii mei tu faci un drum catre biserica. |
|
|
|||
|
|||
|
Daca banii ce merg spre biserici, trinitasuri si alte asemenea ar merge direct spre azilurile de batrini ar fi de ajuns.
Eu nu am pretentia ca toti imi sinteti frati. |
|
|
|||
|
|||
|
Bine, hai macar sa incercam sa facem ceva, poate chiar sa ne organizam intre noi, si sper ca o sa ni se alature si altii.
Cine nu poate contribui material, poate ajuta altfel, fie din timpul lui, fie prin servicii - de exemplu, o sora medicala, un medic, nu stiu, ne gandim... Sa le deschidem usa macar de Craciun, ce ziceti, frati crestini? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sa nu-l ispitim pe aproapele nostru | Florin-Ionut | Morala Crestina | 21 | 02.09.2012 17:21:38 |
| Cum sa ne rugam pentru aproapele nostru? | alexdu | Generalitati | 6 | 14.02.2012 11:44:10 |
| Sa nu judecam aproapele | costel | Generalitati | 49 | 31.08.2011 20:15:46 |
| Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 22:03:46 |
| Aproapele meu | maria55 | Generalitati | 14 | 17.03.2010 16:57:21 |
|
|