În prealabil postat de adimirea
Toleranta NU este o virtute crestina atunci cand este vorba despre lucruri impotriva dreptei credinte!
Nu iti vreau raul si crede-ma ca inteleg cat pot eu.. incerc sa inteleg situatia ta. Dar ai grija la 'lauda' adusa ateilor... invatatura dreapta mai curand te invata nici macar sa nu vorbesti cu astfel de persoane, darmite sa le faci mai bune decat un crestin.
Si legat de problema ta.. ma intreb.. daca vine insusi satana si iti spune 'da-mi sufletul si o sa ai un copil' Ce ai face?'
Crede-ma ca si eu am fost nevoit sa-mi raspund intr-o anume situatie acestei probleme si am raspuns nu. Era un anume lucru pe care mi-l doream din tot sufletul, intr-o perioada foarte grea a vietii mele. Off, tocmai mi-am adus aminte ca am spus ceva gen "de ar fi sa moara ambii parinti dar sa se intample treaba respectiva, eu as accepta". Uite ca foloseste si interventia asta la ceva, cel putin mie; mi-am adus aminte ce un pacat extrem de grav; dar chiar si asa, NICIODATA n-as fi formulat 'as face orice'. Si atunci oricum eram mult mai 'intelept' si 'tolerant' [ a se citi in lume si papagal, pacatos si condus de cel rau, egoist si egocentrist; vreau, vreau, vreau.. EU, EU, EU... vreau bebe! - ]
Eh, la mine era altceva. Iar acum, nici macar nu prea mai imi doresc acel lucru atat de mult. Ce incerc eu sa te fac sa intelegi este ca totul se face cu Voia lui Dumnezeu. Nu cu inventii moderne, nu cu pact cu diavolul. Este lipsa de credinta, si pacat mare. Daca nu poti face copii este pentru un motiv, toate au un motiv, nu te poti impotrivi Voii lui Dumnezeu.
Neascultarea, egiosmul, mandria... sunt cele mai grave lucruri pe care le poate face un om. Un calugar toata viata se lupta sa dobandeasca ascultarea; ascultarea se spune ca este virtute mai mare decat facerea de minuni.
Nu este 'faca-se voia mea' ci este 'faca-se Voia Ta'.
Dar ce stiu eu.. Sunt un amarat prost, neintelept, intolerant, fanatic, habotnic, fariseu, innapoiat, singur, uitat de lume, care nu stie sa 'traiasca viata'
Oi fi eu nebun si paranoic si alte din astea ce am zis mai sus.. dar mereu cand dau peste cateva nume de useri, dau de lucruri care ma intristeaza... sunt cativa care fac pe desteptii si corectii pe aici, si nu ma refer la tine.
In general, incerc sa-i evit pe cei care se baga in seama pe forumuri crestine dar nu au nici o treaba cu credinta, alta decat sa o terfeleasca.
Este spus ca se iarta multe, dar pacatele impotriva Duhului Sfant cu greu se pot ierta... blasfemiile, injuraturile de cele sfinte. Decat sa spui 'nu cred' mai bine ai fura, ai bate, si ai face orice alte lucruri urate, scarboase si satanice.
Si in alta ordine de idei, ma doare atunci cand vad 'crestini'... cica sa nu judec... dar cum sa nu observ ca intr-o tara in care 87% sunt crestini, doar 4% vin la Biserica?
Rad dracii de noi...
|