Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
E adevarat ce spuneti. Insa crestinii Bisericii Secundare (o numesc asa, pentru ca nu mai era Biserica Primara) au preluat la randul lor aceasta credinta de la filosofii pagani greci. Acum sa fiu cinstit cu dvs, pana si evreii din timpul Domnului Hristos credeau in nemurirea sufletului, se procopsisera cu acest import pagan din exilul babilonian. Insa evreii credinciosi au ramas la cele scrise in Scripturi, ei crezand in rasplata de dupa moarte abia la inviere.
23. Iisus i-a zis: Fratele tău va învia.
24. Marta i-a zis: Știu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi. (Ioan 11)
Atitudinea aceasta de ingamfare dispretuitoare nu va face cinste, mai ales ca biserica din care faceti parte a lepadat mare parte din conceptia si practica crestinilor primelor doua veacuri. Daca v-ar intreba Domnul ce legatura aveti cu ei, nu stiu ce ati putea raspunde, probabil ati ramane mut precum meseanul din parabola:
12. Și i-a zis: Prietene, cum ai intrat aici fără haină de nuntă? El însă a tăcut. (Matei 22
|
25. Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. 26. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?
,,Dumnezeu nu e al mortilor ci al viilor caci toti traiesc in El.,,
Tu vorbesti de ingamfare cand tu aflandu-te in mare ratacire si avand intemeietor al sectei tale o femeie isterica pacalita mai inainte de un inselat dovedit (Miller) ,deci incepatura sectei tale fiind o mare inselare, ai curajul si nesimtirea ca pe un forum ortodox sa ne numesti Biserica Secundara!!! Nici macar nu ai avut discernamantul de a citi si scrierile acestei Biserici pe care tu o numesti ,,secundara,, cum ar fi ,,Scrierile Parintilor Apostolici,,-ucenici directi ai Sfintilor Apostoli sau Vietile Sfintilor din primele trei veacuri crestine.