Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2009, 12:24:39
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Ignorantule,se poate ca eu

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Daca nu iei in seama profetiiile, socotindu-le ghicit al viitorului, de ce-i mai tineti in Biblie pe profeti pe care-i socotesti scamatori??? Ce sa discut cu tine iudaismul cand tu habar nu ai de Tora, cartea voastra Sfanta si de profeti pe care-i socotesti scamatori??! Despre ce vrei sa sa se discute? Despre o religie pe care nici n-o cunosti, nici n-o respecti. Esti un fals evreu.
nu sunt un "adevarat evreu" dar tu esti mai mult pagan decat crestin. Tora-ua aceia face parte din Cartea Sfanta si a crestinilor Biblia.
Vad ca tratamentul psihiatric nu a reusit.
Vechi 13.08.2009, 13:15:00
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
nu sunt un "adevarat evreu" dar tu esti mai mult pagan decat crestin. Tora-ua aceia face parte din Cartea Sfanta si a crestinilor Biblia.
Vad ca tratamentul psihiatric nu a reusit.
Asa e, face parte, dar daca tu n-o cunosti, despre ce sa discutam, despre faptul ca ,, acei bogatasi va dau de lucru,platesc impozite si inainteaza Romania sa fie o tara moderna,, dar care au deposedat-o de fabricile, uzinele si resursele ei? Sa vorbim despre asta! Da, luati-le voi pe toate, poate va veti satura o data. Hristos a zis ceva ce vi se potriveste: ,,Ce-i va folosi omului de va castiga toata lumea, cu toate bogatiile ei, dar isi va pierde sufletul? Nu-l va putea rascumpara cu toate acestea.,,
Vechi 13.08.2009, 19:46:06
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Tu inca nu te-ai hotarat

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Asa e, face parte, dar daca tu n-o cunosti, despre ce sa discutam, despre faptul ca ,, acei bogatasi va dau de lucru,platesc impozite si inainteaza Romania sa fie o tara moderna,, dar care au deposedat-o de fabricile, uzinele si resursele ei? Sa vorbim despre asta! Da, luati-le voi pe toate, poate va veti satura o data. Hristos a zis ceva ce vi se potriveste: ,,Ce-i va folosi omului de va castiga toata lumea, cu toate bogatiile ei, dar isi va pierde sufletul? Nu-l va putea rascumpara cu toate acestea.,,
Daca sa fi comunist sau numai un antisemit jigarit? Tu nu baga pe Iisus in discutia asta ca tu nu scri ca un crestin ci ca un huligan. Iisus nu a pledat la ura si nu contra evreilor ca El insus a fost evreu si nu ca mine ci religios.Negustorii din preajma Marelui Templu a evreilor, cine i-a batut si alungat? Ca El era ingrijorat de spurcarea locului Sfant (evreu) de catre negustorii ambulanti... Cel putin asa scrie in NT.
Vechi 13.08.2009, 22:42:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Daca sa fi comunist sau numai un antisemit jigarit? Tu nu baga pe Iisus in discutia asta ca tu nu scri ca un crestin ci ca un huligan. Iisus nu a pledat la ura si nu contra evreilor ca El insus a fost evreu si nu ca mine ci religios.Negustorii din preajma Marelui Templu a evreilor, cine i-a batut si alungat? Ca El era ingrijorat de spurcarea locului Sfant (evreu) de catre negustorii ambulanti... Cel putin asa scrie in NT.
Eu nu-i urasc pe evrei ca natie. Nu urasc pe nimeni caci astfel nu as mai fi crestin. Nu urasc decat pacatul lor si pe cel ce sta in spatele lui, diavolul. Daca tu ai fi roman si ai vedea ce se intampla in Romania, cum o mana de oameni faradelege au furat si vandut cam tot, iar in spatele lor sunt si multi evrei, ce ai zice? E foarte posibil sa existe si evrei, oameni de afaceri cinstiti dar eu nu-i cunosc.
Vechi 14.08.2009, 17:06:13
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Erica,nu te mai zbate si scrie

din nou tampenii care le-au scris si altii inaintea ta.
Contra ignorantei este numai invatatura care iti desvolta si inteligenta.Daca nu ai invatat si nimic nu s`a desvoltat la tine dece te bagi in discutii?
Nu iti este clar ca nu poti sa aduci ca argument o fraza ca "totii stiu" ? Asta este exact problema ta ca nu ti s`a desvoltat la tine nimic afara de ura contra evreilor.
Nu poti sa aduci argumente ca in Talmud s`a scris aiureli,"din Talmudul ne cenzurat" in engleza.
Aaaaaa, in engleza? ne cenzurat ? Atunci sigur ca este adevarat ce se scrie acolo. Frumo0s ca nu ai scris ca unul din tovarasii tai ca acel Talmud era "originalul".
Erica draga, sezi pe banca ta si ar fi de preferat la o scoala in favoarea materie cenusiei a ta. Deocamdata fa un mare bine religii tale si nu spune la nimeni ca esti crestina deoarece crestinii adevarati nu urasc oameni ca si Mantuitorul tau a fost evreu.

Poate sunt membrii care nu stiu ca la Judaism nu se ia in socoteala daca un evreu a trecut la alta religie. Din punctul de vedere a Judaismului, cine s`a nascut din mama evreica,va muri evreu/ca de exemplu Iisus Hristos. Religia Judaisma trece numai prin mama asa ca daca tata va fi de alta religie,copii vor fi evrei.Acuma este intrebarea care va fi situatia daca acel evreu care a trecut la alta religie, va tine un serviciu religios ca de exemplu acel episcop catolic care s-a nascut evreu. Raspunsul este clar,el ramane evreu in ochii evreilor.
Vechi 14.08.2009, 18:02:05
lucian_76 lucian_76 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.06.2006
Implicit interesant.

nu stiu de ce dar discutiile astea mi au adus aminte de un proverb romanesc care zice ca un nebun arunca o piatra in balta si 10 intelepti se chinuie sa o scoata. cine e nebunul si cine sint inteleptii e greu de spus. sincer sa fiu e un dialog al surzilor; cind partenerii unei discutii sint ferm convinsi de pozitia lor si nu vor sa cedeze atunci rezulta un dialog de genul : "esti un prost! ba nu tu esti un prost" care numai discutie nu se cheama. practic aici se infrunta orgoliul de a fi "din cei alesi" cu orgoliul de a fi "din adevaratii credinciosi" vad ca de smerenie a uitat toata lumea. voi urmari cu interes discutiile urmatoare.

P.S. daca am suparat pe cineva imi cer scuze. au fost doar niste pareri ale unui simplu crestin .
Reply With Quote
Vechi 14.08.2009, 20:25:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Deocamdata fa un mare bine religii tale si nu spune la nimeni ca esti crestina deoarece crestinii adevarati nu urasc oameni ca si Mantuitorul tau a fost evreu.
Acum am inteles ca tu esti obsedat de ideia ca toti cei care nu impartasesc parerile tale, te mai si urasc. Du-te mestere la un doctor si te trateaza daca ai probleme! Asta e ultimul raspuns care ti-l dau ca cu tine nu se poate discuta.
Vechi 15.08.2009, 17:55:31
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Nu domnule,eu trebuie sa ma scuz ca

Citat:
În prealabil postat de lucian_76 Vezi mesajul
nu stiu de ce dar discutiile astea mi au adus aminte de un proverb romanesc care zice ca un nebun arunca o piatra in balta si 10 intelepti se chinuie sa o scoata. cine e nebunul si cine sint inteleptii e greu de spus. sincer sa fiu e un dialog al surzilor; cind partenerii unei discutii sint ferm convinsi de pozitia lor si nu vor sa cedeze atunci rezulta un dialog de genul : "esti un prost! ba nu tu esti un prost" care numai discutie nu se cheama. practic aici se infrunta orgoliul de a fi "din cei alesi" cu orgoliul de a fi "din adevaratii credinciosi" vad ca de smerenie a uitat toata lumea. voi urmari cu interes discutiile urmatoare.

P.S. daca am suparat pe cineva imi cer scuze. au fost doar niste pareri ale unui simplu crestin .
m`am bagat in tarate in ultimul timpsi cand te bagi in tarate mai mult ca sigur ca porcii o se te manance.Ai absoluta dreptate dumneata si desigur inca multi altii ca discutile de acest gen nu au nici un rost si valoare.
Vechi 19.08.2009, 04:06:13
Erica_'s Avatar
Erica_ Erica_ is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
nu stiu de ce dar discutiile astea mi au adus aminte de un proverb romanesc care zice ca un nebun arunca o piatra in balta si 10 intelepti se chinuie sa o scoata. cine e nebunul si cine sint inteleptii e greu de spus.
Si tu Brutus?

Citat:
nu vor sa cedeze atunci rezulta un dialog de genul : "esti un prost! ba nu tu esti un prost" care numai discutie nu se cheama.
Nu e chiar asa...

Citat:
practic aici se infrunta orgoliul de a fi "din cei alesi" cu orgoliul de a fi "din adevaratii credinciosi"
Mai repede, se infrunta orgoliul de a fi "din cei alesi" cu indignarea celor care au adevarul (credintei) de partea lor.

Citat:
vad ca de smerenie a uitat toata lumea.
Smerenia este una, mania cea dreapta de care vorbea si Sfantul Paisie, este alta. A-ti sustine credinta si a reclama neadevarul (atunci cand de ex. este negata divinitatea lui Iisus) nu este lipsa de smerenie (atunci cand nu sunt jigniri, bineinteles) ci este marturisire de credinta. Adu-ti aminte cum a reactionat Sf. Nicolae la erezia lui Arie. Cel putin eu asta cred... si sper sa nu gresesc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 02:24:19
o intrebare oarecum stupida->Obiceiurile pagane cristina.c Generalitati 5 09.04.2010 13:04:38
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 10:48:28
Evreii in Romania. Evreulcelales Iudaismul 2 02.10.2009 17:42:50
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 19:07:27