Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2009, 15:30:30
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Aberez cand cred ca Domnul poate sa invie pe oricine si nu sta de vorba cu mortii?

Iti pun si eu o intrebare directa. Tu, inca mai crezi ca, pe Muntele schimbarii la fata, Domnul Iisus Hristos statea de vorba cu duhul unui mort?

"Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii" - spune Domnul Iisus Hristos, cand vorbea despre inviere (vezi Matei 22:29-32).

draga condore versetul ala se potriveste ca o manusa voua si celor ca voi;cei care au venit sa-l intrebe pe Iisus asta au fost saducheii , cei care la fel ca tine nu cred in spirite si in viata de dupa moarte "În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, și L-au întrebat,"(Mat 22:23)

Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta. (Faptele Apostolilor 23:8)
Vechi 15.09.2009, 16:33:15
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
draga condore versetul ala se potriveste ca o manusa voua si celor ca voi;cei care au venit sa-l intrebe pe Iisus asta au fost saducheii , cei care la fel ca tine nu cred in spirite si in viata de dupa moarte
Domnul Iisus Hristos se adresa celor ca dvs., care incearca sa inlocuiasca puterea de a invia a lui Dumnezeu, cu teoria spiritista a sufletelor nemuritoare. Nu eu sunt cel care sustinea ca Domnul Iisus Hristos statea de vorba cu fantoma unui mort (Moise), in loc sa creada ca statea de vorba cu o fiinta inviata.

De atata timp incerc sa va arat ca Domnul Iisus Hristos nu sta de vorba cu mortii, ci cu cei inviati si tot eu sunt acuzat ca nu cred in viata de dupa moarte. Nu cred in viata din timpul mortii. Dar cred in inviere si viata vesnica ce urmeaza invierii. Despre asta marturiseste Sfanta Scriptura si puterea lui Dumnezeu (pe care nu le cunoasteti).
Vechi 15.09.2009, 17:15:08
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
draga condore versetul ala se potriveste ca o manusa voua si celor ca voi;cei care au venit sa-l intrebe pe Iisus asta au fost saducheii , cei care la fel ca tine nu cred in spirite si in viata de dupa moarte "În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, și L-au întrebat,"(Mat 22:23)

Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta. (Faptele Apostolilor 23:8)
Acuma nici ce e pe fata nu vrei sa vezi , sa recunosti? Cu voi nu exista intelegere , nu vreti sa recunoasteti adevarul , ma intreb ce cautati aici atunci...
Vechi 15.09.2009, 17:33:22
condor
Guest

Implicit

Citat:
Acuma nici ce e pe fata nu vrei sa vezi , sa recunosti? Cu voi nu exista intelegere , nu vreti sa recunoasteti adevarul , ma intreb ce cautati aici atunci...
Ce ar trebui sa recunoastem si nu o facem? Spuneti explicit.
Vechi 15.09.2009, 18:38:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Matei 22

23. În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, și L-au întrebat,
24. Zicând: Învățătorule, Moise a zis: Dacă cineva moare neavând copii, fratele lui să ia de soție pe cea văduvă și să ridice urmași fratelui său.
25. Deci erau, la noi, șapte frați; și cel dintâi s-a însurat și a murit și, neavând urmaș, a lăsat pe femeia sa fratelui său.
26. Asemenea și al doilea și al treilea, până la al șaptelea.
27. În urma tuturor a murit și femeia.
28. La înviere, deci, a cărui dintre cei șapte va fi femeia? Căci toți au avut-o de soție.
29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
30. Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.

Faptele Apostolilor 23:

8. Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta.

Cei care l-au intrebat pe Iisus au fost saducheii aceia care nu cred in ingeri si nici in duhuri , nici in viata de dupa moarte pana la Judecata de Apoi, cu alte cuvinte nu cred in viata spirituala.
Vechi 15.09.2009, 18:42:31
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Dănuț, sectantul îți va răspunde că el crede in inviere, dar nu crede în existența sufletului independentă de trup.
El asa e invatat la secta lui. Adica existenta sufletului independentă de trup e spiritism și că doar secta lui e cea care vede limpede acest lucru.
Restul se inseală toți.
Pentru ei învierea inseamnă recrearea sufletului și a trupului in acelasi timp.
Pentru adventisti si iehoviști nu exista nici Iad sau chinuri vesnice, ci doar moartea a doua.
Vechi 15.09.2009, 19:27:58
condor
Guest

Implicit

Citat:
Matei 22

nici in viata de dupa moarte pana la Judecata de Apoi,
Doar in aceasta afirmatie va apropiati de adevar. In rest, ati insirat vrute si nevrute.

Intr-adevar, credem ca vom mosteni viata vesnica numai dupa ce va avea loc revenirea Domnului Iisus Hristos si invierea din ziua de apoi.

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Iaon 6:40).

"Iata Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa 22:12)

"Vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui., si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele vor invia pentru viata. Iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata." (Ioan 5:28,29)

Sunt cuvintele Mantuitorului. Vedem ca viata vesnica urmeaza dupa revenirea Domnului si dupa invierea mortilor. Si acestea inca nu au avut loc.
Vechi 15.09.2009, 20:23:34
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Ce milă îmi e!! Cât se mai chinuie Vasinec/Condor/Litanu. Poate, poate o fi cineva intre ortodocși ca să dea dreptate la "adevărurile" lui.
Vechi 16.09.2009, 23:56:23
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
De ce se certa Arhanghelul Mihai, cand se impotrivea diavolului, pentru trupul lui Moise? Ce voia Arhanghelul sa faca cu trupul lui Moise?
Nu ai dreptul sa citezi acest verset pentru ca el face parte din Sfanta Traditie, iar voi, sectantii nu credeti in ea. Unde e scris acest verset in Vechiul Testament? Nicaieri. De unde stia Apostolul de cearta Arhanghelului Mihail cu diavolul ca nu scrie nicaieri in Biblie de aceasta? De ce apelezi la traditii neverificate asa cum ai pretentia ca este Sfanta Traditie?
Vechi 17.09.2009, 09:29:23
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Nu ai dreptul sa citezi acest verset pentru ca el face parte din Sfanta Traditie, iar voi, sectantii nu credeti in ea. Unde e scris acest verset in Vechiul Testament? Nicaieri. De unde stia Apostolul de cearta Arhanghelului Mihail cu diavolul ca nu scrie nicaieri in Biblie de aceasta? De ce apelezi la traditii neverificate asa cum ai pretentia ca este Sfanta Traditie?
Acel verset este scris in Noul Testament si nu este treba mea sa judec sursa de inspiratie a Sfantului Apostol. Tot ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu, pentru noi, este norma de credinta.

Nu apelez la traditii neverificate (obiceiul dvs.) ci apelez la Cuvantul lui Dumnezeu, in care ma incred.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17