Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2009, 01:21:29
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu nu am vorbit de clonare. Eu am vorbit de metodele de asistare medicala care sa evite aparitia embrionilor care sa fioe sacrificati din start. Asta cred ca este inacceptabil. Insa faptul ca medicina poate ajuta niste persoane care in mod firesc isi doresc sa aiba copii, cum spune si binecuvantarea de la casatorie, mi se pare un lucru bun, cum spunea cineva mai sus: Dumnezeu este cel care da viata, medicii doar asista.

Nu mi se pare un argument impotriva acestor metode ideea ca conceptia nu este in trupul mamei asa cum a lasat Dumnezeu, cum spunea elenavioleta. Daca ar fi asa nu ar mai trebui operat nimeni, sau tratat, ca 'asa a lasat Dumnezeu', nu? Sau nu ar putea sa i se dea insulina la diabet, ca Dumnezeu a dat sa apara in corp? Sau sa interzicem transfuziile, ca unii sectani, pt ca sangele trebuie sa fie produs de propriul corp, asa a lasat Dumnezeu? Vezi unde ajungem cu teoria asta?

Dumnezeu le-a dat oamenilor ratiune. Ei o folosesc, printre altele, ca sa inventeze metode de vioncecare a bolilor si de invingere a neputintelor.

Poate unii dintre voi sunt si impotriva medicamentelor impotriva durerii, ca de, durerea vine de la pacat? :-(
Eu nu vad inca unde este greseala in rationamentul meu. Mi se pare logic ca daca acuzi conceptia asistata de a interveni in planul lui Dumnezeu ar trebui sa acuzi si metodele medicale amintite si multe altele de acelasi lucru.
Vechi 10.10.2009, 10:54:14
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Eu sunt sigura ca foarte multe femei, incusiv dintre cele mai credincioase, ar lua asupra lor un eventual pacat al avortului, daca asta ar insemna ca pot sa aiba macar un copil. Pacatele se mai iarta, dar fara copii...
Asa ca sanatos nu este sa interzici, ci sa indemni spre folosirea unei metode care sa reduca la minim pericolul pierderii de embrioni.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 20:08:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Eu sunt sigura ca foarte multe femei, incusiv dintre cele mai credincioase, ar lua asupra lor un eventual pacat al avortului, daca asta ar insemna ca pot sa aiba macar un copil. Pacatele se mai iarta, dar fara copii...
Asa ca sanatos nu este sa interzici, ci sa indemni spre folosirea unei metode care sa reduca la minim pericolul pierderii de embrioni.
Adica sa faci ceea ce e corect
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 22:22:59
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Sesizez un iz de "nu scrie-n Biblie si-n Sfintii Parinti, atunci e pacat" in topicul asta. Probabil cei care nu pot avea copii altfel se opun vointei divine cand folosesc eprubeta. Mai bine sa stea-n post si rugaciune, fara copiii si sa spere ca va face Dumnezeu o minune intr-o zi. Iar daca minunea nu vine, inseamna ca n-au fost destul de lipsiti de pacat si iubitori de Dumnezeu.

Lasand gluma la o parte, Ministerul Sanatatii poate interzice procedura, insa nu poate impune pedepse cu inchisoarea. Numai modificarea Codului Penal poate introduce astfel de pedepse si numai Parlamentul poate modifica Codul Penal.
Vechi 11.10.2009, 14:58:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Unde am ajuns ! ! !

"Cu cine vrei să semene bebelușul tău ? Noi ți-l facem ! " o firmă din America lansează o ofertă incredibilă : copiii care seamănă cu vedetele. Banca de șpermă Cryo-Bank, din California ( SUA ) , propune clienților servicii cu totul ieșite din comun : obținerea de copii care să semene perfect cu celebritățile preferate . < Vrei un bebeluș care să semene cu Brad Pitt, Angelina Jolie , Jakie Chan , Madonna , Antonio Banderas . CryoBank îți satisface dorința . Vei avea un copilaș care să semene exact cu vedeta la care ai visat > , se angajează , cu cea mai mare seriozitate , responsabilii firmei americane. Societatea, care nu are dreptul să arate fotografiile donatorilor de spermă, pune la dispoziția clientelei numai o lungă listă cu celebrități pentru a-și alege cu cine să semene copilul dorit. Părinții pot alege ca nou născuții lor să moștenească și însușirile unor somități din alte domenii, cum ar fi mari fizicieni , medici , chimiști, arhitecți. Specialiștii de la CryoBank cunosc toate tainele ingineriei genetice și pot "fabrica" în laborator embrioni la comandă. La CryoBank clienții își pot "confîgura" copilul dotrit , modelându-l genetic după chipul vedetei preferate, iar procedura genetică este evaluată la sume cuprinse între 12.000 și 30.000 de dolari . CryoBank asigură că utilizează numai donatori sănătoși și de calitate, fapt care constituie o garanție pentru a obține "copii valoroși " ( FARA COMENTARII . . . ! )
Vechi 11.10.2009, 15:08:15
pacatoasa's Avatar
pacatoasa pacatoasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2007
Implicit

Iar daca minunea nu vine, inseamna ca n-au fost destul de lipsiti de pacat si iubitori de Dumnezeu.

Sunteti sigura/sigur ca daca o familie crestina nu a fost binecuvantata de Dumnezeu cu prunci este datorita pacatelor intotdeauna?!! Sunt oare oamenii care au copii lipsiti de pacate!!!???
Eu nu as indrazni sa afirm asa ceva...dar poate cunoasteti dumneavoastra judecatile Lui Dumnezeu...

Last edited by pacatoasa; 11.10.2009 at 15:10:54.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 16:08:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit Cristi inceteaza cu prostiile te rog...

Nu te pricepi si aduci nu stiu de unde prostii ca sa sustii lucruri care nici nu sun t poisibile.
Exact asta se intampla si in Germania si unde mai sunt interdictii absurde.
Lumea nu stie, nu se pricepe in domeniu si zice: ah, cu metode din astea unul isi face copilul nu stiu cum (copii perfecti, sau la dorinta), sau copiii nascuti astfel sunt anormali si alte aberatii.
Si pana la urma sufera unii care au numai dorinte perfect normale.
La ora asta se poate face cu ajutorul "in vitro": alegerea unui embrion care sa nu aibe anumite boli genetice si cromozomiale care pot fi depistate prin PID (diagnostic prenatal), si eventual sa aleaga un sex (asta nu stiu asa sigur).
In rest, copii care sa semene cu nu stiu cine, nu se pot face. N-ai cum, sunt trasaturi ale parintilor si nu se pot prelua de la alti copii.
Da, in SUA exista diverse mode si idei absurde, ca acolo totul este posibil, mai ales daca ai bani: sa faci gemeni (ca multe staruri in ultima vreme), sa faci copii la orice varsta, cu celule donate, cu mama surogat, etc.
In mod normal oamenii vor numai sa aibe un copil si eventual ca acesta sa nu aibe anumite mosterniri genetice (sindrom Down, talasemie, mucoviscidioza, cancer etc.).
Este asta ceva rau?
Pe acesti oameni vreti sa-i privati de copii?
Este normal sa fie nevoie de niste reglementari. Ceea ce se intampla cu donatoarele de ovule nu era normal.
Dar de aici si pana la a interzice total in vitro si PID si alte lucruri, este o aberatie.
Nici biserica nu are cum sa interzica ceva ce nu dauneaza oamenilor si ceva ce nu se cunostea atunci cand s-au facut scripturile.
Acelasi scandal a fost cu transplanturile si pana la urma s-a inteles si au fost aprobate.
Dar mai intai trebuie sa sufere musai oamenii ca sa in telegeti.
Sunteti voi oamenii nestiutori, care nu vreti sa cititi biologie, sa va informati si sunteti reticenti la nou si la logica, care impiedica niste lucruri normale si chinuie oameni nevinovati.
Voi cei care deja aveti copii pe cale naturala.
Cat despre pacate: daca e mai putin pacatoasa o mama care avorteaza fara motiv medical, sau care isi abandoneaza copilul, sau il maltrateaza, sau face mai stiu eu ce si capata copii cu nemiluita si noi ceilalti cuminti suntem mai pacatosi...Numai Dumnezeu stie.
Cred ca altceva este in decizia Sa.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2009, 16:15:43
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
"Cu cine vrei să semene bebelușul tău ? Noi ți-l facem ! " o firmă din America lansează o ofertă incredibilă : copiii care seamănă cu vedetele. Banca de șpermă Cryo-Bank, din California ( SUA ) , propune clienților servicii cu totul ieșite din comun : obținerea de copii care să semene perfect cu celebritățile preferate . < Vrei un bebeluș care să semene cu Brad Pitt, Angelina Jolie , Jakie Chan , Madonna , Antonio Banderas . CryoBank îți satisface dorința . Vei avea un copilaș care să semene exact cu vedeta la care ai visat > , se angajează , cu cea mai mare seriozitate , responsabilii firmei americane. Societatea, care nu are dreptul să arate fotografiile donatorilor de spermă, pune la dispoziția clientelei numai o lungă listă cu celebrități pentru a-și alege cu cine să semene copilul dorit. Părinții pot alege ca nou născuții lor să moștenească și însușirile unor somități din alte domenii, cum ar fi mari fizicieni , medici , chimiști, arhitecți. Specialiștii de la CryoBank cunosc toate tainele ingineriei genetice și pot "fabrica" în laborator embrioni la comandă. La CryoBank clienții își pot "confîgura" copilul dotrit , modelându-l genetic după chipul vedetei preferate, iar procedura genetică este evaluată la sume cuprinse între 12.000 și 30.000 de dolari . CryoBank asigură că utilizează numai donatori sănătoși și de calitate, fapt care constituie o garanție pentru a obține "copii valoroși " ( FARA COMENTARII . . . ! )
Fertilizarea in vitro si eugenia sunt doua notiuni diferite.
Vechi 11.10.2009, 16:39:01
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Da, cristi, are dreptate hmiron aici.

Este bine sa existe o legislatie pentru aceste lucruri, pentru ca sa nu se faca orice si oricum.
Eugenia este unul din pericolele cele mai numite, pentru ca stim bine cine a incercat sa faca eugenie acum vreo 60 70 de ani si nu este tocmai un personaj bine vazut.
Pe de alta parte, sa interzici totul ar fi o mare greseala.

Lasand la o parte argumentele morale pro si contra FIV, v-ati gandi ce s-ar intampla daca s-ar interzice in Romania? Ar avea practic voie numai oamenii bogati sa apeleze la ea daca nu pot avea copii altfel, pt ca s-ar uce imediat in una din tarile vecine care accepta. Cei saraci ar inghiti si s-ar consola.
Vechi 11.10.2009, 16:40:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacatoasa Vezi mesajul
Iar daca minunea nu vine, inseamna ca n-au fost destul de lipsiti de pacat si iubitori de Dumnezeu.

Sunteti sigura/sigur ca daca o familie crestina nu a fost binecuvantata de Dumnezeu cu prunci este datorita pacatelor intotdeauna?!! Sunt oare oamenii care au copii lipsiti de pacate!!!???
Eu nu as indrazni sa afirm asa ceva...dar poate cunoasteti dumneavoastra judecatile Lui Dumnezeu...
Pacatoasa, hmiron ironizeaza, nu il lua in serios.

Hmiron, nimeni nu a spus pe aici ca cei care nu pot avea copii nu ii pot avea din cauza pacatelor.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti de fertilizarea in vitro? teodoraianys Morala Crestina 98 12.10.2013 23:40:42
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Inseminarea artificiala Dia20_diana Despre Biserica Ortodoxa in general 3 04.06.2008 01:05:15
Casatorii interzise petra Nunta 3 13.02.2008 15:36:47
casatorii intre ordodocsi si musulmani interzise? veronica_dorina Religia Islamica 51 22.11.2007 22:27:36