![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
@ Traditie - omul trebuie sa poata trai pe acest pamant mai intai (deci necesitati de baza si materiale si spirituale si de orice fel), apoi trebuie sa aibe un trai demn de un om. Exista din pacate in lume animale care traiesc mai bine decat multi oameni.
Si daca Dumnezeu face asa minuni, atunci de ce traiesc atatea milioane de oameni in mizerie crunta? Asta nu trebuie sa mai existe si Dumnezeu trage mereu semnale si arata cu degetul unde trebuie sa privim. Calamitatile si intampla de obicei in zone f. sarace si unele zone f.bogate. Tocami ca sa le vedem. Ce va fi pe lumea cealalta nu stie nimeni si daca va avea grija Dumnezeu atunci, va fi bine. Dar asta nu exclude viata din lumea aceasta. In plus pe lumea cealalta, parca voi spuneati, omul/sufletul lui, va imbraca alte forme si nu avea nici o nevoie. Iadul - acolo speram toti sa nu ajungem, dar nu vom ajunge acolo numai pentru ca am trait bine aici, ci doar daca am facut pacate. Cel mai de pret ajutor este cel dat la timp si la nevoie, fie el material sau spiritual, sau de orice fel. Trebuie sa fim acolo unde semenii nostri au nevoie. |
|
||||
|
||||
![]()
Omul pierde foarte ușor dragostea, îngrijindu-se obsesiv de ziua de mâine. Trebuie căutată calea lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga, bineânțeles muncind zi de zi cu mâinile tale pentru necesarul trupului , dar fără să pui aceasta pe primul loc. Întâietatea să fie a sufletului , să primească adevărata hrană și cinste pentru a se menține în dragostea cea adevărată și duhovnicească. Celelalte , dacă muncești corect și cinstit , se adaugă prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu , și vei putea fi cu adevărat de folos celor din jurul tău ( @sophia )
|
||||
|
||||
![]()
as vrea eu sa-mi iubesc aproapele la fel ca pe mine, adica sa ma comport cu ceilalti asa cum as vrea sa se comporte ei cu mine.
|
||||
|
||||
![]()
Vietile Sfintilor sunt cele mai vii exemple de iubire crestina atat fata de Dumnezeu cat si fata de aproapele!!! Daca citim zilnic Proloagele sau Vietile sfintilor (editie ingrijita in 12 vol de Manastirea Sihastria) invatam zilnic cum sa ne manifestam IUBIREA!
Sf.Nectarie din Eghina este un sfant al IUBIRII!!! Toata viata sa a iubit si a iertat senin orice ocara si rautate de la oameni! Vom invata multe din viata sa de o vom citi... Sunt 2 carti mai importante: una rosie "Sf.Nerctarie Taumaturgul" si una albastra "Sf.Nectarie sfantul secolului nostru" de Sotos Hondropoulos; prima e o prezentare mai scurta a vietii sale care contine si acatistul, iar cea albastra este viata Sf.Nectarie prezentata DETALIAT!!! am plans mult la aceasta carte.... va indemn sa va INFRUPTATI de viata acestui minunat sfant!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Poetul Mihai Eminescu spunea așa de frumos : " Binele de rău te scapă / De l-ai arunca și-n apă . / De faci astăzi cuiva bine / Mâine de la altul vine . "
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are a face viata noastar privata cu iubirea de oameni si credinta. Putem tari cumpatat, in felul nostru si sa ajutam si pe ceilalti in acelsi timp. La predica ne-a spus preotul, nu o data, ca Iisus nu a condamnat pe cei bogati, bogatia nu este un pacat. El a condamnat pe cei avuti care nu se uita si nu dau si celor din jur. Acela este un pacat. Este o diferenta. Concret, ca sa ma intelegeti tu si Traditie si Zaharia si altii: Undeva scrie clar (imi scapa acum unde), ce doreste Iisus: 1. A imbraca pe cei goi 2. A hrani pe cel flamand 3. A-i da sa bea celui insetat 4. A ingriji pe cel bolnav 5. A adaposti pe cel fara adapost 6. A vizita pe cel aflat in inchisoare si or mai fi. Le cunoasteti precis. Poate scrie si a mangia pe cel aflat in necaz, a sfatui si orienta pe cel ce are nevoie. Daca eu am necazuri concrete, am nevoie (si de aia am venit aici pe de o parte, in afara de a invata), de o vorba buna, de o mangaiere, un sfat concret de viata. Mi-ati dat? Nu.V-ati impotrivit la toate (sa nu traiesc cu sotul, sa nu am copii cu ajutorul medicului, sa nu mananc, sa nu...). Toate astea sunt pacat pentru voi. Vorba buna si mangierea este pentru voi pacat si sentimentalism. Asta este cu iubirea de aproape la voi, e cam separata de cea pentru Dumnezeu. A doua este f.mare prin carti si cunostinte si teorii. Fiecare cum crede si poate. In rest nu va intreb ce pomeni faceti voi, si nici eu nu spun de ale mele, ca nu trebuie sa ne mandrim cu ele. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti | Eutifiev_EMI | Despre Sfanta Scriptura | 42 | 06.09.2011 00:21:53 |
Sa nu judecam aproapele | costel | Generalitati | 49 | 31.08.2011 19:15:46 |
Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 21:03:46 |
Daca iubesti, ierti | NECTARIE | Generalitati | 2 | 26.01.2011 13:52:24 |
Aproapele meu | maria55 | Generalitati | 14 | 17.03.2010 15:57:21 |
|