Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2009, 19:35:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca pacat devine atunci cand unirea este una pur fizica,mecanica,iar unirea spirituala nu mai exista.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 22:30:53
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Eu cred ca pacat devine atunci cand unirea este una pur fizica,mecanica,iar unirea spirituala nu mai exista.
Da, asa cred si eu, dar depinde si contextul. Pentru ca de exemplu poti sa te unesti trupeste si spiritual cu cineva care nu e sotul/sotia si atunci e pacat.
Nu mutati va rog thread-ul la Nunta?

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 23:01:22
sunsray
Guest

Asta ar trebui sa preocupe pe oricine isi cauta implinirea totala si adevarata... Este o chestiune nerezolvata inca, cel putin nu am cunoscut pana acum, direct sau din scrieri, pe cineva care sa desluseasca clar latura asta....

Este o problema care sigur isi are rezolvarea in taina de a_l iubi cu adevarat pe Dumnezeu...adica in toate
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 23:33:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Da, asa cred si eu, dar depinde si contextul. Pentru ca de exemplu poti sa te unesti trupeste si spiritual cu cineva care nu e sotul/sotia si atunci e pacat.
Nu mutati va rog thread-ul la Nunta?
Păi de ești în păcat , mai ești oare unit spiritual ? Nu, nu cred ! E doar gustul fructului oprit, și atât. Plăcere , senzație și orgasm, dar unire spirituală în nici un caz !
Vechi 07.08.2009, 23:39:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Păi de ești în păcat , mai ești oare unit spiritual ? Nu, nu cred ! E doar gustul fructului oprit, și atât. Plăcere , senzație și orgasm, dar unire spirituală în nici un caz !
Aici este vorba de fenomenul "mecanic"la care se făcea referire mai sus. Creerul e supus doar senzaților de moment, ce se sting imediat, sau aproape imediat după consumarea faptei. Mai rămâne poat amintirea, acea amintire păcătoasă , dar deja aici intrăm la patimi despre care am mai vorbit.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patericul- Intelepciunea pragmatica a zilelor noastre georgeval Generalitati 14 15.03.2013 12:29:52
Intelepciunea ultima florin.oltean75 Generalitati 0 17.09.2011 23:26:52
Destinul si providenta divina Jennyfer Intrebari utilizatori 2 22.02.2010 12:34:05
Justitie divina sau justitie laica?! Nevrednicul Generalitati 4 08.11.2009 18:41:34
JUDECATILE LUI DUMNEZEU SAU PROVIDENTA DIVINA Iustin44 Generalitati 20 28.06.2007 19:27:00