![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca propuneti un stat religios ? La fel ca Iranul sau Arabia Saudita ? Cum ar putea fi un stat religios altfel decat oprimant ?
Nu vad cum o societate seculara "nu poate fi decit oprimanta pentru ca este nevoita sa intervina prin legi care limiteaza libertatea individuala sau favorizeaza grupuri pentru a sustine relatii sociale impotriva naturii si care, evident, nu se pot mentine de la sine.". Poate vreti sa elaborati un pic. Last edited by razvan4; 31.07.2009 at 05:16:03. |
|
||||
|
||||
![]()
Da-i Cezarului ce-i al Cezarului.
Avem Biserica Ortodoxa, nu ne trebuie stat.
|
|||
|
|||
![]()
@razvan4: intre stat si societate este o mare diferenta.
@topcat: teoria expusa de tine prin link la materialele evolutioniste este una extrem de controversata (chiar si autoarea e controversata, nu doar afirmatiile ei). Asta ti se pare un punct de vedere stiintific? Crezi ca parerea exprimata de ea este un adevar absolut pentru ca vine din stiinta? Eu nu pot intelege pentru ce esti atat de atasat de teoria evolutionista in conditiile in care aceasta nu explica de fapt cum a evoluat omul in fiinta care este astazi. Chiar nu explica nicaieri acest lucru. De ce spui ca femeia si barbatul sunt egali si nu sunt egali? Iar faci afirmatii fara argumente? Ajungem iar sa definim egalitatea?
|
|||
|
|||
![]()
Un ateu merge dupa niste coordonate bine definite, logice, de multe ori simpliste in adancul lor.
Asta e tipul lor de gandire. In momentul cand, intr-o discutie, intri pe "taramuri" ceva mai "alunecoase" se pierd si incep sa apeleze la denigrari subtile. Un ateu niciodata nu va putea intelege crestinismul, in speta, ortodoxia, pentru ca el elimina din ecuatie misterul, taina. Chiar daca vorbeste despre taina el o intelege ca un fel de expresie din programare if.....else (Daca a = b atunci a =c) rezulta "evrica". Convorbirea dintre Hristos si Pilat este emblematica din punctul asta de vedere, este convorbirea dintre Dumnezeu si lume. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toate statele sint religioase. Ateismul (promovat de statele seculare in ciuda pretentiei de neutralitate fata de religie) este o religie atita timp cit exprima un crez, acela al inexistentei lui Dumnezeu si nu vad de ce ar fi de preferat crestinismului. Trimiterea la statele islamice insa nu mi se pare potrivita pentru ca crestinismul este o religie a libertatii (in crestinism nimeni nu converteste cu sabia si nici nu exista sharia). In ce ma priveste as prefera oricind “intoleranta” crestina legii fara de Dumnezeu si ingineriei sociale la care sint supus in statul asa zis secular (in fapt ateist). |
|
|||
|
|||
![]()
@bogdani: asta nu m-ar deranja. Daca logica e religia ateului, sa creada in ea pana la capat, nu atunci cand logica nu mai face fata inventam o para-logica, orice numai sa iasa concluzia care ii convine. Ca asta nu mai e logica. Daca ateul se situeaza in stiinta, ca asta e arma lui principala, pai stiinta trebuie sa explice pe deplin si sa poata reproduce uin fenomen pentru ca acesta sa fie considerat stiintific. Ori evolutionismul nu a fost nici pe departe explicat stiintific. Din punctul asta de vedere, Orthodoxia.i.Thanatos are dreptate, ateismul e tot o religie, accepta supranaturalul, din moment de crede in evolutionism, fenomen fara explicatie stiintifica. In lipsa explicatiei stiintifice, nu exista decat credinta. Deci au si ateii credinta lor, credinta in evolutionism.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La facultatea de litere, universitatea bucuresti, sectia limba engleza, este promovat ca model de studiu. Referitor la ateism ca religie, da, este adevarat. Ateismul este religia omului fara Dumnezeu. Ideea e ca peste tot este luat ca model, atat in sistemul educational cat si cel social-politic. Dezvoltarea internetului lasa tinerii, de cele mai multe ori in offside. In noianul asta de informatie de tot felul puterea de distinctie intre ce e bun si ce e rau este foarte greu de castigat. Tinerii isi formeaza prin scoala o gandire deductiva si nu mai sunt deschisi catre tainic. Ideea e ca intr-un astfel de spatiu, unde cartea nu mai place, unde sensibilitatile fine, relationarea directa cu semenii este deficitara, deductia grosolana, informatia primita in calupuri prin internet il lipsesc pe tanar de puterea de patrundere, spiritul critic, exigenta, vederea de ansamblu asupra fenomenului, argumentatiei etc. In aceste conditii ateismul prinde. E de bonton azi te declari ateu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie nu mi se pare evidenta restringerea libertatilor individuale in Europa si America, chiar dimpotriva. Americanii sunt de fapt printre cele mai credincioase popoare crestine. In legatura cu minoritatile sexuale, nu vad nici o favorizare, ci numai toleranta si garantarea drepturilor lor. Last edited by razvan4; 04.08.2009 at 00:45:53. |
|
|||
|
|||
![]()
@bogdani: ai perfecta dreptate, este exact asa cum spui. La fel cum este foarte la moda sa fii New Age (se cheama ca esti tot credincios, nu? doar crezi in Dumnezeu). Cred insa ca de baza este familia, care pune bazele unui discernamant serios in mintea unui tanar. Daca vei incerca sa faci un profil al celor care la facultate imbratiseaza tendinta asta de a fi cool, vei vedea ca majoritatea provin din familii mai "moderne" sau din medii intens urbanizate. Daca iesim putin din bucuresti, lucrurile arata ceva mai bine. Eu ma feresc tare de generalizari, insa fenomenele descrise de tine sunt reale si exact asa se prezinta.
@razvan4: deci in opinia ta daca eu ma declar crestin si ma duc si ii omor pe toti venicii mei de pe strada se cheama ca am ucis in numele crestinismului? sau al lui Christos? Confiscarea unei ideologii pentru a legitima actiuni de tot felul nu e o politica noua. Si Stalin cand a ajuns la putere a cerut sprijinul bisericii pentru a recruta soldati pentru armata, ca nu se inrola nimeni, si nu cred ca se poate spune ca a luptat pentru crestinism sau in numele lui Christos. Ceea ce descrii tu nu are nici o legatura cu crestinismul. Asocierea cuvintelor miscare terorista si crestinims este un nonsens, este ca si cum ai spune caldul rece sau femeia barbat, nu exista asa ceva. Faptul ca ei isi lipesc o eticheta pe coperta nu cred ca e suficient ca sa fie considerati crestini. Crestinismul nu sta in titlu. In Franta nu ai voie, conform legii, sa afisezi insemne religioase la vedere (pe strada) sau la locul de munca, adica nu ai voie sa porti cruce la gat sau sa iti tii o icoana pe birou. Asta nu ti se pare o incalcare a libertatii? Una e sa nu condamni homosexualii prin lege, adica sa nu ii bagi al inchisoare pentru ca sunt homosexuali - asta ar fi ingradirea drepturilor lor, deci prin faptul ca ii lasi liberi nu le ingradesti aceste drepturi, si alta este sa legiferezi casatoriile intre homosexuali si sa le permiti chiar sa adopte copii - asta se cheama favorizare! Asta e in America.
|
|||
|
|||
![]() razvan4, |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|