![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu banuiam ca vine de la sol, adica mesager, care pregateste venirea cuiva de ex...
Stii etimologia? |
|
||||
|
||||
![]()
iata ce am gasit despre [COLOR=purple]solire[/COLOR] [COLOR=black]:[/COLOR]
solíre, solíri, s.f. (înv.) acțiunea de a prezenta solia; mijlocire, [COLOR=#0000ff]intervenție[/COLOR]. In textul tau Ionut ,mijlocire ar fi mai potrivit. Scuze daca interventiile mele sunt nepotrivite . ![]()
|
||||
|
||||
![]()
8. De se s-a mantuit Lazar? Pentru ca era sarac?
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu nu cauta nici la rang nici la avere, ci la inima noastra - asa ca ,nu cred ca s-a mantuit Lazar doar pentru ca era sarac. Putea sa fie sarac dar ticalos la suflet.
Lazar prin rabdarea cu care a suportat saracia, foamea ,dispretul celor jur ,boala caci zacea plin de bube pe care i le lingeau cainii , s-a mantuit..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata deci de ce s-a mantuit Lazar, nu pentru ca era sarac, ci pentru ca urma pe Dumnezeu, cu toate ca a trait o viata de necazuri. A primit cele rele in lume, dar le-a acceptat fara sa carteasca, precum Iov sau multi altii. Sa luam aminte, cei care ne confruntam cu tot felul de probleme cotidiene, mai mici sau mai mari...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
De data asta m-ai prins, dar de obicei chiar pun intrebari la care caut raspuns...
|
||||
|
||||
![]()
Ionut ,am si eu o intrebare habarnistica -nu este asa importanta dar poate ma lamuresti ..
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; [COLOR=darkorange]dar[/COLOR] și câinii venind, lingeau bubele lui. [SIZE=1]Ce este cu acest ..,,dar ,, adica cainii se hraneau ,intr-un fel ,din ranile lui ? Daca nu era ,,dar,, aveam alt sens . [/SIZE]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu e important acest "dar", intr-adevar.
|
||||
|
||||
![]()
9. De cand la noi la ortodocsi au voie femeile sau fetele sa citeasca Apostolul la Liturghie? E prima data cand vad asa ceva, s-a intamplat acum, in postul Sfintei Maria.
Din cate stiu, Pavel ne spune clar la 1 Corinteni 14, 34: "Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea." http://www.crestinortodox.ro/editori...i-in-societate
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intrebari... | victortiti89 | Din Noul Testament | 7 | 17.12.2011 17:39:11 |
Intrebari | sebastian1988 | Homosexualitatea | 7 | 01.06.2011 19:21:23 |
Intrebari | mihai.radulescu2003 | Generalitati | 13 | 14.04.2011 13:37:38 |
intrebari | catalinabalhui | Nunta | 4 | 26.03.2009 19:38:37 |
|