![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu iti recomand sa te spovedesti din copilarie pana in prezent, absolut tot:ganduri,fapte,simturi vorbe fara rusine si fara frica casa te poti impartasi cu vrednicie si roagate mult si o sa vezi ca ai sa scapi de tot necazul sunt foarte multe indrumare de spovedanie printre care si al noului mucenic valeriu gafencu pe care il gasesti pe net. La sf spovedanie spune absolut tot nu ascunde nimic nimc nimic.apropo care este numele tau de botez pt cei ce vor sa te pomeneasca la rugaciune doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc bun pentru ajutor ,inca nu am ajuns sa nu ma mai ridic din pat sau sa fiu o leguma...asta poate e un semn bun...la tine cum a inceput?Imi poti povesti ce ai avut tu mai pe amanunt?scurt.Multumesc frumos si Doamne ajuta |
|
||||
|
||||
![]()
Uite cel mai bun medicament pentru a pune inceput bun zilei:
RUGĂCIUNEA STAREȚILOR DE LA OPTINA Doamne dă-mi sa întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi. Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte. În tot ceasul acestei zile povățuiește-mă și ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi și mi se vor întâmpla în această zi, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta. În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine. Doamne, învață-mă să mă port cu dreptate și înțelepciune cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni. Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei și toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet. Doamne, călăuzește-mi voia mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. Amin. Dumnezeu sa te mangaie. Plangi la Dumnezeu si spune-i ce te doare:"UITE DOAMNE CUM MA SIMT, NU MAI STIU CE SA MA FAC, AJUTA-MA DUPA INTELEPCIUNEA TA. Dumnezeu sa fie cu tine si sa iti dea gandul bun in locul celui rau....si spune rugaciunea inimii asa cate putin, cat poti. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.parinti.com/Cecosmar-contentpid-1888.html si primesti explicatii. Din pacate si Mania Depresia nu este exclusa. Astea sunt boli care se pot trata cu medicamente si in ultimii ani remedile sunt mult mai eficacii decat in trecut. Primul lucru care trebuie sa faci, dupa parerea mea este sa ajungi la o clinica profesionala cunoscuta la care lucreaza doctori informati de ultimele tratamente propuse la cazul tau. De rugat,roagate deoarece daca nu te va ajuta desigur ca nu iti va strica insa nu te lasa numai pe rugaciuni ci fa tot posibilul ca sa ajungi la doctorii potriviti. Am o intrebare : Dumneata iei zilnic sau de multe ori un medicament care ti s`a dat odata? Sa sti ca uneori un medicament care nu ti se potriveste poate avea un efect foarte asemanator la mania depresia. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca cineva doreste mai multe informatii despre subiect il rog sa citeasca "Depresia ca patima si ca boala" de Dmitri Avdeev; este un psihiatru rus, cu o constiinta puternic ortodoxa, care incearca sa trateze problema depresiei din perspectiva ortodoxa, a Bisericii si a Sfintilor Parinti.
Este in carte un exemplu celebru in care un mare autor rus aflat intr-o stare de depresie severa, care trecea prin tot felul de stari depresive, mergea constant la duhovnic pentru a-i spune de starea sa sufleteasca; iar duhovnicul, neavand experienta suficienta il certa si ii spunea ca trebuie sa se ridice singur, ca nu are nimic; daca duhovnicul ar fi avut minima experienta in problema asta ii spunea sa se duca la un medic sa se trateze. In final autorul a murit dupa ce timp de cateva zile a refuzat orice mancare. Duhovnicia nu trebuie inteleasca ca o cale extrema si unica; duhovnicia nu este un atentat la sanatatea crestinului ci o sprijina; duhovnicul sprijina sufletul si il calauzeste spre mantuire; un suflet sanatos insa poate sa traiasca doar intr-un trup sanatos; iar caderea trupului duce si la caderea sufletului. Doru |
|
|||
|
|||
![]()
Situatia este IDENTICA cu cele traite de mine...asa ca TE INTELEG PERFECT...toate cele ce sa intimpla cu persoana ta TE SPERIE iar faptul ca nu intelegi ce se intimpla,de fapt,INTRETINE aceasta stare...eu nu am dormit vre-o 2 saptamini,din cauza fricii,imi era frica sa dorm,iar cind o faceam totusi,ma trezeam speriat dupa citeva ore..eh,asta este...daca mai esti pe aici si mai ai nevoie de raspunsuri,ai sa ma gasesti...pina atunci,sa faci un singur lucru si-anume,INCEARCA SA NU TE SPERII...se stie doar ca in zilele din urma,satana va fi slobozit in lume...dar aici deviez de la cele ale tale.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si inca un raspuns vizavi de tratarea pe cale medicamentoasa.Industria medicamentelor este extrem de profitabila...deci,ce se intimpla.Se creaza noi medicamente dar acestea atenueaza sau actioneaza asupra efectului si nu inlatura cauza.Ca urmare,multe boli revin si se propaga la nesfirsit..dar mai inainte de a merge la medic,este necesar sa sti daca este o boala sau nu.Fratele cu atacuri de panica,pare un om rational,din cele scrise aici de el,nu pare a fi bolnav,in schimb,parca ERAM EU,citind si descoperind ca sint si altii care trec prin ce am trecut eu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am mai luat medicament de o luna.Am luat medicamente pentru depresie si atacuri de panica si-au facut datoria am scapat de ele si iar m-a apucat.Gandurile negre vin multe,despre moarte,despre tot felul de chestii si ma sperii ca sa nu fac vreo prostie ,sa nu mor sa nu fac rau altuia...ma apuca dorul...maine dimineata ma duc la Biserica ca e sarbatoare,la slujba si apelez si la medic.Multumesc mult tuturor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si care era motivul pentru care ai avut depresie?si cum s-a manifestat,ia ,da-mi te rog amanunte daca vrei.Multumesc mult.As prefera amigdalita sau rosu in gat decat depresie....era mai bine si cand aveam probleme cu plamanii...e greu sa ai sufletul ,psihicul bolnav ..mai greu decat ai trupul va spun eu... |
|
|||
|
|||
![]()
Vickuo, lasa lucrurile sa mearga de la sine, fara a-ti induce singur panica pentru faptul ca te simti deja panicat, asa, dupa cum spui, din senin.
Sa stii ca nimic nu este din senin, lucrurile si sensibilitatea noastra fata de acestea sunt mult mai complexe decat iti inchipui, chiar daca tu crezi ca toate sunt bune in viata ta. Nu este chiar asa, aceste lucruri vin din teama, iar, in general teama vine din nesiguranta, nesiguranta vine din neacceptarea adevarului, a unui lucru, a realitatii exterioare si, aceasta negare macina pana secatuieste fiinta de resursele energetice. Si eu am trecut prin asa ceva si stiu cu toata fiinta mea ca, aceasta problema sufleteasca este mai dureroasa decat orice problema fizica, insa eu am luptat foarte mult cu mine insami, ca sa nu ajung a apela la pastile si la doctorii care, in general iti adancesc problema, te determina sa ajungi a fi marginalizat de cei din jur si de tine insuti. Dar aceasta lupta cu tine insuti este cea mai grea lupta, insa si victoria este cea mai frumoasa...cum se spune. Chiar daca la inceput pare a nu da randament, gandirea pozitiva sa stii ca face minuni, in mod subconstient se infiltreaza in stimulii propriului creier si-l determina sa-ti transmita simtaminte pozitive, stimuleaza secretia de serotonina si dopamina, hormonii fericirii. Este foarte complicat...este o intreaga lume de descoperire si cercetare a ceea ce te inconjoara fiindca, in realitate esti inconjurat de multe satisfactii si lucruri demne de a le conferi bucuria intampinarii, dar negativismul si otrava gandului negativ nu-ti permit sa vezi si tu acestea. Stresul chiar invadeaza organismul cu toxine...apropos !, sper ca nu fumezi sau altele de genul... Si, cand te gandesti ca totul sta pitit doar la nivelul propriului psihic si, pe cat este de nevazut , pe atat e de puternic si poate sa-ti croiasca un drum tare anevoios daca nu incerci sa te opui, sa-l smecheresti pe acest creier ciudat...crede-ma, el se adapteaza mai mult decat iti dai seama si, asa cum poate sa te distruga din nimic, tot astfel poate sa-ti si vindece durerea fiindca forta este aceiasi . Poate fi vorba si de un dezechilibru chimic, poate fi vorba de o izolare la care te-ai supus , probabil o perioada, iar izolarea este cel mai propice teren pentru aparitia depresiilor. Odata cu izolarea pierzi sensul atator lucruri marunte din viata de zi cu zi, dar care dau creierului treaba pentru a nu-si directiona resursele spre lucruri malefice, spre autodistrugere. In armata este o vorba, trebuie sa combati plictiseala cu orice pret pentru a nu deveni constient de propriile temeri...asta este secretul ! Umple-ti viata cu tot felul de lucruri, fie ele mari sau mici...chiar daca la inceput pot parea nesemnificative, incetul cu incetul te vor duce pe drumul acesta normal pe care-i vezi pe cei din jur ca merg... Ai grija de tine fiindca nimeni nu o poate face mai bine decat tine, exploreaza-ti toate resursele pentru a castiga aceasta lupta. Si, bine-nteles, cauta alinare si la Dumnezeu, dar in puterea in care o poti face, numai tu stii cum...
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 05.08.2009 at 21:17:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati-ne, avem un caz disperat ! | Cobzarencu | Umanitare | 9 | 27.06.2009 00:03:34 |
Ajutati-ne, avem un caz disperat ! | Cobzarencu | Umanitare | 7 | 18.06.2009 15:59:07 |
SUNT UN OM FERICIT! | Ioan_Ciobota | Generalitati | 9 | 08.10.2007 22:18:35 |
|