![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tema pentru acasa:
Conjugati verbul "a crea" la prezent. Fara sa va uitati pe Internet cum [cred unii] ca e corect.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tu creezi el creeaza noi cream voi creati ei creeaza Regula este simpla: avem un e in radacina verbului, si daca terminatia (in cazul asta cu extensie) mai contine un e ies doi: ez ezi eaza am ati eaza Cel putin asa invatasem eu la scoala, poate cu ortografia noua, de dupa Revolutie, s-a schimbat...
|
||||
|
||||
![]()
E mai simplu sa-l conjugi pe "a crea" la indicativ prezent prin analogie cu "a lucra" (se dubleaza in "a crea" numarul de "e"-uri din "a lucra":
eu lucrez (1 "e") - eu creez (2 "e") tu lucrezi (1 "e") - tu creezi (2 "e") . . . noi lucram (nici un "e") - noi cream (1 "e") . . (stiu ca se poate argumenta ca 0 x 1 = 0 insa pricepeti voi ideea..:)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
bun topic....am lipsit din peisaj cam 2 luni, sincer nu am avut rabdare sa citesc toate 11 pag....in mare am retinut si vazut.
la un moment dat, acum cam 3 luni, cineva a deschis un topic....avea o dilema, ce facultate sa urmeze....teologie sau psihologie (nu ca ar avea legatura una cu alta), picase nu stiu ce examen si se plangea....cineva i-a atras atentia asupra greselilor gramaticale, stupide dealtfel....dar clar facute din nestiinta, nu din graba....l-am sustinut....am cam "luat-o in freza", pe limba romana....au sarit multi pe noi....sper sa nu aiba aceeasi soarta si acest topic. multa bafta! eu ma intorc la citit postari, unele sunt ft. educative |
|
|||
|
|||
![]()
clar.........deja s-a inceput aruncatul cu rosii si sunt la pag 3 abia
|
|