Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2009, 14:08:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Exact, exact asa am pus si eu problema deseori pe forum, pentru ca nimic nu poate sa demonstreze o credinta mai presus de atitudinea oamenilor fata de aproapele. nu exista iubire dedicata Domnului in afara iubirii dedicate aproapelui....Nu cere Dumnezeu asa ceva. Din pacate, de multe pro se intelege exact altceva...si nu este de folos cu nimic.
Multe nu sunt de folos , dar ne folosim discernamantil , nelasandu-ne prada gandurilor . Nu poti sti ce se ascunde in spatele unui monitor, dar poti sa simti Ory, pentru-ca am fost inzestrati mai ales cu simtire . Cei ce nu vad efectiv ( orbii ) , au o simtire triplata , deci simtirea e de baza pentru toti oamenii , si in general pentru toate fapturile Create de Dumnezeu. Si o floare simte cand e iubita . . . Folosim forte des numele lui Dumnezeu, draga Ory, dar asa de putin il cunoastem, nu pentru-ca EL se vrea necunoscut, ci tocmai din nefolosirea simtirii date, sau a folosiri ei in alte directii. Cand cineva iti intinde mana si tu ii intorci spatele, niciodata nu ai sa-L cunosti cu adevarat pe DUMNEZEU. Cand cineva plange, si tu treci nepasator pe langa el , niciodata nu ai sa- L cunosti cu adevarat pe DUMNEZEU . Cand mai tot timpul pedalezi pe ideea ca detii adevarul si cam toti gresesc si-ti vor raul ,niciodata nu ai sa- L cunosti cu adevarat pe DUMNEZEU , etc, etc. Invata sa primesti si binele si raul , si dragostea, si iubirea, si sminteala, si greseala , si frumosul , si uratul , si alintarea, si mustruluiala , si ai sa vezi cate se schimba , in BINE, in viata ta, DRAGA MEA ORY.
Vechi 20.06.2009, 15:47:17
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Multe nu sunt de folos , dar ne folosim discernamantil , nelasandu-ne prada gandurilor . Nu poti sti ce se ascunde in spatele unui monitor, dar poti sa simti Ory, pentru-ca am fost inzestrati mai ales cu simtire . Cei ce nu vad efectiv ( orbii ) , au o simtire triplata , deci simtirea e de baza pentru toti oamenii , si in general pentru toate fapturile Create de Dumnezeu. Si o floare simte cand e iubita . . . Folosim forte des numele lui Dumnezeu, draga Ory, dar asa de putin il cunoastem, nu pentru-ca EL se vrea necunoscut, ci tocmai din nefolosirea simtirii date, sau a folosiri ei in alte directii. Cand cineva iti intinde mana si tu ii intorci spatele, niciodata nu ai sa-L cunosti cu adevarat pe DUMNEZEU. Cand cineva plange, si tu treci nepasator pe langa el , niciodata nu ai sa- L cunosti cu adevarat pe DUMNEZEU . Cand mai tot timpul pedalezi pe ideea ca detii adevarul si cam toti gresesc si-ti vor raul ,niciodata nu ai sa- L cunosti cu adevarat pe DUMNEZEU , etc, etc. Invata sa primesti si binele si raul , si dragostea, si iubirea, si sminteala, si greseala , si frumosul , si uratul , si alintarea, si mustruluiala , si ai sa vezi cate se schimba , in BINE, in viata ta, DRAGA MEA ORY.
Acum am invatat sa iau toate cate imi sunt date in viata, deopotriva, am invatat sa le simt trasaturile si dincolo de aparenta. Acum accept totul, dar, uneori cred ca este prea tarziu.
Stiu ca acceptarea tuturor lucrurilor inconjuratoare, a celor pe care le intampinam, acceptarea ca atare confera multa INTELEPCIUNE.
Vechi 20.06.2009, 16:07:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Acum am invatat sa iau toate cate imi sunt date in viata, deopotriva, am invatat sa le simt trasaturile si dincolo de aparenta. Acum accept totul, dar, uneori cred ca este prea tarziu.
Stiu ca acceptarea tuturor lucrurilor inconjuratoare, a celor pe care le intampinam, acceptarea ca atare confera multa INTELEPCIUNE.
Târziu ? ? ? La 35 de ani, nu-i târziu deloc. Eu multe le-am învățat mult mai târziu, dar copilul din mine îmi joacă feste și refuz cu încăpățânare tăvălugul timpului. Culmea, parcă -ncep să-ntineresc din nou . De-L avem pe Dumnezeu lângă noi, de nimic să nu ne temem dragă Ory , nici când greșim, pentru că El ne ridică , nu ne lasă și asta ți-o spun din propria-mi experiență. Frica de Dumnezeu nu este frica de cel ce biciuiește, este acea frică ce-o manifestăm în fața celui mai bun prieten, de a nu-l mâhni într un fel sau altul, o frică ce te face să gândești de o mie de ori fiecare cuvânt rostit, fiecare gest în parte. Din păcate și așa greșim , ca niște copii nătângi ce pleacă la joacă și uită să mai vină acasă.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce este condusa BOR de calugari idealist Biserica Ortodoxa Romana 296 07.12.2017 20:53:05
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii mena2376 Intrebari utilizatori 0 01.08.2011 15:08:15
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20