![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
De data asta m-ai prins, dar de obicei chiar pun intrebari la care caut raspuns...
|
||||
|
||||
![]()
Ionut ,am si eu o intrebare habarnistica -nu este asa importanta dar poate ma lamuresti ..
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; [COLOR=darkorange]dar[/COLOR] și câinii venind, lingeau bubele lui. [SIZE=1]Ce este cu acest ..,,dar ,, adica cainii se hraneau ,intr-un fel ,din ranile lui ? Daca nu era ,,dar,, aveam alt sens . [/SIZE]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu e important acest "dar", intr-adevar.
|
||||
|
||||
![]()
9. De cand la noi la ortodocsi au voie femeile sau fetele sa citeasca Apostolul la Liturghie? E prima data cand vad asa ceva, s-a intamplat acum, in postul Sfintei Maria.
Din cate stiu, Pavel ne spune clar la 1 Corinteni 14, 34: "Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea." http://www.crestinortodox.ro/editori...i-in-societate
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu vorbesc aici de cazurile exceptionale, ci de un fapt deliberat care se vede ca a fost aranjat din timp - biserica era plina, coristii erau prezenti, tipul care conduce corul a terminat Teologia anul asta...
|
|||
|
|||
![]()
@Florin-Ionut
De ce sa nu citeasca si femeile? Doar nu intra in altar pentru asta! Si la noi este o fata care a fost invatata sa citeasca (de fapt ea chiar canta sau cum se numeste cand citesti muzical) si citeste atunci cand nu e cine. Acum se intampla mai rar, dar o mai face. Eu am mai spus: barbati sunt tot mai putin in biserica, pentru ca sunt la munca, si atunci mai fac femeile ce trebuie, ca sa functioneze slujba. Nu e bine sa existe astfel de prejudecati. Eu am intrebat si pe forumuri, pentru ca si eu eram nelamurita cine are voie sa citeasca in biserica Apostolul si alte lucruri, cine are voie sa coaca prescura etc. Si mie imi place sa citesc in biserica si imi doresc sa citesc si din Apostol. Asta n-am facut-o inca, in rest mai citesc impreuna cu fata aceea. Stiu ca pentru Apostol nu sunt eu in masura (ca sunt femeie si maritata), desi se spune ca nu exista asa conditii aspre, ca are voie sa citeasca cam oricine. La Apostol am o problema, pentru ca acolo trebuie intonat muzical si se aude mai bine o voce smerita de barbat. In rest si suna f.bine si este potrivit sa citeasca femeile. |
|
||||
|
||||
![]()
10. Pot ingerii sa se inmulteasca?! Eu credeam ca numarul lor este mereu constant de cand au fost creati.
De ce intreb: Dumnezeu intoarce totdeauna raul spre bine. Dumnezeu a intors spre-bine rautatea diavolului, pe aceea a lui Iuda si pacatul lui Adam. Pacatul stramosesc - zice Sf. Grigore de Nisa, reproducand o ipoteza - a servit la inmultirea neamului omenesc. Fara acest pacat, neamul omenesc ar fi ramas la perechea umana de la inceput, fiindca lipsa de teama mortii n-ar fi impins aceasta pereche sa se reproduca. Casatoria primei perechi a ferit umanitatea de pieire. Aceasta explicatie nu are valoare demonstrativa, ci e numai o obiectie a adversarilor, caci Episcopul Nisei admite ca, in cazul lipsei de pacat, oamenii s-ar fi putut inmulti dupa modul inmultirii ingerilor. Daca in paganism, raul era socotit mai totdeauna ca avand un caracter vindecativ sau fatal, in crestinism el este, cel mai adesea, un instrument pedagogic de indreptare a oamenilor. http://www.crestinortodox.ro/morala/...utor-al-raului
|
||||
|
||||
![]()
Si eu sunt de parere ca daca omul nu ar fi cazut in pacat s-ar fi inmultit altfel. Lucru aratat si in nasterea lui Hristos.
Ma voi intersa, nu am intalnit aceasta afirmatie "ingerii se inmultesc". Poate se vorbea de faptul ca cei ce implinesc voia Domnului devin ingeri, asa cum si Ioan Botezatorul este numit un "inger in trup". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intrebari... | victortiti89 | Din Noul Testament | 7 | 17.12.2011 17:39:11 |
Intrebari | sebastian1988 | Homosexualitatea | 7 | 01.06.2011 19:21:23 |
Intrebari | mihai.radulescu2003 | Generalitati | 13 | 14.04.2011 13:37:38 |
intrebari | catalinabalhui | Nunta | 4 | 26.03.2009 19:38:37 |
|