![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Începînd cu 14 Ianuarie 2009, cu apelul Părintelui Arhimandrit Iustin Pîrvu de la Mănăstirea Petru Vodă, a apărut în societatea românească nevoia unei dezbateri publice cu privire la cîteva măsuri legislative luate de autoritățile române – Guvern, Parlament, Președenție. Legea urmăririi convorbirilor telefonice și a supravegherii internetului, ordonanțele de guvern privitoare la pașapoarte și cărți de identitate, introducerea noilor permise auto și a cardurilor bancare cu cip RFID și ordonanțele de guvern privitoare la implanturi au ridicat o seamă de probleme peste care nici un creștin nu poate trece. Le enumerăm mai jos. 1. Problema libertății Cîteva citate din Noul Testament vin să lămurească de ce creștinii nu pot primi actele electronice: “Și veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va elibera pe voi. Răspuns-au, și au zis lui: Sămânță a lui Avraam suntem, și nimănui nu am fost robi nici odată; cum tu zici, că liberi veți fi? Răspuns-a Iisus lor: Amin Amin grăiesc vouă: Că tot cel ce face păcatul, rob este păcatului.” (Ioan 8:32-34) Sistemul electronic de supraveghere globală este bazat pe neîncredere și suspiciune, renunță la prezumția de nevinovăție pe care tribunalele trebuie să o infirme în cazul infractorilor. Așadar, după ce în 2000 de ani de creștinism mîntuirea a fost laolaltă cu sentimentul libertății, ni se impune un sistem în care noi și copiii ce se vor naște vom trăi cu sentimentul permanentei vinovății, permanentei vine de a nu greși sistemului electronic, cîtă vreme Dumnezeu ne-a dăruit libertatea totală a conștiinței și niciodată nu a încălcat-o. “Iar Domnul Duh este; și unde este Duhul Domnului, acolo este libertatea.” (2 Corintheni 3:17) Cîtă vreme aceste acte electronice nu sînt create în numele Domnului, după învățătura Bisericii, care spune că unde nu este Dumnezeu este sigur diavolul, ele nu pot în nici un caz să slujească libertății cu care am fost zidiți de Dumnezeu. Cazurile de manipulare a informațiilor personale după bunul plac al celor care au acces la bazele de date personale, pune în primejdie cu adevărat viitorul libertății umane. O statistică a numărului de greșeli involuntare și de abuzuri în gestionarea informațiilor personale la nivel de stat în întreaga lume ar arăta limpede că vremea libertății și a respectului persoanei se va termina curînd. Mai mult decît aceste trimiteri precise, implantarea urmărește atingerea directă a puterilor sufletești. Sorin Ifrim, arestat pentru terorism în luna Mai 2008, în statul Florida (SUA) a scris cuiva din România următoarele: “Unii au platit sa aiba siguranta prin biocip, altii au fost platiti ca si cobai. altii ca mine nu au stiut cind au fost injectati cu biocip, pt ca vedeau / stiau si trebuiau telecomandati. Cind am iesit din inchisoare am constatat ca am nu unul ci 2 biocipuri [directionale] injectate simetric in stinga si in dreapta sternului. De atunci am frica si confuzie, nu ma pot ruga cum trebuie, am pierdut isihasmul si profunzimea, meditatie si reflectarea, claritatea mintii si a sufletului. Miercuri este procesul cind vor decide cum sa ma opreasca [ inkisoare pina la 15 ani, spital mental sau doar telecomanda ce o am deja].” Aceste afirmații vin să certifice faptul că ceea ce se știa despre progresul tehnologic contemporan devine astăzi realitate: Libertatea cu care oamenii au fost înzestrați de Dumnezeu să-și folosească puterile sufletești încetează în momentul implantării. 2. Problema chipului lui Dumnezeu Prin implantarea care se urmărește în cele din urmă, se dorește schimonosirea chipului lui Dumnezeu din om. Cu alte cuvinte, omul fără cip electronic ar fi ne-deplin, ne-desăvîrșit, incomplet. Aceasta este cea mai mare jignire adusă lui Dumnezeu Creatorul și omului, creației Sale, de cînd există neamul omenesc. Omul este redus de la “slavă a lui Dumnezeu” (după Sfîntul Irineu de Lugdunum – sec. II d.Hr.) la un animal fără drepturi cîtă vreme nu are cip implantat. A socoti că actele electronice nu sînt un pas intermediar acestui deziderat anti-uman și anti-hristic este lipsă de realism și dreaptă judecată. 3. Problema numărului Introducerea codului numeric personal a fost făcută în regimul comunist fără nici un drept de apel la vreo dezbatere publică. Cîtă vreme evidența populației nu s-a servit de ajutorul calculatoarelor, această măsură, deși jignitoare la adresa creștinului, purtător al unui nume sfințit prin Sfîntul Botez, poate fi înțeleasă ca ajutătoare pentru o mai bună gestionare de către stat a informațiilor personale. Dar de vreme ce implementarea tehnicii de calcul permite astăzi o desăvîrșită evidență a populației, în loc ca organele statului să renunțe la acest apendice nefolositor persoanei umane, prin introducerea elementelor biometrice nu numai că sîntem reduși la statutul de numere în fața unei mașini, ci toate caracteristicile noastre fizice, unice și irepetabile sînt transformate în numere unice, adîncind cu atît mai mult prăpastia dintre omul, zidit de Dumnezeu ca slavă a Sa, și identitatea numerică, implementată de o mentalitate anti-creștină. Din aceasta se arată că cei mai mari prigonitori ai Bisericii din toate veacurile, de la Nero și Dioclețian pînă la Stalin și Ceaușescu, au fost niște filantropi în comparație cu sistemul actelor electronic pe care trebuie să îl adoptăm, cu atît mai mult cu cît sîntem deja departe de momentul în care orice conștiință creștină se putea întreba dacă nu cumva citatul din Apocalipsa 13:18 “cel ce are minte, să socotească numărul fiarei; că numărul omului este” are sau nu legătură cu actele de identitate. 4. Problema semnului fiarei Cartea Apocalipsei vorbește în capitolul 13 despre cea de a doua fiară cu care se va lupta Biserica, care îi “face pe toți [...] ca să le dea lor semn pe mâna lor cea dreaptă, sau pe frunțile lor, și ca nimenea să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei.” (13:16-17) Deși încă din primele zile ale Creștinismului Părinții Bisericii și toată suflarea care exista și-a pus întrebarea despre cine va fi vorbind acest verset, abia la începutul veacului 21 prorocia aceasta se apropie de realitate, fiind la un pas de a se împlini, prin implantare. Cu toate acestea, întrucît Duhul Sfînt a purtat de grijă Bisericii de la Cincizecime, din vremea Sfinților Apostoli pînă astăzi, s-a știut de către Biserică cine va fi fiara. Sfîntul Ippolit Romanul, pe la anul 200 d.Hr. spune limpede: “Fiara care se va ridica din pământ va fi împărăția lui Antihrist” (Despre Antihrist), așadar orice formă statală care va căuta să prigonească Biserica și să pună în capul statului și al Bisericii oameni care să slujească diavolilor și învățăturilor lor, iar nu lui Hristos și învățăturilor Bisericii. Pedeapsa pe care le-a pregătit-o Dumnezeu celor ce vor primi semnul fiarei este scrisă în capitolul 14 al Apocalipsei: “Oricine se închină fiarei și chipului ei, și ia semn pe fruntea sa sau pe mâna sa, și acesta va bea din vinul mâniei lui Dumnezeu cel dres neamestecat în paharul mâniei Lui, și se va chinui cu foc și cu piatră pucioasă înaintea Sfinților îngeri, și înaintea Mielului. Și fumul chinului lor în vecii vecilor se suie; și nu au odihnă ziua și noaptea cei ce se închină fiarei, și chipului ei, și cel ce ia semnul numelui ei”(14:9-11) Semnul despre care vorbește cartea Apocalipsei este în limba greacă veche, în care s-a scris la anul 90 această carte, cuvîntul χάραγμα (háragma), care, conform dicționarelor, este orice semn gravat sau imprimat, întipărit, sau sculptat, cioplit, orice incizare sau implantare. Trebuie să fim orbi sufletește să nu vedem că implantul și înainte-mergătorul său, cipul din acte, sînt primul și cel mai serios candidat, după 2000 de ani de creștinism, de a deveni semnul fiarei. Iar dacă alăturăm lor și posibilitățile de control al puterilor sufletești pe care tehnica o dezvoltă în cazul implantului, înțelegem de ce trăim la timpul prezent unele din ultimele prorocii și semne din Apocalipsă, care anunță sfîrșitul istoriei omenirii așa cum o cunoaștem. Nu este nici un fior de panică în ceea ce scriem. De 2000 de ani mărturisim în Simbolul Credinței: “Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie”. Aceste fapte se vor petrece întocmai și creștinii le așteaptă de 2000 de ani, dar ei știu la fel de bine că mai întîi va veni Antihrist și împărăția sa, și vor deveni realitate toate catastrofele prorocite de Apocalipsă, și apoi va veni Domnul Iisus Hristos pe norii cerului și va avea loc învierea morților. Pentru aceea, contemporaneitatea cu Antihrist este una din caracteristicile Creștinismului Ortodox, încă din vremea Sfinților Apostoli, așa cum scrie Apostolul iubirii, Sfîntul Ioan Teologul: “Fiilor, ceasul cel de apoi este; și precum ați auzit că Antihrist vine, și acum antihriști mulți s-au făcut; dintru aceasta cunoaștem că ceasul cel de apoi este.” (1 Ioann 2:18, 4:3) Monahul Filotheu Bălan Mănăstirea Petru Vodă, județul Neamț la pomenirea Sfîntului Marelui Mucenic Gheorghie, Purtătorul-de-biruință |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si i s-a dat ei sa insufle duh chipului fiarei,ca chipul fiarei sa si graiasca si sa omoare pe toti cati nu se vor inchina chipului fiarei.///Si ea ii sileste pe toti,pe cei mici si pe cei mari,si pe cei bogati si pe cei saraci,si pe cei slobozi si pe cei robi,ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta si pe frunte.///Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde,decat cel ce are numai semnul,adica numele fiarei,sau numarul numelui fiarei.///Aici este intelepciunea.Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei;caci este numar de om. SI NUMARUL ESTE SASE SUTE SAIZECI SI SASE.(ap.cap.13/vs.15-18) .Deci semnul,pecetea are ca simbol numarul 666.Stim din documentarul Verichip ca acest cip poate fi introdus in mana dreapta sau pe frunte,dupa studiu acestea fiind locurile ideale unde acest cip i-si poate reincarca bateria.(mai multe detalii in doc.Verichip).Intrebare: Daca Dumnezeu nu ne-ar fi prevenit cu acest simbol (666) am fi stiut noi ca acum incep pregatirile pentru pecete? Cu siguranta ca nu.Sau poate ca ne-ar fi dat un alt indiciu.Faptul ca acum se gaseste acest numar 666 in microcip,faptul ca acest microcip i-ti poate controla viata,libertatea ta,(s-au facut dezbateri al acestui microcip de catre oameni cu pregatire in domeniu si au inteles ce impact negativ poate avea asupra omului daca se dezvolta la scara larga acest proiect)si chiar starile sufletesti(vezi cazul sorin ifrim)Ce ne mai trebuie fratilor ca sa intelegem ca este vorba de unul si acelasi numar din apocalipsa? Trebuie sa luptam de pe acum si sa nu primim nimic din documentele astea,mai tarziu o sa fie foarte greu.Dumnezeu sa ne ajute![/ |
|
|||
|
|||
![]()
Oare de ce Sf Ioan a folosit cuvintul FIARA?
Toate cuvintele folosite par a fi foarte apropiate de sensul real al lor in schimb fiara este ceva monstruos pe care l-a vazut (Nu un pasaport, sa fim seriosi ca nu se INGROZEA EL DE UN CIP sau PASAPORT) |
|
|||
|
|||
![]()
Cuvantul ,,fiara'' cred ca este folosit cu sens figurat. Nu e vorba despre un animal monstruos, ci despre un sistem monstruos care poate pricinui la fel de mult rau pe plan material si mai ales spiritual mai rau ca o fiara. Sa ne gandim ca putem fi supravegheati 24de ore din 24 si nu doar asa pentru siguranta statului sau a noastra, ci cu intentia de a fi reeducati in spiritul acestei orientari pe care o promoveaza sistemul antihristic.
Daca nu mai poti vinde si nu mai poti cumpara fara documente electronice, pe plan material esti terminat. Daca accepti aceste documente, esti terminat pe plan duhovnicesc, caci te plesnesc peste obraz cuvintele Apocalipsei, cap. XIII-XVI. Acestea se vor adeveri, indiferent daca ne convine sau nu. Caci Dumnezeu nu-si cere voie de la noi pentru a ne arata ca tot ce s-a scris trebuie sa se indeplineasca. Ce alta fiara ar mai putea face astfel de grozavii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In filmul "Du-te si VEZI" care este bazat pe declaratiile martorilor ocular un tinar care se intoarce acasa in satul lui ii gaseste toata familia si pe vecini executati si pusi gramada unii peste altii in spatele casei. Sute de sate in Bielorusia au primit acelasi "tratament" in timpul razboiului sfint al rusilor cu FIARA Ma gindesc ca daca dupa asa ceva nu a venit sfirsitul, parerea mea este ca fiara o sa reprezinte ceva mai mult decit toate aceste atrocitati puse cap la cap, nu credeti? Daca Fiara care reteza miinile cu satirul mucenicilor crestini aliniati sa fie ciopirtiti de vii nu a pus capat lumii, asa cum am vazut pe o fresca in biserica La Rotonda din Roma, ma ingrozesc sa ma gindesc cu cit mai fioroasa va fi fiara de care se vorbeste si care noi o consideram un document de identitate care ne va lua mintile si mintuirea( imi vine sa rid) Nimeni de aici nu a trecut prin tortura fizica cu violuri si executii in masa si ce reprezinta acestea dar ne speriem de cit de terminati vom fi pe plan duhovnicesc daca vom accepta un buletin cu cip. Este chiar foarte amuzant |
|
|||
|
|||
![]()
Mai mult decat sa ne chinuie trupul ce pot sa ne faca? Ori noi nu de distrugerea trupului ne temem,ci de distrugerea sufletului,pierderea mantuirii! Asta este cea mai mare fiara,cea care iti ia sufletul! Ca sa nu mai zic de toate relele care se intampla in lume in vremurile apocaliptice: mult mai multe crime,violuri,avorturi etc. Nu inteleg cum nu ti se pare ceva suficient de rau.
|
|
|||
|
|||
![]()
Fiara care se ridica din mare, din cate am inteles, e U.E., iar fiara care se ridica de pe pamant e antihristul care va conduce U.E. Mie varianta asta imi pare a fi cea mai credibila. Iar semnul fiarei va fi cipul, eu una nu cred ca e un semn spiritual, cum zice Parintele Cleopa, ma bazez mai mult pe spusele Parintelui Paisie Aghioritul.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mi se pare ca deja multe interpretari sunt arbitrare. as vrea sa va recomand o interpretare echilibrata la Apocalipsa- Sava Agouridis. Un mod de exegeza in adevaratul sens al cuvantului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Consideri ca chinuirea trupului este o nimica toata? Ma faci sa rid in fata imaturitatii de care dai dovada in postarea asta. Ce spui tu este deci o reiterare a ceea ce ai citit in carti. In ziua de astazi, daca cineva doar te atinge in tramvai cu cotul deja ne iese fum pe nari si sarim cu iuteala la cearta sau bataie cum am vazut de citeva ori,... adica toleranta foarte mica. Ce te faci cind cineva incepe sa dea jos cu clestele rasucind pielea de pe tine, oare tot asa o sa gindesti? Mai gindeste-te |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"4. Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeți de cei care ucid trupul și după aceasta n-au ce să mai facă. 5. Vă voi arăta însă de cine să vă temeți: Temeți-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeți. " (Luca 12: 4-5) |
|