![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in tarile unde este permisa inseminarea cu sperma donata anonim trebuie ca sperma sa fie chiar donata anonbim, nu in scopul unei inseminari a sotiei sau a prietenei persoanei respective.
|
||||
|
||||
![]()
Sa-ti ajute Bunul DUMNEZEU ! De dorit , in dragoste si unire trupeasca si sufleteasca cu SOTUL tau . ASA SA-TI AJUTE BUNUL DUMNEZEU . Amin !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Riscul este mai mare sa fie facut totul degeaba, pentru ca daca se foloseste numai un ovul se poate sa nu se intample nimic (sa nu apara nici un embrion) si sa trebuiasca sa fie luat totul de la inceput (costuri, tratamente etc). este greu, insa daca cineva tine sa nu 'arunce' embrioni, nu este imposibil.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca e pe asa, cei CU copii care ii judeca pe cei care incearca sa aiba copii prin metode asistate medical mi se pare ca se potrivesc mai bine cu admonestarea ta, Cristi. Eu am copil si nu am nici o problema de fertilitate (poate dimpotriva ;-) ), insa mi se pare ca nu avem dreptul sa ii judecam de sus pe cei care nu au si incearca prin metode medicale. Eu nu am vorbit de clonare. Eu am vorbit de metodele de asistare medicala care sa evite aparitia embrionilor care sa fioe sacrificati din start. Asta cred ca este inacceptabil. Insa faptul ca medicina poate ajuta niste persoane care in mod firesc isi doresc sa aiba copii, cum spune si binecuvantarea de la casatorie, mi se pare un lucru bun, cum spunea cineva mai sus: Dumnezeu este cel care da viata, medicii doar asista. Nu mi se pare un argument impotriva acestor metode ideea ca conceptia nu este in trupul mamei asa cum a lasat Dumnezeu, cum spunea elenavioleta. Daca ar fi asa nu ar mai trebui operat nimeni, sau tratat, ca 'asa a lasat Dumnezeu', nu? Sau nu ar putea sa i se dea insulina la diabet, ca Dumnezeu a dat sa apara in corp? Sau sa interzicem transfuziile, ca unii sectani, pt ca sangele trebuie sa fie produs de propriul corp, asa a lasat Dumnezeu? Vezi unde ajungem cu teoria asta? Dumnezeu le-a dat oamenilor ratiune. Ei o folosesc, printre altele, ca sa inventeze metode de vioncecare a bolilor si de invingere a neputintelor. Poate unii dintre voi sunt si impotriva medicamentelor impotriva durerii, ca de, durerea vine de la pacat? :-(
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Când nu le convine ceva din învatatura Bisericii, unii arunca cuvântul fanatic aplicat celor ce sustin acea pozitie a Bisericii.
Voi ati vrea ca Biserica sa se ajusteze dorintelor voastre, nu sa va ajustati voi cerintelor Bisericii. Femeia nu se realizeaza prin nastere de prunci ci ca si barbatul prin împlinirea poruncilor divine, concret, prin faptele cotidiene de renuntare la propriile dorinte, la placeri si confort pentru a împlini voia lui Dumnezeu. Dorinta femeii de a avea copii este un amalgam de patimi. Este vorba pe de o parte de imaginea sociala de femeie realizata, pe de alta parte de dorinta de a avea niste tovarasi de viata (frica de singuratate) fata de care sa se simta dumnezeu, creator si purtator de grija, sa simta ca altii depind de ea (orgoliu). Potrivit învataturii Bisericii, copiii trebuie sa fie rodul casatoriei, nu al unor scamatorii sau vrajitorii. Daca un cuplu nu are copii îndura acest lucru cu stiinta ca asa a considerat Dumnezeu ca e bine pentru ei. Sterpiciunea trupeasca poate deveni pricina unei bogate rodiri duhovnicesti pentru omul care accepta prezenta vie a lui Dumnezeu in viata lui si ii accepta voia, cu smerenie si supunere. Nu trebuie sa uitam nici aceea ca in Vechiul Testament cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu catre lume s-au dat prin mijlocirea acestei sterpiciuni trupesti. Din parinti sterpi s-a nascut inaintemergatorul Domnului, ca si insasi Nascatoarea de Dumnezeu. In mod analog, si in Biserica sterilitatea ar putea fi privita drept cea mai mare chemare la rodire duhovniceasca adresata cuplului. Pe de alta parte, dorinta fara masura de a dobandi copii, cu orice pret, da la iveala o anumita imaturitate duhovniceasca si poate duce cu usurinta la dezamagire, chiar si cand este implinita. Desigur, dorinta fireasca de a dobandi copii indreptateste constiintei crestine nu doar grija deosebita si rugaciunea staruitoare, dar si recurgerea la stiinta medicala pentru vindecarea eventualelor stari patologice. Sterpiciunea, observa Sfantul Ioan Gura de Aur, care in vremea Vechiul Testament era cel mai apasator lucru pentru femeie, nici dupa venirea Mantuitorului si orientarea credinciosilor catre împaratia lui Dumnezeu n-a incetat sa fie insuportabila. Dar evitarea sterilitatii prin fecundare artificiala creeaza grave probleme spirituale, morale, sociale si altele. http://www.crestinortodox.ro/morala/...erii-pruncilor Ce nu înteleg eu la genul acesta de oameni e ce urmaresc ei prin atacarea învataturii Bisericii: vor sa schimbe aceasta învatatura? Vor sa nu se mai simta mai putin mustrati de constiinta?
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 09.10.2009 at 22:28:06. |
|
|||
|
|||
![]()
@Traditie - fecundarea artificiala nu creeaza nici un fel de probleme. Se nasc copii sanatosi si reusiti.
Tot mama ii poarta si ii ingrijeste in pantecele ei, chiar daca medicul ajuta celulele putin. Practic nu este nimic artificial acolo. Si daca tu afirmi cele de mai sus (cuvinte oribile de altfel, c are dovedesc clar cum nu poti intelege femeile in general, sub nici o forma), de ce Ioachim si Ana, Zaharia si Elisabeta si altii din Biblie au cerut asa cu foc sa aibe copil? Putea sa ramana fara, ca erau deja batrani si sa creasca duhovniceste cum spui tu. Totusi si ei au dorit si Dumnezeu le-a dat. Pe atunci cei fara copii ewrau considerati blestemati, stigmatizati si mai nu stiu cum. Cum crezi ca ne sim,tim noi azi? La fel? Si cand ne spune preotul despre Ana si Ioachim si ceilalti la predica si cum se simteau si ei nu crezi ca ne ineaca plansul? Spune-mi ceva: exista oameni, femei in speta, care in biserica n-au voie nimic, sunt considerate cum bine stii, copii sa n-aibe, aia nu , ailalata nu, da sa crestem duhovniceste. Cum, din ce? Eu ma zbat pe uscat. Unde este locul meu, ce sa fac? Ce vrea Dumnezeu de la mine sa fac? Cu ce am gresit noi sa n-avem parte de nimic? Pe cine am omorat? Dumnezeu poate ca vrea asa. De unde stim noi? Sau poate ar fi vrut sa adoptam, sa facem in vitro. Dar daca oamenii scot astfel de legi? In alte (unele) tari se pot deja adopta embrioni care altora nu le mai trebuie. Tot adoptie de copil este, numai ca il porti si in pantece. Mai trebuie gandit putin si inteles biologic fiecare procedeu, nu judecat pausal si gresit. Last edited by sophia; 09.10.2009 at 22:37:41. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti de fertilizarea in vitro? | teodoraianys | Morala Crestina | 98 | 12.10.2013 23:40:42 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
Inseminarea artificiala | Dia20_diana | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 04.06.2008 01:05:15 |
Casatorii interzise | petra | Nunta | 3 | 13.02.2008 15:36:47 |
casatorii intre ordodocsi si musulmani interzise? | veronica_dorina | Religia Islamica | 51 | 22.11.2007 22:27:36 |
|