Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2009, 12:41:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
si asta numiti voi libertate
Topcat, pentru tine ce inseamna libertatea? Nu este nicidecum o intrebare provocatoare :).
Vechi 24.09.2009, 15:54:59
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Topcat, pentru tine ce inseamna libertatea? Nu este nicidecum o intrebare provocatoare :).
Imi este foarte greu sa iti raspund, mai ales ca nu am formatia necesara. Un ateu in general nu cred ca iti va putea raspunde in termeni absoluti ce inseamna libertate, sau orice alt concept. Daca o iei in termeni absoluti, nici macar Dzeu nu e liber, pentru ca e considerat ca fiind o suma a tuturor starilor pe care le-ar putea lua, fara vreo dimensiune temporala.
Pot sa ma consider insa mai liber, mai autonom, decit un crestin, avind mai putine constringeri.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 22:14:14
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
... Pot sa ma consider insa mai liber, mai autonom, decit un crestin, avind mai putine constringeri.
Doamne-ajuta!

Ma tem ca un crestin si un ateu au aceleasi grade de libertate in ceea ce priveste binele. In ceea ce priveste pacatul, aici ateul il bate la 0 pe crestin. Nu se discuta "invingatorul", ci scorul.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 22:42:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Ma tem ca un crestin si un ateu au aceleasi grade de libertate in ceea ce priveste binele. In ceea ce priveste pacatul, aici ateul il bate la 0 pe crestin. Nu se discuta "invingatorul", ci scorul.

Doamne-ajuta!
Depinde cine e arbitrul. Daca e crestin, sigur e cum ai spus.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? ar14rai Secte si culte 69 05.02.2013 13:18:29