Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2009, 17:46:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Faptul ca sunteti ortodoxa, nu cred ca este "meritul" si alegerea dvs. Gresesc?
Normal ca gresiti Insinuati cumva ca as fi sub efectul hipnozei?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 18:54:47
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Normal ca gresiti Insinuati cumva ca as fi sub efectul hipnozei?

Daca ati fi sub efectul hipnozei, nu ar fi o problema. Trece. Sa nu fie ceva mai rau.

Pot sa va adresez doua intrebari?
Cand ati ales dvs. sa fiti ortodoxa?
Ati incheiat vre-un legamant cu Dumnezeu, prin Iisus Hristos?

Last edited by condor; 21.09.2009 at 18:56:52.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 19:27:52
Alexandru08 Alexandru08 is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2007
Implicit

Ai de ales sa fii ortodox,Botezul simplu fara asumarea lui si a trairii dupa predania Bisericii Ortodoxe nu te face ortodox.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 19:29:39
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Daca ati fi sub efectul hipnozei, nu ar fi o problema. Trece. Sa nu fie ceva mai rau.

Pot sa va adresez doua intrebari?
Cand ati ales dvs. sa fiti ortodoxa?
Ati incheiat vre-un legamant cu Dumnezeu, prin Iisus Hristos?
am observat adeseori ca neo-protestantii pun mare accent pe un legamant formal, desi niciun legamant nu te-ar putea mantuii, la neo-protestanti a nu face legamant este egal cu a pierde mantuirea
dar intreb, un om care a trait toata viata dupa cuvintele Mantuiorului, in credinta sincera izvoratoare de fapte bune, dar nu a efectuat procedura publica a legamantului formal, va fi pierdut?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 19:56:41
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
am observat adeseori ca neo-protestantii pun mare accent pe un legamant formal,
Acel "legamant formal" despre care vorbiti, se numeste botez.

Citat:
desi niciun legamant nu te-ar putea mantuii, la neo-protestanti a nu face legamant este egal cu a pierde mantuirea
"Cine crede si se va boteza, va fi mantuit. Cine nu va crede , va fi osandit." (Marcu 6:!6). Botezul reprezinta un legamant si un mod de marturisire a credintei, fara de care nu poti fi mantuit (exceptie face cazul in care nu mai apuci sa te botezi - vezi talharul de pe cruce, sau nu esti apt pentru botez - vezi copii si persoanele imature).

La dvs., botezul nu mai are valoare de legamant. A devenit un formalism.

Citat:
dar intreb, un om care a trait toata viata dupa cuvintele Mantuiorului, in credinta sincera izvoratoare de fapte bune, dar nu a efectuat procedura publica a legamantului formal, va fi pierdut?
Un om care a trait toata viata, facand fapte bune, ramane la stadiul de "om de treaba". Cine poate face un legamant cu Dumnezeu, prin botez, si nu-l face, risca sa piarda mantuirea. Este o vorba in popor care spune: drumul spre iad este pietruit cu fapte bune. Mantuirea vine prin credinta, "nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8,9). Fara jertfa Mantuitorului, faptele noastre ar fi zadarnice. Nu putem spala cu ele pacatele facute.

De retinut faptu ca botezul inseamna "marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos." (1 Petru 3:21). Iar dvs. il numiti "legamant formal".

Last edited by condor; 21.09.2009 at 20:15:45.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:30:16
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
sunt protestantii o problema pt romania?stau in timisoara si din ce in ce mai multi "pocaiti" sunt patroni sunt lideri ai opiniei publice,sunt bagati in consiliul local...etc,etc.......este o problema asta?la prima vedere,nu!dar........patronii mei sunt..."pocaiti".si de un an si jumatate lucrez la ei.doamne......am vazut atat de multe,incat.....mi-am facut o viziune foarte negativa fata de ei........au fost zeci de nunti la acest restaurant unde lucrez.unde prind o ocazie ataca ortodoxia.O SPUN FARA NICI O EXAGERARE.inca o data intreb!TREBUIE SA NE TEMEM DE EI?VA TREBUI SA LUPTAM PT CREDINTA CU EI?doamne ajuta
Da, sunt o problema. Chiar daca sunt fratii nostri, sunt o problema. Sunt sectanti si asta spune totul despre ei. S'au despartit de Dreapta Credinta, sunt in ratacire. Si ce e enervant e ca, iti bat la usa pentru a face propaganda, pun reviste in posta.

O revista de genu' asta, se numea parca turnu de veghere am primit si eu acu' o saptamana, doua. Cred eu, ca nici nu merita sa citim asa ceva. La cosul de gunoi cu ele.

Totusi sunt fratii nostri chiar daca sunt in ratacire!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:34:23
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

nu stiu cine numeste botezul legamant formal.nu ma intalnitt inca asocierea.
vb de confesiuni. Hristos nu a mentionat nici una. e adevarat. dar la fel de adevarat ed ca doar una continua predania sf apostoli si continua randuiala primilor crestini.
iar marturii scrise avem destule(a se citi didahia celor 12 apostoli)acolo se vede cum slujeau apostolii si mprimii crestini si cine le urmeaza exemplu.
botezul nu e legamant, e mai mult decat atat. e TAINA. ca altfel cum iti explici ca reprezinta a doua nastere, nasterea din apa si din duh.
deci vezi noi nu il numim legamant formal ci il numim TAINA.
SI AR MAI FI MULTE DE SPUS.....
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:40:37
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Da, sunt o problema. Chiar daca sunt fratii nostri, sunt o problema. Sunt sectanti si asta spune totul despre ei. S'au despartit de Dreapta Credinta, sunt in ratacire. Si ce e enervant e ca, iti bat la usa pentru a face propaganda, pun reviste in posta.

O revista de genu' asta, se numea parca turnu de veghere am primit si eu acu' o saptamana, doua. Cred eu, ca nici nu merita sa citim asa ceva. La cosul de gunoi cu ele.

Totusi sunt fratii nostri chiar daca sunt in ratacire!
turnu de veghe e marca iehovistilor, deci nu a neoprotestantilor. astia sunt mai rai. cel mai bine e sa ne ferim de ei. ei fac mucenici.
stiu ex concret al unui preot din apropierea caransebesului care, odata in tren se intalneste cu astia si intra in contrazicere aparand dreapta credinta. rezultatul? sangele de mucenic se revarsa peste calea ferata...deci stati departe de ei.
cat despre neoprotestanti, orice discutie cu ei e zadarnica. sunt prea indoctrinati, stiu cateva versete rupte din context si nu accepta nici o alta parerea. deci discutia cu ei e pierdere de vreme.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 21:57:27
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
cat despre neoprotestanti, orice discutie cu ei e zadarnica. sunt prea indoctrinati, stiu cateva versete rupte din context si nu accepta nici o alta parerea. deci discutia cu ei e pierdere de vreme.
Eu cunosc neoprotestanti care cunosc bine toata Biblia si chiar au memorat capitole intregi din Sfanta Scriptura.

Poate ca nu este corect sa spui ca sunt indoctrinati ci ca au convingeri bazate pe Sfanta Scriptura.

P.S. Nu contest ca exista si neoprotestanti indoctrinati (chiar confesiuni intregi).
Reply With Quote
Vechi 21.09.2009, 22:04:05
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Acel "legamant formal" despre care vorbiti, se numeste botez.

"Cine crede si se va boteza, va fi mantuit. Cine nu va crede , va fi osandit." (Marcu 6:!6). Botezul reprezinta un legamant si un mod de marturisire a credintei, fara de care nu poti fi mantuit (exceptie face cazul in care nu mai apuci sa te botezi - vezi talharul de pe cruce, sau nu esti apt pentru botez - vezi copii si persoanele imature).

La dvs., botezul nu mai are valoare de legamant. A devenit un formalism.

Un om care a trait toata viata, facand fapte bune, ramane la stadiul de "om de treaba". Cine poate face un legamant cu Dumnezeu, prin botez, si nu-l face, risca sa piarda mantuirea. Este o vorba in popor care spune: drumul spre iad este pietruit cu fapte bune. Mantuirea vine prin credinta, "nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8,9). Fara jertfa Mantuitorului, faptele noastre ar fi zadarnice. Nu putem spala cu ele pacatele facute.

De retinut faptu ca botezul inseamna "marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos." (1 Petru 3:21). Iar dvs. il numiti "legamant formal".

Mantuirea nu e numai prin credinta, trebuire citita toata Biblia nu doar un verset, o credinta fara fapte este moarta, chiar de ai face 10 mii de legaminte publice,
Neo-protestantii au interpretat totul literar, legalist, de asta scot din Biblie tot felu de conditii si birocratii de implinit fara de care nu te mantui
Mantuirea e unirea omului cu Dumnezeu, indumnezeirea omului, desavarsirea lui, nu consta intr-un act formalist , sau intr-un legamant public, marturisesti, te botezi si gata, ti-ai primit biletul de intrare in cer, a reduce teologia, credinta la un nivel atat de formal, mi se pare o batjocura, vedeti asta se intampla cand fiecare "iluminat cu duhul" interpreteaza Scriptura inafara Bisericii
Ce Dumnezeu crud ar fi acela care ar pedepsi un om credincios, doar pt faptul ca nu a facut un legamant formal
Daca din pruncie urmezi credinta, ce nevoie mai ai de legamant? sau o sa crezi dupa legamant mai mult ca inainte? do obicei in copilarie ai cea mai pura credinta, la ce te ajuta un legamant? Dumnezeu e birocrat?
Legamantul il faci tu cu Dumnezeu in fiecare zi, sau ce, dupa legamant o sa fi sfant? in niciun caz, o sa cazi din nou si din nou, pocainta e lupta nu declaratie, pocainta e urcare nu stare, legamantul in faci in fiecare moment al vietii tale in urcusul duhovnicesc
Eu cred ca neo-protestantii interpreteaza fortat Biblia, scot din context versete sau pun intamplari particulare la modul general,

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 21.09.2009 at 22:09:31.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
dfgergheg

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? Florin-Ionut Secte si culte 90 14.02.2012 13:25:48
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10