![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta chiar e de SF! :)))) Dar spune-mi cum m-as teleporta, ca in filmul ala, Vizitatorii, cu mentalitatea mea actuala, in blugi si cu laptopul in geanta sau m-as naste in timpul ala, cu mintea tabula rasa, judecand dupa legea firii si dupa o constiinta care palpaie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spune-mi cum te simti in rindul credinciosilor lui Moise. Nu al plebei care nu crede, ci in mijlocul celor care cred si ii urmeaza sfaturile. Sau, stai sa inteleg: aia erau cu mintea tabula rasa, judecind dupa legea firii (ce o fi aia) si cu o constiinta care pilpiia? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum, serios vorbind, fiecare om e, in mare parte, un produs al mediului. cand am spus mintea tabula rasa, m-am referit la faptul ca daca m-as fi nascut din nou, folosind aparatura ta sofisticata, nu as mai fi avut (probabil) ideile si mentalitatile pe care le am acum, ci m-as fi modelat in functie de ideile propagate in acea vreme. Iti dai seama ca erau si oameni care se ghidau, si care nu se ghidau dupa aceste legi, cei mai multi probabil ca erau caldicei. as fi imbratisat sau nu ideile epocii. M-am referit la legea firii (sau a constiintei) pentru ca aceea o avem cu totii, indiferent daca il cunoastem sau nu pe Dumnezeu - http://biserica.org/Publicatii/1995/NoIV/14_index.html E constiinta aia care ne mustra, gen: nu e bine sa fii gelos pe femeia ta si sa o faci sa treaca prin asta! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Atreides, ce mai cauti pe un site ortodox daca nu vrei sa te" holbezi la Doamne Doamne pentru eternitate?".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citez primele randuri din articol: Acum voi zice cateva cuvinte si despre constiinta, ca cine isi pazeste constiinta sa curata, negresit moartea il gaseste fericit si pregatit. Constiinta este judecatorul cel drept pe care l-a pus Dumnezeu inlauntrul nostru. Constiinta nu poate fi reflexia materiei in veacul veacului. Ea este glasul lui Dumnezeu in om si ea pururea il mustra, cand greseste : " Omule, de ce ai facut asta ?" Aceasta lege a firii o au si chinezii, o au si crestinii, o au si budistii si brahmanii si mahomedanii. Este legea cea dintai pe care a pus-o Dumnezeu in inima omului de la creatie, dupa care s-a condus lumea pana la Legea cea scrisa. Ce n-o fi clar? ![]() Altfel cum crezi ca stiau oamenii ce e bine si ce e rau inainte de Legea cea scrisa?
|
|||
|
|||
![]()
Deci era bine sa ii dea banuitei de adulter sa bea nu-stiu-ce sa i se umfle burta si sa i se usuce coapsa, doar ca sa o incerce?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) | cocacoc | Generalitati | 70 | 15.10.2010 12:10:26 |
Ce sunt cele 7 plansuri | roman2010 | Generalitati | 3 | 13.07.2010 18:53:35 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|