Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2009, 00:28:30
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Unde locuiesc eu sunt 48% penticostali si doar 39%ortodosi,deci se poate spune ca cunosc foarte bine comunitatea penticostala,de aceea nu vorbesc in necunostinta de cauza.Ar fi o ipocrizie din partea mea sa afirm despre ei ca sunt in afara bibliei pentru ca eu in fiecare zi le vad felul lor de vietuire.
Acum vad ca aici multi sustin ca acest dar a fost doar pentru apostoli,tot ce este fals,il aveau primii crestini nu neaparat numai apostolii,cum vedem ca ne spune Pavel in 1 Corinteni 14,si acest dar nu a fost dat pentru evanghelizare,adica pentru a le predica celor de alta limba evanghelia,ci spre zidirea sufleteasca a persoanei si a bisericii:
1 Corinteni 14:5 Aș dori ca toți să vorbiți în alte limbi, dar mai ales să prorociți. Cine prorocește, este mai mare decât cine vorbește în alte limbi; afară numai dacă tălmăcește aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească.
Dar acest dar nu s-a incheiat odata cu primii crestini,nicaieri nu veti gasi sa se spuna in biblie asa ceva.
Uite ce spune Mantuitorul:
Luca 11:13 Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!"
Nicaieri nu veti gasi ca acest dar s-a sfarsit,el va tine atat cat va tine si harul reversat peste neamuri.Unde mai pui ca chiar undeva pe acest forum am citit ca au primit acest dar si persoane de alta religie(anumiti preoti ortodocsi) nu numai penticostala.Acum ma intreb,daca acest dar s-a sfarsit cum de s-a intamplat asa ceva?
Noi cel mai bine este sa vedem,sa analizam felul de vietuire al oamenilor despre care vorbim ca sa tragem apoi concluziile,daca sunt oameni ai lui Dumnezeu sau daca ceea ce fac ei este de la Dumnezeu sau nu.Nu trebuie sa fim partinitori si sa afirmam lucruri pe care nu le stim.Trebuie sa fim corecti.Chiar daca noua nu ne place felul cum intelege o anumita persoana sa il slaveasca pe Dumnezeu asta nu imi da dreptul sa judec,este un singur Judecator care va judeca pe toti dupa faptele pe care le-am facut si acesta este Dumnezeu.
Vechi 13.11.2009, 01:01:11
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Unde locuiesc eu sunt 48% penticostali si doar 39%ortodosi,deci se poate spune ca cunosc foarte bine comunitatea penticostala,de aceea nu vorbesc in necunostinta de cauza.Ar fi o ipocrizie din partea mea sa afirm despre ei ca sunt in afara bibliei pentru ca eu in fiecare zi le vad felul lor de vietuire.
Acum vad ca aici multi sustin ca acest dar a fost doar pentru apostoli,tot ce este fals,il aveau primii crestini nu neaparat numai apostolii,cum vedem ca ne spune Pavel in 1 Corinteni 14,si acest dar nu a fost dat pentru evanghelizare,adica pentru a le predica celor de alta limba evanghelia,ci spre zidirea sufleteasca a persoanei si a bisericii:
1 Corinteni 14:5 Aș dori ca toți să vorbiți în alte limbi, dar mai ales să prorociți. Cine prorocește, este mai mare decât cine vorbește în alte limbi; afară numai dacă tălmăcește aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească.
Dar acest dar nu s-a incheiat odata cu primii crestini,nicaieri nu veti gasi sa se spuna in biblie asa ceva.
Uite ce spune Mantuitorul:
Luca 11:13 Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!"
Nicaieri nu veti gasi ca acest dar s-a sfarsit,el va tine atat cat va tine si harul reversat peste neamuri.Unde mai pui ca chiar undeva pe acest forum am citit ca au primit acest dar si persoane de alta religie(anumiti preoti ortodocsi) nu numai penticostala.Acum ma intreb,daca acest dar s-a sfarsit cum de s-a intamplat asa ceva?
Noi cel mai bine este sa vedem,sa analizam felul de vietuire al oamenilor despre care vorbim ca sa tragem apoi concluziile,daca sunt oameni ai lui Dumnezeu sau daca ceea ce fac ei este de la Dumnezeu sau nu.Nu trebuie sa fim partinitori si sa afirmam lucruri pe care nu le stim.Trebuie sa fim corecti.Chiar daca noua nu ne place felul cum intelege o anumita persoana sa il slaveasca pe Dumnezeu asta nu imi da dreptul sa judec,este un singur Judecator care va judeca pe toti dupa faptele pe care le-am facut si acesta este Dumnezeu.

Nu a spus nimeni ca sunt "in afara Bibliei"... Din contra, personal am zis mereu ca ei cunosc Biblia mai bine decat noi. Doar ca o interpreteaza rau...dupa parerile unor simpli oameni...
Vechi 13.11.2009, 01:05:09
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

De la Adam pana la iesirea poporului evreu din Egipt au fost 4068 ani. In anul 4108 se dau cele 10 Prunci pe Muntele Sinai.
Unde era atunci Scriptura, pe care o considerati singura invatatura? Cu ce s-a mantuit lumea 4108 ani? Sau poate nu s-a mantuit nimeni, ca nu era Biblia pe atunci...
Vechi 13.11.2009, 01:11:19
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Explica-mi si mie cum o interpreteaza rau,a interpreta rau inseamna a contrazice alte pasaje biblice sustinand doar unul,sau a scoate din context.Eu nu cred ca o interpreteaza rau,pentru ca nu contrazic in ansamblu Scriptura .
Vechi 13.11.2009, 01:14:18
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Explica-mi si mie cum o interpreteaza rau,a interpreta rau inseamna a contrazice alte pasaje biblice sustinand doar unul,sau a scoate din context.Eu nu cred ca o interpreteaza rau,pentru ca nu contrazic in ansamblu Scriptura .

Se bazeaza doar pe cateva versete, pe care de obicei le scot din context.
Vechi 13.11.2009, 14:11:16
qlavinia
Guest

Implicit

Hi hi, am zis ca nu mai scriu nimic, dar iata-ma aici, scriind f f putin.
Eram curioasa sa vad ce s-a raspuns, si wow ce mult s-a scris. Nu am apucat sa citesc tot.
Pai ce sa zic, imi pare rau ca ovidiu-s a zis ca ceea ce se inampla in cazul nostru este similar cu ceea ce se inampla in cazul demonizatilor.
Nu vreau sa mai aduc nici macar un contra argument, desi pot aduce legat de ceea ce ai scris, dar nu vad rostul. Oricum tu o sa ai in continuare aceeasi parere pe care nu o pot schimba.
Pot sa iti garantez doar un lucru: o sa ai o supriza dupa moarte. O sa vezi ca multi din cei pe care tu ii consideri "sectanti" sau "demonizati" vor fi in rai. Pentru ca nu tu esti cel care stabilieste daca cineva e bine din punct de vedere spiritual, ci unul singur stabileste: Dumnezeu.
Tu probabil gandesti ca doar ortodocsii vor ajunte in rai.
Eu nu cred ca doar penticostalii vor ajunge in rai. Sunt ABSOLUT convinsa de faptul ca Dumnezeu nu va privi la ce religie am avut, ci se va uita la viata noastra.
Eu personal, nu sunt penticostala in primul rand. Eu in primul rand sunt crestina, si in al doilea rand merg la o biserica penticostala, pentru ca sunt de acord cu marturisirea de credinta a bisericii penticostale.
Nu vreau sa imi iubesc religia mai mult decat pe Domnul Iisus. Asa ca, imi pare rau ca ziceti lucruri rele despre noi, as minti sa zic ca nu ma deranjeaza intr-o mica masura. Dar nu ma deranjeaza foarte tare, pentru ca parerea lui Dumnezeu conteaza in primul rand pentru mine. Dar ma doare incomparabil de rau mai mult atunci cand cineva zice ceva rau despre Dumnezeu.
Sper ca ati observat ca nu am adus nici un contra argument legat de nici o postare :D pentru ca nu doresc sa duc eu firul discutiei mai departe.
Vechi 13.11.2009, 16:13:11
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glavinia
Nu vreau sa mai aduc nici macar un contra argument, desi pot aduce legat de ceea ce ai scris, dar nu vad rostul. Oricum tu o sa ai in continuare aceeasi parere pe care nu o pot schimba.
Pot sa iti garantez doar un lucru: o sa ai o supriza dupa moarte. O sa vezi ca multi din cei pe care tu ii consideri "sectanti" sau "demonizati" vor fi in rai. Pentru ca nu tu esti cel care stabilieste daca cineva e bine din punct de vedere spiritual, ci unul singur stabileste: Dumnezeu.
Noi nu facem decât ceea ce ne învață Biblia:
1 Ioan 4.1. "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume."

Imi pare rău, Glavinia dar spui lucruri neconforme cu adevărul bibliei atunci când incerci să acreditezi ideea conform căreia, pot să existe căi diferite, și puncte dogmatice diferite care să ducă la același adevăr: Hristos. Acesta este un lucru total fals.
Există o singură mărturie a credinței:
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez,
Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi"

Că pot exista și interpretări deviante ale învățăturilor sfinte, iarăși scriu apostolii:
2 Petru 3.16 " Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."

Citat:
În prealabil postat de glavinia
Sper ca ati observat ca nu am adus nici un contra argument legat de nici o postare :D pentru ca nu doresc sa duc eu firul discutiei mai departe.
Nici noi nu vrem. După cum spune și sf. Petru:
Fapte 5. 38 "Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; 39.Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu. "

Iar istoria și-a spus cuvântul in privința penticostalilor. Penticostalismul, la fel ca orice alt cult cu origini demonice este auto-distruciv. In prezent există numai in România zeci de grupări penticostale și harismatice desprinse din biserica-mamă și care nu fac ascultare decât de opiniile pe care le are pastorul local asupra Bibliei.

Isaia 5.21 "21.Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!"

Toate cele bune!
Vechi 13.11.2009, 16:31:32
qlavinia
Guest

Implicit

Nu mi-am exprimat bine punctul de vedere, eu cred ca este o singura cale catre cer: Domnul Iisus Hristos.
Si de fapt, ceea ce am vrut sa exprim a fost ca NU printr-o religie ajungi in cer, ci prin credinta in Domnul Iisus Hristos(si bineinteles, daca traiesti conform Scripturii, pentru ca Biblia spune caci credinta trebuie urmata de fapte).
Asta a fost ideea pe care am vrut sa o scot in evidenta: ca nu prin religie suntem mantuiti.
Nu stiu daca gandim diferit aici, sau daca mi-am exprimat eu gresit punctul de vedere.
Pentru ca nici eu NU cred ca se poate ajunge ORICUM in cer: numai prin Domnul Iisus si numai printr-o viata traita conform Scripturii:
"6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. " Ioan 14:6

Inca ceva: Qlavinia, nu Glavinia :d

Last edited by qlavinia; 13.11.2009 at 16:44:25.
Vechi 13.11.2009, 01:28:05
Zburatorul
Guest

Implicit Doamne ajuta!

Totpeetor:"Dar acest dar nu s-a incheiat odata cu primii crestini,nicaieri nu veti gasi sa se spuna in biblie asa ceva"

.Epistola Intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel
Capitolul 14 - Darul limbilor si darul profetiei. Cum sa fie intrebuintat darul limbilor. Femeia trebuie sa taca in biserica.
6. Iar acum, fratilor, daca as veni la voi, graind in limbi, de ce folos v-as fi, daca nu v-as vorbi - sau in descoperire, sau in cunostinta, sau in proorocie, sau in invatatura?
9. Asa si voi: Daca prin limba nu veti da cuvant lesne de inteles, cum se va cunoaste ce ati grait? Veti fi niste oameni care vorbesc in vant.
11. Deci daca nu voi sti intelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbeste, si cel care vorbeste barbar pentru mine.
19. Dar in Biserica vreau sa graiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca sa invat si pe altii, decat zeci de mii de cuvinte intr-o limba straina.
22. Asa ca vorbirea in limbi este semn nu pentru cei credinciosi ci pentru cei necredinciosi; iar proorocia nu pentru cei necredinciosi, ci pentru cei ce cred.
Epistola Intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel
Capitolul 13 - Dragostea si bunurile ei.
1. De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator.

8. Dragostea nu cade niciodata. Cat despre proorocii - se vor desfiinta; darul limbilor va inceta; stiinta se va sfarsi;

Doamne ajuta ca din Adevar sa alegem Adevarul!

Last edited by Zburatorul; 13.11.2009 at 01:59:40.
Vechi 02.08.2011, 01:48:18
ioan_strainul
Guest

Arrow Mintuirea

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
De la Adam pana la iesirea poporului evreu din Egipt au fost 4068 ani. In anul 4108 se dau cele 10 Prunci pe Muntele Sinai.
Unde era atunci Scriptura, pe care o considerati singura invatatura? Cu ce s-a mantuit lumea 4108 ani? Sau poate nu s-a mantuit nimeni, ca nu era Biblia pe atunci...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sa ma iertati daca gresesc dar eu cred ca de la Adam si pIna la Inviera din morti a LUI HRISTOS toti au fost In iad si numai EL Hristos a pus puntea de trecere de la moarte la veata cea vesnica.
Sau gresesc????
Slavit sa fie Domnul amin amin amin
si as mai adauga ca daca printro femeie a venit pacatul si osInda morti prin stramoasa noastra Eva , Prntro alta femeie adica Prin PREASFINTA SI CURARA Maica a venit MIntuirea lumi si veata cea vesnica slavita sa fie Ea in veacul veacului amin amin amin
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 23:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 23:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 13:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 22:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 18:09:10