![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica catolicii nu cred ca in papa traieste Iisus Hristos Dumnezeu ?...si nici in credinciosi ?...ca sta doar in Calea Lactee si atit ? Stii ce credem noi...citi in Hristos v-ati botezat,in Hristos v-ati si imbracat! sau ce spune Sfintul Apostol Pavel...nu eu mai traiesc,ci Hristos traieste in mine...adica aici pe pamint,evident. sau atitea cuvinte sfinte din Scripturi prin care Dumnezeu ne incredinteaza ca traieste cu noi pe pamint,pina la implinirea vremurilor....cu noi si in noi. sau in Sfinta Euharistie,nu il avem pe Dumnezeu ? ...... 15.De Mă iubiți, păziți poruncile Mele. 16. Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac .... 23.Iisus a răspuns și i-a zis: Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el. Sfânta Evanghelie după Ioan ,cap 14 .... Papa e loctiitor de Dumnezeu iar sfintii ortodocsi,in sensul celor de mai sus,sint purtatori de Dumnezeu....uriasa diferenta....dupa parerea mea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, e o expresie catolica, inseamna cel care ii tine locul (lui Hristos). Si nu am aparat teologia papala catolica. Am precizat numai, pentru ca e o greseala care se face adeseori. Daca ii criticam, macar sa stim ce cred ei de fapt. Citat:
Si bineinteles, ei cred ca si noi ca Hristos este intru noi, prin euharistie. Citat:
Citat:
Sigur, este gresit sa spunem ca papa este unicul vicar al lui Hristos. La noi se spune ca fiecare episcop il reprezinta pe Hristos. Nu ca ar fi chiar vicarul sau loctiitorul Lui, dar intr-un fel il reprezinta, deci pe undeva pe aproape. Ce e gresit este sa spui ca exista un fel de superepiscop care il reprezinta mai cu mot ca ceilalti. Asta e problema cu papalitatea. Mai e si problema cu infailibilitatea, dar aia e doar cand vorbeste ex catedra si asta nu s-a intamplat decat de doua ori de cand a fost proclamata. Totusi, ramane faptul ca daca spune papa 'ase!', apoi ase o fost (ca in bancul cu Ceausescu descris de ardeleanul care se intoarce de la congres), chira daca nu vorbeste ex catedra, in practica.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS.cu ecu ai dreptate,trebuie sa va mai las si pe voi sa respirati...sa nu va am pe constiinta...ce parere ai de rugaciunile cu....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Papa deci se impartaseste si nu este considerat infailibil in general, ci doar cand vorbeste ex cathedra, adica proclama o dogma. Cel mai frumos ar fi pt rezolvarea acestui diferend intre noi sa zica o zi ex cathedra ca nu mai e infailibil ex cathedra, si gata. :-)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minunile ortodoxiei pentru ora de religie | spre_rasarit | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 43 | 21.03.2014 19:21:41 |
O alimentatie corecta | ovidiu b. | Generalitati | 469 | 26.07.2013 19:03:38 |
Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei | spre_rasarit | Generalitati | 45 | 21.07.2011 01:23:02 |
care varianta e corecta? | victortiti89 | Generalitati | 76 | 16.06.2011 17:14:43 |
Bun simț si intelegere | I.Calin | Generalitati | 7 | 24.08.2010 20:10:13 |
|