Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2009, 19:11:11
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Asta este..... de la bun inceput trebuie stiut ca preotul este si al comnunitatii.......cunosc preotese care nu vin la slujba decit de citeva ori pe an, dar hai sa nu judecam ca fiecare raspunde pentru ceeace puteam face si nu am facut.
De stiut se stie,si evident ca fiecare viitoare preoteasa banuieste la ce se inhama, dar cred ca e posibil ca unii din relatia romantica si frumoasa sa treaca brusc si deodata la parohie, fiind toata ziua prinsi in tot felul de atributii si preoteasa se poate lovi de o realitate destul de trista. Cred ca toti sotii ar trebui sa se implice cat de mult pot si sa fie prezenti in familie.

Exista si preotese care vin mai rar dar si care sunt foarte prezente in Biserica si parohie, dar oricum nu cred ca se darama Biserica daca nu e preoteasa prezenta, sa fim seriosi! Banuiesc ca enoriasii nu vin la Biserica sa o vada pe preoteasa, ci sa asculte Sfanta Liturghie..etc.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 19:23:23
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
De stiut se stie,si evident ca fiecare viitoare preoteasa banuieste la ce se inhama, dar cred ca e posibil ca unii din relatia romantica si frumoasa sa treaca brusc si deodata la parohie, fiind toata ziua prinsi in tot felul de atributii si preoteasa se poate lovi de o realitate destul de trista. Cred ca toti sotii ar trebui sa se implice cat de mult pot si sa fie prezenti in familie.
Cred ca este foarte important ca cei doi sa discute foarte serios inainte de casatorie si hirotonie toate aspectele pe care aceste lucruri le implica.
Si sa ajunga la acel numitor comun care sa sprijine misiunea de preot,dar si pe aceea de familie,cu tot ce presupune ea.
Daca un om,indiferent de ce motiv,ajunge musafir in familia lui,atunci nu vad rostul pentru care o mai are.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum ar trebui sa fie preoteasa? urzicuta Generalitati 25 02.09.2014 14:11:44
Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 0 29.08.2012 18:13:08
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Capul Sfantului Andrei - din nou in Romania laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 11 29.10.2011 00:30:18
preoteasa in devenire mariusica_nou Generalitati 5 20.05.2008 08:28:25