Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2009, 17:33:00
Nevrednicul
Guest

Implicit Pt. Sophia..si toti ceilalti

Sophia..amandoua punctele incarca ..profesia! al treilea?! uitam oare care este obiectl muncii unui preot?! har,lucrare savarsirea sfintelor taine-nu implica minimalul esential de deplinatate in cele placute de Dumnezeu? Ca mai apoi sa si savarsesti daruri nemuritoare(sfintele taine)...Aici este dilema:intre a alege constient :sacralitatea ca act de desavarsire individuala cu valente constructive si asupra altora(in menire,daca vrei..) sau prozaicul ,e drept necesar,al statelor de plata ,fise individuale si ..remunerare?! Incerc ceva,poate tamp,dar cum ar fi profesia de ibovnic,vizand prin asta iubirea atestata primar? o vezi pe ...statele de plata? o vezi ..cariera cu posibilitati de accesare sociala?
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 20:27:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Sophia..amandoua punctele incarca ..profesia! al treilea?! uitam oare care este obiectl muncii unui preot?! har,lucrare savarsirea sfintelor taine-nu implica minimalul esential de deplinatate in cele placute de Dumnezeu? Ca mai apoi sa si savarsesti daruri nemuritoare(sfintele taine)...Aici este dilema:intre a alege constient :sacralitatea ca act de desavarsire individuala cu valente constructive si asupra altora(in menire,daca vrei..) sau prozaicul ,e drept necesar,al statelor de plata ,fise individuale si ..remunerare?! Incerc ceva,poate tamp,dar cum ar fi profesia de ibovnic,vizand prin asta iubirea atestata primar? o vezi pe ...statele de plata? o vezi ..cariera cu posibilitati de accesare sociala?
Nu iti pot spune Nevrednicul... in fine, draga forumist, nu stiu daca ar trebui sa ne intereseze atat de tare acest aspect... Evident ca pentru cresterea noastra duhovniceasca trebuie sa ne gasim un duhovnic imbunatatit, cum spunea Dl Zaharia, insa acestia se vad in timp (in primul rand, ia scara de valori de mai sus a lui Andreicozia), daca nu, mergi la unul consacrat (si avem destui!). mie mi se pare ca nu vedem padurea din cauza copacilor, sincer acum! Eu una am avut sansa sa intalnesc preoti buni, cucernici, care isi fac datoria si isi lucreaza harul (ce-i drept, pretentiile mele nu sunt prea mari, sunt doar pe masura putinei mele credinte si a slabei mele pregatiri, de aceea nici nu este de mirare ca nu m-a dezamagit niciun preot pana acum - nici ca as cunoaste eu multi! ). Acuma... eu nu stiu ce e in sufletul unui preot si nici nu imi doresc sa stiu, mi-e destul sa incerc sa sondez inauntrul sufletului meu si sa ma descopar! Uite, daca vrei sa vezi cum se impaca lucrurile astea la un preot, ti-as recomanda sa il citesti pe Gala Galaction, care are o nuvela de analiza psihologica, intitulata De la noi la Cladova, in care un preot ortodox se simte atras de o enoriasa, care, la randul ei, ii marturiseste dragostea. Merita de citit felul in care autorul, calugar la Cernica, pune problema si, mai ales, cum o rezolva personajul la final! De clasicul "Pasarea spin" nu mai vorbesc, insa cand am vazut filmul era foarte mica si nu prea intelegeam eu mare lucru. Intotdeauna trebuie sa se aleaga calea cea dreapta, desi aceasta presupune cele mai mari sacrificii! In rest... se spune ca avem preotii pe care ii meritam, insa eu nu cred asta! Cati dintre preotii nostri sunt betivi si cati dintre noi suntem asa? Cati dintre ei sunt desfranati si cati dintre credinciosi sunt asa? cati suntem fatarnici si cati sunt ei? nu stie nimeni, dar eu nu as pune semn de egalitate. Mai bine sa Il rugam pe Dumnezeu sa ii lumineze si pe ei si pe noi! Ca doar noi raspundem de faptele noastre si ei de ale lor. Daca ne mai facem pacate si cu ei, pe langa cate le avem .... curat mestesug de tampenii, vorba lui Creanga!