Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2009, 19:10:20
archanghel
Guest

Situatia este IDENTICA cu cele traite de mine...asa ca TE INTELEG PERFECT...toate cele ce sa intimpla cu persoana ta TE SPERIE iar faptul ca nu intelegi ce se intimpla,de fapt,INTRETINE aceasta stare...eu nu am dormit vre-o 2 saptamini,din cauza fricii,imi era frica sa dorm,iar cind o faceam totusi,ma trezeam speriat dupa citeva ore..eh,asta este...daca mai esti pe aici si mai ai nevoie de raspunsuri,ai sa ma gasesti...pina atunci,sa faci un singur lucru si-anume,INCEARCA SA NU TE SPERII...se stie doar ca in zilele din urma,satana va fi slobozit in lume...dar aici deviez de la cele ale tale.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 19:56:34
Vickuo Vickuo is offline
Member

Data înregistrării: 03.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de archanghel Vezi mesajul
Situatia este IDENTICA cu cele traite de mine...asa ca TE INTELEG PERFECT...toate cele ce sa intimpla cu persoana ta TE SPERIE iar faptul ca nu intelegi ce se intimpla,de fapt,INTRETINE aceasta stare...eu nu am dormit vre-o 2 saptamini,din cauza fricii,imi era frica sa dorm,iar cind o faceam totusi,ma trezeam speriat dupa citeva ore..eh,asta este...daca mai esti pe aici si mai ai nevoie de raspunsuri,ai sa ma gasesti...pina atunci,sa faci un singur lucru si-anume,INCEARCA SA NU TE SPERII...se stie doar ca in zilele din urma,satana va fi slobozit in lume...dar aici deviez de la cele ale tale.

Si care era motivul pentru care ai avut depresie?si cum s-a manifestat,ia ,da-mi te rog amanunte daca vrei.Multumesc mult.As prefera amigdalita sau rosu in gat decat depresie....era mai bine si cand aveam probleme cu plamanii...e greu sa ai sufletul ,psihicul bolnav ..mai greu decat ai trupul va spun eu...
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 20:53:18
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Vickuo, lasa lucrurile sa mearga de la sine, fara a-ti induce singur panica pentru faptul ca te simti deja panicat, asa, dupa cum spui, din senin.
Sa stii ca nimic nu este din senin, lucrurile si sensibilitatea noastra fata de acestea sunt mult mai complexe decat iti inchipui, chiar daca tu crezi ca toate sunt bune in viata ta. Nu este chiar asa, aceste lucruri vin din teama, iar, in general teama vine din nesiguranta, nesiguranta vine din neacceptarea adevarului, a unui lucru, a realitatii exterioare si, aceasta negare macina pana secatuieste fiinta de resursele energetice.
Si eu am trecut prin asa ceva si stiu cu toata fiinta mea ca, aceasta problema sufleteasca este mai dureroasa decat orice problema fizica, insa eu am luptat foarte mult cu mine insami, ca sa nu ajung a apela la pastile si la doctorii care, in general iti adancesc problema, te determina sa ajungi a fi marginalizat de cei din jur si de tine insuti. Dar aceasta lupta cu tine insuti este cea mai grea lupta, insa si victoria este cea mai frumoasa...cum se spune.
Chiar daca la inceput pare a nu da randament, gandirea pozitiva sa stii ca face minuni, in mod subconstient se infiltreaza in stimulii propriului creier si-l determina sa-ti transmita simtaminte pozitive, stimuleaza secretia de serotonina si dopamina, hormonii fericirii.
Este foarte complicat...este o intreaga lume de descoperire si cercetare a ceea ce te inconjoara fiindca, in realitate esti inconjurat de multe satisfactii si lucruri demne de a le conferi bucuria intampinarii, dar negativismul si otrava gandului negativ nu-ti permit sa vezi si tu acestea. Stresul chiar invadeaza organismul cu toxine...apropos !, sper ca nu fumezi sau altele de genul...
Si, cand te gandesti ca totul sta pitit doar la nivelul propriului psihic si, pe cat este de nevazut , pe atat e de puternic si poate sa-ti croiasca un drum tare anevoios daca nu incerci sa te opui, sa-l smecheresti pe acest creier ciudat...crede-ma, el se adapteaza mai mult decat iti dai seama si, asa cum poate sa te distruga din nimic, tot astfel poate sa-ti si vindece durerea fiindca forta este aceiasi .
Poate fi vorba si de un dezechilibru chimic, poate fi vorba de o izolare la care te-ai supus , probabil o perioada, iar izolarea este cel mai propice teren pentru aparitia depresiilor. Odata cu izolarea pierzi sensul atator lucruri marunte din viata de zi cu zi, dar care dau creierului treaba pentru a nu-si directiona resursele spre lucruri malefice, spre autodistrugere.
In armata este o vorba, trebuie sa combati plictiseala cu orice pret pentru a nu deveni constient de propriile temeri...asta este secretul !
Umple-ti viata cu tot felul de lucruri, fie ele mari sau mici...chiar daca la inceput pot parea nesemnificative, incetul cu incetul te vor duce pe drumul acesta normal pe care-i vezi pe cei din jur ca merg...
Ai grija de tine fiindca nimeni nu o poate face mai bine decat tine, exploreaza-ti toate resursele pentru a castiga aceasta lupta.
Si, bine-nteles, cauta alinare si la Dumnezeu, dar in puterea in care o poti face, numai tu stii cum...

Last edited by ory; 05.08.2009 at 21:17:39.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 21:20:09
Vickuo Vickuo is offline
Member

Implicit

Multumesc mult ory si tutor celoralti.Am auzit ca esti din Galati,ce duhovnic ,ce preot stii ca fiind bun ca duhovnic?Ce imi recomanzi ?Chiar acum ma simt mai bine dar stiu ca va reveni si singurul rezultat este combinarea intre cele duhovnicesti ,atat incat sa nu dauneze cu ceva si cele medicamentoase,psihologice .
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 21:49:20
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vickuo Vezi mesajul
Multumesc mult ory si tutor celoralti.Am auzit ca esti din Galati,ce duhovnic ,ce preot stii ca fiind bun ca duhovnic?Ce imi recomanzi ?Chiar acum ma simt mai bine dar stiu ca va reveni si singurul rezultat este combinarea intre cele duhovnicesti ,atat incat sa nu dauneze cu ceva si cele medicamentoase,psihologice .
Eu nu am avut niciodata duhovnic din Galati, decat in copilarie, deci nu-ti pot recomanda unul fiindca nu prea cunosc, decat asa din vedere .
Si, sa stii ca nu-mi place atitudinea asta a ta, cum ca o sa revina...ce sa revina ?, n-o sa mai revina nimic fiindca a fost ceva trecator, iar daca o sa revina o sa stii cu ce ai de-a face si nu o sa te mai panichezi ci o sa incerci a trata mai cu indiferenta situatia si, de ce nu mai cu prietenie incercand sa transformi situatia in una cunoascuta si banala.
Vechi 05.08.2009, 21:57:15
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Si, sa stii ca nu-mi place atitudinea asta a ta, cum ca o sa revina...ce sa revina ?, n-o sa mai revina nimic fiindca a fost ceva trecator, iar daca o sa revina o sa stii cu ce ai de-a face si nu o sa te mai panichezi ci o sa incerci a trata mai cu indiferenta situatia si, de ce nu mai cu prietenie incercand sa transformi situatia in una cunoascuta si banala.
Ba da Ory, are dreptate, o sa revina. De multe ori pana cand se va vindeca complet. Dar are nevoie de tratamente si metode de "lupta" cu boala, el nu e vindecat, e doar intr-un moment de "pasuire" ca si cand te mai lasa uneori durerile.
Important e sa nu deznadajduiesti!

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 22:43:02
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Nadejdea

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Ba da Ory, are dreptate, o sa revina. De multe ori pana cand se va vindeca complet. Dar are nevoie de tratamente si metode de "lupta" cu boala, el nu e vindecat, e doar intr-un moment de "pasuire" ca si cand te mai lasa uneori durerile.
Asta e cel mai important! SA NU DEZNADAJDUIESTI! Pentru ca in deznadejde nu exista biruinta !
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 23:59:37
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Anna, am specificat si cum ar putea sa i-a situatia daca, totusi revine....CEL MAI MULT COTEAZA ATITUDINEA PROPRIE .
Psihiatria este, poate cea mai putin dezvoltata medicina, cea mai putin explorata, cea care a ramas cu cele mai multe intrebari fara raspunsuri...poate ca, tocmai de aceia au murit prematur oameni ca Monroe, Elvis si acum Michael. Medicamentele nu fac minuni, ba, chiar fac mai mult rau decat bine, daca te adancesti in lumea lor necunoscuta si atat de periculoasa. Tot de tine insuti depinde in cea mai mare parte " izbavirea ", dar, este nevoie de rabdare si putere, sa gasesti puterea in orice, sa o fabrici, sa o furi daca se poate...
Ati citit vre-odata un prospect la xanax ? Este strigator la cer ce dozaj mare indica oamenilor, mai ales a acelora care nu prezinta probleme extreme. Nu mi se pare in regula. ex : jumatate 0,25 mlg...de ce sa ajungi a indica o doza de zece ori , chiar de douazeci de ori mai mare pe zi? Nu inteleg ! Apoi, ce mai urmeaza ? Scapi de o problema si dai de doua...
Mai exista si pericolul din medicamentele uzuale care contin somnifere dar, de care noi nu stim. Eu nu obisnuiesc sa iau medicamente, nici pentru o durere de cap, dar aflu tot mai multe lucruri ingrijoratoare in jur. Apropos, am citit tot pe net despre persoane care au intrat in depresii in urma unor tratamente de inima, de tensiune, etc...si, nu stiau ce se intampla cu ele.
Sau indicatia de somnifere pentru orice durere, care sa inhibe reactia creierului la durere, dar o directioneaza spre altceva, care, in cele din urma pericliteaza sistemul nervos. Este un mare haos in medicina noastra ! Doctorii vor sa scape de tine, vor ca si tu sa scapi de tine...sa nu mai rationezi nimic, pe moment, caci dupa aia tot cu tine ajungi sa te confrunti...si, pana cand vei fugi ?
Nu se pune astfel problema in situatii extreme , situatii care scapa de sub control.
Dar, poate ca asa este Anna, cate o pastiluta, sau un tratament usor impreuna cu lupta cu tine insuti, cu lupta spre a afla resursele de regasire in liniste, pot face bine, pot genera vindecare, ca sa nu ajunga a se acutiza problema .
Personal, ultima data am rontait niste pastilute homeopate de care se facea reclama, sedatifpc...parca, sunt absolut inofensive fara efecte adverse, care, cica stimuleaza serotonina, la inceput mi s-au parut banale, apoi, nu mai stiu, caci eu oricum le-am luat doar cand si cand...si am luptat cu mine insami, in primul rand. Nu stiu cat bine au facut sau nu, nu mi-am dat seama in mod impetuos. Viata este o lupta, oricum !
Va doresc sanatate tuturor !
Vechi 05.08.2009, 21:29:18
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Sf Ioan Gura de Aur spune ca sufletul nu poate sa nu "lucreze" ceva, asa ca daca nu lucreaza cele bune, automat lucreaza cele rele. Asa ca pune-te pe "lucrat" cele bune. Si asta nu inseamna munca, ci activitatile placute Domnului.
Exemple de lucruri bune la care trebuie sa pui sufletul tau:
-rugaciune,
-comunicare iubitoare cu oamenii;
-munca facuta cu drag (de dragul muncii, de dragul cuiva, de dragul lui Dumnezeu)
-orice hobby sau lucru placut pentru care poti sa multumesti lui Dumnezeu; alege din urmatoarele : muzica, plimbari, admirarea naturii, sport de orice fel, joaca de orice fel, muzica etc.
-toate faptele bune: a ajuta pe saraci, bolnavi, a indruma pe cineva etc. (le gasesti insirate in carti); acestea le poti infaptui inscriindu-te voluntar la orice organizatie;
-citire
Sa iti faci o lista cu toate acestea si de fiecare data cand te simti rau, neaparat sa te uiti la lista asta si sa FACI ceva de acolo, ceea ce simti ca ti-ar aduce odihna. Si ai grija sa nu exagerezi foarte tare cu nici unul din lucrurile alea. Sa le echilibrezi si sa nu-ti neglijezi responsabilitatile. De exemplu nu e bine sa te rogi toata ziua dar sa stai pe capul altora, sa nu muncesti si sa nu-ti faci treaba. De asemenea nu e bine nici sa muncesti toata ziua si sa nu te rogi deloc. De aceea uita-te la lista si ai grija intr-o saptamana sa le faci pe toate.
Nu iti vorbesc teorie, am avut o depresie f grava la 16 ani si inca sunt f depresiva, asa cum esti tu. Dar crede-ma ca "reteta" care ti-am dat-o functioneaza. Deci, "lucreaza cele bune" si cere mereu ajutor Domnului din inima si cu sinceritate si toate se vor aranja.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 21:38:40
Vickuo Vickuo is offline
Member

Implicit

Citat:
Sf Ioan Gura de Aur spune ca sufletul nu poate sa nu "lucreze" ceva, asa ca daca nu lucreaza cele bune, automat lucreaza cele rele. Asa ca pune-te pe "lucrat" cele bune. Si asta nu inseamna munca, ci activitatile placute Domnului.
Exemple de lucruri bune la care trebuie sa pui sufletul tau:
-rugaciune,
-comunicare iubitoare cu oamenii;
-munca facuta cu drag (de dragul muncii, de dragul cuiva, de dragul lui Dumnezeu)
-orice hobby sau lucru placut pentru care poti sa multumesti lui Dumnezeu; alege din urmatoarele : muzica, plimbari, admirarea naturii, sport de orice fel, joaca de orice fel, muzica etc.
-toate faptele bune: a ajuta pe saraci, bolnavi, a indruma pe cineva etc. (le gasesti insirate in carti); acestea le poti infaptui inscriindu-te voluntar la orice organizatie;
-citire
Sa iti faci o lista cu toate acestea si de fiecare data cand te simti rau, neaparat sa te uiti la lista asta si sa FACI ceva de acolo, ceea ce simti ca ti-ar aduce odihna. Si ai grija sa nu exagerezi foarte tare cu nici unul din lucrurile alea. Sa le echilibrezi si sa nu-ti neglijezi responsabilitatile. De exemplu nu e bine sa te rogi toata ziua dar sa stai pe capul altora, sa nu muncesti si sa nu-ti faci treaba. De asemenea nu e bine nici sa muncesti toata ziua si sa nu te rogi deloc. De aceea uita-te la lista si ai grija intr-o saptamana sa le faci pe toate.
Nu iti vorbesc teorie, am avut o depresie f grava la 16 ani si inca sunt f depresiva, asa cum esti tu. Dar crede-ma ca "reteta" care ti-am dat-o functioneaza. Deci, "lucreaza cele bune" si cere mereu ajutor Domnului din inima si cu sinceritate si toate se vor aranja.

Din ce motive ai avut depresia si cum s-a manifestat in totalitate?Multumesc mult pentru sfaturi,Dumnezeu sa te binecuvanteze.Acum ma simt mai bine (MOMENTAN)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutati-ne, avem un caz disperat ! Cobzarencu Umanitare 9 27.06.2009 00:03:34
Ajutati-ne, avem un caz disperat ! Cobzarencu Umanitare 7 18.06.2009 15:59:07
SUNT UN OM FERICIT! Ioan_Ciobota Generalitati 9 08.10.2007 22:18:35