Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2009, 19:21:35
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ca un om credincios sa apeleze la inseminari artificiale dovedeste lipsa de credinta în Dumnezeu. Caci ar însemna ca lucrurile se petrec fara stirea Lui si natura trebuie corectata.

Din punct de vedere al urmarilor acestor practici, sa ne gândim ca acei copii nascuti din asa ceva vor ajunge oameni mari si vor avea constiinta ca ei sunt nascuti din sperma/ovulele donate de un necunoscut. Un astfel de om va fi un alienat.

Cei care vor sa aiba copii sa se gândeasca ca ei, copiii sunt niste suflete cu aspiratie spre integritatea propriei persoane, spre fericire. Este un act egoist s-ti doresti copii ignorând felul cum ei se vor simti.
Tu confunzi FIV si inseminarea artificiala cu sperma si ovulele cuplului, de care vorbeam noi aici, cu cea cu ovule si spermatozoizi donati. Este totusi altceva. Ultima este un pas in plus.

Repet, gandind asa, ca 'natura ar trebui corectata daca am apela la astfel de metode medicale', insemana sa negi medicina in general. Natura TREBUIE corectata chiar si din punct de vedere crestin, ea este cazuta odata cu omul, are defecte, hibe. Medicina face ce poate sa le mai corecteze, bineinteles, in anumite limite, foarte reduse. Dumnezeu nu a interzis medicina; el le-a dat oamenilor minte si ei au descoperit anumite lucruri. Crestinii din toate timpurile au apelat la ea.

Chiar si cand este vorba de ovule si spermatozoizi donati, se poate vedea ca o forma de adopite. Nu adopti un copil deja nascut (de multe ori parintii sunt anonimi!), ci un embrion (in anumite cazuri) sau o celula datatoare de viata.
Insa aici se pun alte probleme pt un cuplu si copil, este adevarat, peste care nu trebuie trecut asa usor.

Si eu cred, cu riscul de a supara pe unii a caror durere o inteleg, ca a vrea chiar cu orice pret sa ai copii poate fi o problema care sa isi aiba originea in altceva. A avea copii Nu este obligatoriu pentru implinirea personala, si nici pentru mantuire, si daca nu putem avea, Dumnezeu ne ajuta sa fim 'fertili' in alt fel.
Dorinta de a avea copii este totusi fireasca. Sa fim atenti insa atunci cand devine o obsesie.
Spun asta fara sa judec pe nimeni, ci in principiu.

Elenavioleta, sa stii ca si stresul poate impiedica conceptia. Daca esti mai relaxata si te gandesti mai putin la asta, atunci ai mai multe sanse sa ramai insarcinata. Exista si metode naturiste care ajuta. Este cineva aici pe forum, cristina2012, care se pricepe la lucrurile astea, nu stiu daca ai vazut mesajele ei.
Vechi 11.10.2009, 19:26:56
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Spui natura face tot felul de greseli ! La care natura faci referire ?
Nu stiu ce gandeste hmiron dar vad ca mesajele noastre au ajuns cam in acelasi timp si si eu spuneam ca natura este imperfecta. Pentru ca la cadere, ea s-a deformat odata cu omul.
De acolo vin bolile, deformatiile etc.
Dumnezeu nu ne cere sa acceptam bolile fara sa facem nimic impotriva lor.
Vechi 11.10.2009, 19:30:23
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Spui natura face tot felul de greseli ! La care natura faci referire ?
Natura care ne inconjoara face tot timpul greseli. Mereu se nasc pui de gaina cu doua capete si copii cu trei maini. Sunt greseli din perspectiva noastra omeneasca, pentru ca daca n-am fi noi sa le consideram greseli, n-ar fi fost nimeni, in consecinta n-ar fi fost greseli. Corpul uman, de exemplu, nu e nici pe departe perfect. Un om nu e nici pe departe sanatos tun pana cand se imbolnaveste de ceva si moare. Ne ataca constant virusii, bacteriile, clima, stressul, uneori chiar propriul organism, radiatiile de toate felurile si multi alti factori.

Din perspectiva obiectiva, astea nu sunt greseli, sunt pur si simplu evenimente. Noi le dam valori, caracteristici, semnificatii. Si cand evenimentele astea obiective au loc in defavoarea noastra (o boala congenitala, o malformatie, imposibilitatea de a concepe copii in pofida fertilitatii individului), putem sau nu putem sa luam masuri pentru a remedia situatia. Daca putem sa facem ceva, de ce sa nu facem? Cand iti doresti un copil si nu te lasa organismul, de ce sa nu apelezi la medicina ca sa-ti indeplinesti visul?

Cand banii sau alte resurse stau in calea intemeierii unei familii, omul se chinuie, munceste, face tot posibilul ca sa reuseasca. Cand natura ii sta in cale, dar are puterea si vointa de a trece peste, face acelasi lucru.
Vechi 11.10.2009, 19:30:42
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

Fani71 stiu ca si stresul influenteaza ,dc ai putea sa citesti mai multe despre tiroida hashimoto(ca sa ma intelegi ) ti-as multumi din suflet ! si atunci ,abia dupa ce citesti ,sa imi spui cum te-ai simti dc ai fi in locul meu ? Azi mi-a spus parintele M. ca D-zeu o sa le aseze el pe toate ,sa ii multumesc ca am un sot care ma iubeste enorm ...poate are dreptate ...o sa vb cu cristina ...eu iau hormoni sintetici,si crede-ma ca am cautat sa vad dc exista ceva natural pt mine ,dar la tiroida mea care nu mai secreta nici un hormon ,EUTIROX se numeste salvarea !
multumesc ,ca incerci sa ma ajuti asa cum poti !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 19:34:39
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Implicit

Cred ca dupa unii ar trebui sa fim ca iehovistii si sa refuzam tratament medical cand avem nevoie. Ca vorb-aia, trebuie sa stam smeriti si sa asteptam cu interes sa vedem ce-are Dumnezeu in sac.

Daca tot avem liber arbitru, inseamna ca putem face ce dorim; una din responsabilitatile care decurge din asta e sa ne purtam singuri de grija.
Vechi 11.10.2009, 19:35:35
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Vorbim despre folosirea eprubetei pentru a facilita un proces, anume cel de fertilizare. Procesul asta are loc normal si natural in cei mai multi oameni, dar exista alti oameni - si ma refer la femei - care nu pot ramane insarcinate pe cale naturala. Asa ca se recolteaza celule reproducatoare de la parteneri si conceptia in sine are loc in eprubeta. Zigotul astfel obtinut este apoi implantat in uter pentru o nastere si o dezvoltare normala. Cum poate fi un astfel de copil considerat alienat? E mai putin om ca ceilalti oameni? E cumva jumatate om, jumatate robot?

Natura face tot felul de greseli. Noi putem indrepta unele din aceste greseli datorita cunostintelor dobandite prin stiinta si si putem darui o viata normala unor oameni care altfel nu ar fi avut-o.

Cand se fac operatii plastice pentru remedierea unor defecte fizice e tot pacat? Cand despartim degetele lipite de la o mana cu bisturiul se numeste ca ne opunem dorintei divine? Cand o femeie are evident o afectiune si nu poate ramane insarcinata pe cale naturala, desi este fertila, e gresit sa remediem acesta problema folosind tehnica medicala de care dispunem?

Despre eugenie si apelarea la donatorii de sperma putem deschide alte topicuri, pentru ca sunt concepte diferite, cu implicatii diferite.
Scrabble,in primul rand trebuie sa te gandesti : "Eu,daca as primi vestea ca nu am fost nascut ca 95-99% din restul copiilor,cum m-as simti?"Eu spun ca te-ar deranja destul de mult.

Traditie spune foarte bine,chiar daca probabil doare,dar sa recunoastem : tinerii/copii sunt rautaciosi si mai devreme sau mai tarziu isi vor bate joc de acel copil,caci acea bataie de joc va fi vazuta ca o gluma.

Cat despre operatii,este foarte mare diferenta intre a mentine viata si a crea viata.(si fugitul de urs in padure este tot o mentinere a vietii)

Poate acea lege este pentru a infrana evolutia spre un sistem care maine-poimaine va putea,Doamne fereste,sa faca oameni la duzina pentru munca si alte cele.Poate Dumnezeu ne mai opreste in loc pentru a ne da mai mult timp sa alegem calea mantuirii.
Vechi 11.10.2009, 19:41:09
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

atunci cand iti doresti cu multa dragoste un copil ,nimic nu mai conteaza ! eu cred ca as fii capabila sa ii explic copilului meu de ce am ales metoda FIV ca sa il am ,si mai cred ca D-zeu m-at ajuta sa il cresc in credinta ,ca atunci cand va fii destul de mare sa inteleaga gestul meu ,sa nu ma condamne ,ci din contra sa ma iubeasca si mai mult ca l-am iubit si l-am dorit de dinainte de a-l concepe (indiferent cum !) ! caci eu imi iubesc si imi doresc cu disperare copilasul nenascut inca ! primul fara de pacat sa arunce cu piatra !
si nu mai comentez ,caci deja imi face rau acesta discutie ,in care cei ce au copii sunt atat de egoisti sau atat de evlaviosi ,sau mai stiu eu cum ,incat nu isi dau seama ca FAC RAU celor ca mine ! punct
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 19:44:44
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
atunci cand iti doresti cu multa dragoste un copil ,nimic nu mai conteaza ! eu cred ca as fii capabila sa ii explic copilului meu de ce am ales metoda FIV ca sa il am ,si mai cred ca D-zeu m-at ajuta sa il cresc in credinta ,ca atunci cand va fii destul de mare sa inteleaga gestul meu ,sa nu ma condamne ,ci din contra sa ma iubeasca si mai mult ca l-am iubit si l-am dorit de dinainte de a-l concepe (indiferent cum !) ! caci eu imi iubesc si imi doresc cu disperare copilasul nenascut inca ! primul fara de pacat sa arunce cu piatra !
si nu mai comentez ,caci deja imi face rau acesta discutie ,in care cei ce au copii sunt atat de egoisti sau atat de evlaviosi ,sau mai stiu eu cum ,incat nu isi dau seama ca FAC RAU celor ca mine ! punct
Doamna Elena,nimeni nu doreste sa va faca rau.Nimeni nu va judeca pe dumneavoastra.Fie suntem pentru FIV,fie suntem impotriva,dar va asigur ca nimeni nu este impotriva dumneavoastra ca si om.Chiar sper sa rezolvati problema pe calea normala.
Vechi 11.10.2009, 19:48:24
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
Scrabble,in primul rand trebuie sa te gandesti : "Eu,daca as primi vestea ca nu am fost nascut ca 95-99% din restul copiilor,cum m-as simti?"Eu spun ca te-ar deranja destul de mult.
Poate mai mult va fi deranjat un copil adoptat, cand va afla ca nu e sange din sangele parintilor sai. Oricum, asta nu-i opreste pe oameni sa infieze copii si sa-i iubeasca ca si cum ar fi facuti de ei. Si nici nu-i face pe copiii infiati sa-si urasca parintii adoptivi din momentul in care afla, din contra.

Citat:
Traditie spune foarte bine,chiar daca probabil doare,dar sa recunoastem : tinerii/copii sunt rautaciosi si mai devreme sau mai tarziu isi vor bate joc de acel copil,caci acea bataie de joc va fi vazuta ca o gluma.
Ha, ha, ha. Uite de ce n-as face eu copil la eprubeta, cu materialul meu genetic. Ca sa nu rada colegii de el. Esti amuzant. Tu crezi ca parintii care isi doresc copii dau doi bani pe ce spune lumea? In plus, nu trebuie sa stie toata lumea cum a avut loc conceptia. Cred ca parintii tai, care, presupun, te-au facut pe cale naturala, nu umbla din usa in usa prin cartier ca sa le povesteasca vecinilor ce s-a intamplat in momentul conceptiei tale, unde erau ei si ce faceau. Poate nu ti-au povestit nici tie detaliile astea.

Citat:
Cat despre operatii,este foarte mare diferenta intre a mentine viata si a crea viata.(si fugitul de urs in padure este tot o mentinere a vietii)
Dar vorbesti prostii, fertilizarea in vitro nu face viata din nimic si nici nu adauga la sau substrage din materialul genetic al parintilor. Pur si simplu serveste ca un catalizator, faciliteaza conceptia, atat. Celula ou se divide de cateva ori in eprubeta, la fel cum ar face-o si in uter, dupa care embrionul este plasat acolo unde ii e locul. Urmeaza o sarcina normala, cu ecograf, emotii, botez si asa mai departe.

Citat:
Poate acea lege este pentru a infrana evolutia spre un sistem care maine-poimaine va putea,Doamne fereste,sa faca oameni la duzina pentru munca si alte cele.Poate Dumnezeu ne mai opreste in loc pentru a ne da mai mult timp sa alegem calea mantuirii.
Aici o dai in eugenie si e a treia oara cand spun ca n-are nici o treaba eugenia cu fertilizarea in vitro. Faceti, fratilor, un thread despre eugenie daca va pasioneaza asa de mult.

Last edited by hmiron; 11.10.2009 at 19:51:58.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 19:54:30
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
Fani71 stiu ca si stresul influenteaza ,dc ai putea sa citesti mai multe despre tiroida hashimoto(ca sa ma intelegi ) ti-as multumi din suflet ! si atunci ,abia dupa ce citesti ,sa imi spui cum te-ai simti dc ai fi in locul meu ? Azi mi-a spus parintele M. ca D-zeu o sa le aseze el pe toate ,sa ii multumesc ca am un sot care ma iubeste enorm ...poate are dreptate ...o sa vb cu cristina ...eu iau hormoni sintetici,si crede-ma ca am cautat sa vad dc exista ceva natural pt mine ,dar la tiroida mea care nu mai secreta nici un hormon ,EUTIROX se numeste salvarea !
multumesc ,ca incerci sa ma ajuti asa cum poti !
Elena, m-am uitat putin, dar oricum eu nu sunt medic si nu stiu cum te-as putea ajuta mai mult decat cu incurajari.
Intr-adevar, esti binecuvantata de Dumnezeu daca ai un sot care te iubeste si il iubesti. Intotdeauna avem in viata si o problema sau mai multe, uneori grave, si sunt greu de purtat. Poate inainte sa il gasesti pe sotul tau iti doreai cu ardoare sa gasesti un asemenea barbat, iar acum ti se pare oarecum firesc ca el este langa tine. Daca i-ar fi viata in pericol, ti-ai da seama iarasi ce binecuvantare este. Si tot asa. Noi care avem copii nu ne dam seama poate si nu multumim destul lui Dumnezeu pentru asta... Ar trebui! Si sigur, ar trebui sa nu va judecam pe voi. Dar cred ca aici oamenii isi spun pur si simplu parerea, nu cred ca este nevoie sa te simti judecata sau condamnata.
Toate cele bune! Sa te ajute Dumnezeu sa ai copii!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti de fertilizarea in vitro? teodoraianys Morala Crestina 98 12.10.2013 23:40:42
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Inseminarea artificiala Dia20_diana Despre Biserica Ortodoxa in general 3 04.06.2008 01:05:15
Casatorii interzise petra Nunta 3 13.02.2008 15:36:47
casatorii intre ordodocsi si musulmani interzise? veronica_dorina Religia Islamica 51 22.11.2007 22:27:36