Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2009, 17:53:36
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
S-a botezat atunci, pentru că așa a ales El. Din nefericire, un ortodox nu face astfel, se botează pentru că așa alege altul pentru el (părinții și nașul). Nu mergem mot a mot pe Biblie, ci pe spiritul ei. Apropos, nu S-a botezat la 30 de ani, ci mai devreme.
un adventist se boteaza mare pt ca asa e indoctrinat,efectul de turma ,ati auzit de el ?
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 18:38:09
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
un adventist se boteaza mare pt ca asa e indoctrinat,efectul de turma ,ati auzit de el ?
Efectul de turmă acționează doar în turmă. Eu am fost ortodox și am ales să ies din turmă, alegând să devin adventist de bună voie, fără a fi îndoctrinat. A fost o alegere deliberată prin convingere personală în urma studiului Scripturii, așa că vă rog nu trageți concluzii eronate pe baza prejudecăților dvs.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:05:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Efectul de turmă acționează doar în turmă. Eu am fost ortodox și am ales să ies din turmă, alegând să devin adventist de bună voie, fără a fi îndoctrinat. A fost o alegere deliberată prin convingere personală în urma studiului Scripturii, așa că vă rog nu trageți concluzii eronate pe baza prejudecăților dvs.
daca ai fost ortodox ,si acum esti adventist,inseamna ca nu ai fost destul de puternic sa lupti cu raul ! in Biblie (nu stiu sa iti dau citatele ) se spune ca vor aparea false credinte ,care vor incerca sa atraga adepti in randul lor ....si dc nu stiu sa iti dau citatele nu inseamna ca acum tu poti veni si bombarda cu n citate ,incearca sa ai o discutie libera cu, cuvintele tale ,caci sunt satula de cei ce citeaza din Bibilie ca si cand ar zice o poezie ,iar sufletul le e plin de rautate si invidie ,fatarnicie etc !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:14:11
Banned

Implicit

Citat:
daca ai fost ortodox ,si acum esti adventist,inseamna ca nu ai fost destul de puternic sa lupti cu raul ! in Biblie (nu stiu sa iti dau citatele ) se spune ca vor aparea false credinte ,care vor incerca sa atraga adepti in randul lor ....si dc nu stiu sa iti dau citatele nu inseamna ca acum tu poti veni si bombarda cu n citate ,incearca sa ai o discutie libera cu, cuvintele tale ,caci sunt satula de cei ce citeaza din Bibilie ca si cand ar zice o poezie ,iar sufletul le e plin de rautate si invidie ,fatarnicie etc !
Stimată sora, tocmai aici e pericolul ereziei, că nu cunoașteți Scriptura. Hristos spunea (sunt nevoit să dau citatul, altfel nu am șanse să mă credeți. Sper că pe Hristos Îl credeți):

"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei 22,29)
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:18:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Stimată sora, tocmai aici e pericolul ereziei, că nu cunoașteți Scriptura. Hristos spunea (sunt nevoit să dau citatul, altfel nu am șanse să mă credeți. Sper că pe Hristos Îl credeți):

"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei 22,29)
stimate frate ,dc ati citit postarile mele,am inceput sa citesc Biblia Ortodoxa ,ca sa pot sa va raspund in citate biblice ,dar cel mai important ,pentru ca doresc sa cunosc Biblia ,si cu ajutorul lui Doamne sa primesc cel mai ffrumos cadou :sa fiu mama!
asa ca scumpul meu frate ,fost ortodox ,si actual adventist ,nu te enerva :D
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:33:38
Banned

Implicit

Citat:
stimate frate ,dc ati citit postarile mele,am inceput sa citesc Biblia Ortodoxa ,ca sa pot sa va raspund in citate biblice ,dar cel mai important ,pentru ca doresc sa cunosc Biblia ,si cu ajutorul lui Doamne sa primesc cel mai ffrumos cadou :sa fiu mama!
asa ca scumpul meu frate ,fost ortodox ,si actual adventist ,nu te enerva :D
Foarte bine, vă felicit și vă doresc sănătate. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 22:29:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Foarte bine, vă felicit și vă doresc sănătate. Doamne ajuta!
MULTUMESC , spre disperarea surorii tale (cumnata mea ) care face parte din aceeasi secta ca si tine ,ma rog la D-zeu si Maica Domnului si Hristos ,si parintii Ioachim si Ana ,sa vina bebelusul abai dupa ce sotul meu se va boteza ,si noi ne vom cununa religios ! sincer nu cred ca tu te vei ruga pt mine ,si SINCER nu am nevoie ! si parca adventistii nu zic Doamne ajuta ....
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 01:23:39
Banned

Implicit

Citat:
sincer nu cred ca tu te vei ruga pt mine ,si SINCER nu am nevoie !
Prea târziu... am făcut-o deja! :)

Citat:
si parca adventistii nu zic Doamne ajuta ....
Asta intră tot la categoria prejudecăți, subcategoria necunoașterea adventiștilor.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 10:31:27
Senior Member

Implicit

nu chiar TE ROG sa nu te rogi pt mine ,caci stiu ce te vei ruga !
eu nu vorbesc in necunostiinta de cauza ,ii vad cum se comporta ,simt rautatea lor .si stii de ce ma urasc ? caci eu sunt altfel ! stii ce i-a zis unchiul sotului meu ,nepotului nostru : ea nu e crestina ! ea fiind eu ! ea care la inceput era elenutza,apoi a devenit o ea ,doar pt ca nu m-au putut corupe ! acum fii sincer : unde e bunatatea de care vorbeai ?
si uite ca eu tot vorbesc cu ei ...stii cate intepaturi la religia ortodoxa am primit de la ei ? multe ....acum spune-mi cum as putea gandi altfel despre adventism ? sau despre oricare alta secta ?
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 13:33:20
condor
Guest

Implicit

Citat:
nu chiar TE ROG sa nu te rogi pt mine ,caci stiu ce te vei ruga !
eu nu vorbesc in necunostiinta de cauza ,ii vad cum se comporta ,simt rautatea lor .si stii de ce ma urasc ? caci eu sunt altfel !
Ce mai mare greseala pe care o facem toti (sau aproape toti) este ca vedem in cei din jurul nostru, cauza nefericirii noastre. Iar la dvs., aceasta greseala este chair accentuata; nu ne-ati povestit nimic bun despre rudele dvs. Le prezentati ca pe niste diavoli. Probabil, va si comportati in virtutea acestor perceptii.

Daca dvs. va veti schimba atitudinea (nicidecum religia) si modul de gandire, in mod pozitiv, veti avea de castigat si dvs. si cei apropiati.

Problema (daca exista si nu este inchipuita) o puteti rezolva chiar dvs.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32