Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.06.2009, 17:56:42
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Eduardd - adica ascultare la ce? Asta e problema. Unul zice ca sunt femeie, deci murdara definitiv si intreaga viata, si eu trebuie sa accept lucru. La asta te referi?
Nu, nu ma duc sa ma ating de lucruri in biserica, sau sa ma impartasesc in anumite zile, sau fara post trupesc.
Dar eticheta este pusa: femeia este asa si oamenii casatoriti sunt asa. Punct.
Eu asa ma simt: cu eticheta pe mine, orice as face.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 18:08:23
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Atunci asta e! N-ai ce-i face. Daca asa spui tu..atunci, n-ai ce-i face. Punct. Pacat insa, ca nu intelegi ca Stapana a fost si Ea femeie, OM ca noi..macar gandul acesta ar trebui sa te mangaie ca tot esti si tu femeie..dar daca tu tot murdara te simti..asta e! Eu nu pot face nimic...mai ales ca esti nitel ironica..si orice spun cred ca va urma din nou un, ups...eu nu asa am dorit sa discutam.. dar in fine. Nu m-am suparat, sper ca nici tu.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 18:18:20
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Nu-s ironica Eduardd. Ma doare sufletul.
Te referi la Fecioara Maria? Da, este femeie, dar ea altfel, e curata si a nascut fecioara.
Eu nu-s ca EA.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 18:32:24
eduardd
Guest

Implicit

Iarta-ma daca din pricina mea te doare. Nu asta am dorit. Iarta-ma!
Ai dreptate Sophia, Stapana (asa iubesc eu sa-I spun) este Preacurata este fara de pacat dar cu toate acestea se coboara pana la noi, femeile..intelegi? Vine si ne mangaie si ne umple inimile de bucurie si de dragsote fierbinte, ne imbraca cu frumusetea Ei ca si cu o haina si astfel imbracate si inimiresmate indraznim sa pasim spre Hristos. Cu ochii in lacrimi spunem Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ma. iti spun o taina..acum ceva timp cineva mi-a daruit o cordeluta atinsa da Braul Maicii Domnului. Cand ma simt tare rau ma incing cu ea si o simt tare aproape pe Stapana. Uneori sunt in aceea perioada dar asta nu ma opreste sa o fac..stii de ce?? Pentru ca STIU ca si EA a fost femeie si ma intelege.. De aceea spuneam draga mea Sophia, nimic nu poate mudari Iubirea Bunatatea intelegi? Poate ca nu...dar daca ot nu intelegi, te rog..ia icoana Stapanei in brate..strange-o la piept ca pe cineva drag si foarte aproape de tine si vei intelege...
Ascultarea? Este primul pas spre un inceput bun..dar ptr a face ascultare deplina, e drept trebuie si putina "nebunie". Toate la timpul lor..important este sa simti pe Stapana asa cum este dealtfel..ca pe o MAMA..nu o straina la care nu vom putea niciodata ajunge.. Preasfanta Stapana sa te acopere cu Sfantul Ei Acoperamant.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 19:38:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Cristi - eu mai rau ma zapacesc si ma derutez cand va citesc pe voi pe forum si altii care taie firul in 100 ( ca si aici pe forum). Pe cuvant. Inainte sa ma apuc sa citesc diverse idei si lucrari teologice, eram mai linistita. Stii: "fericiti cei saraci cu duhul..."

Lavrentiu - eu nu m-am dus cu preconceptii, a fost suficient sa gasesc si sa citesc ideile parintelui Cleopa pe internet si m-a darmat sufleteste pe toata viata. Si m-am dus pentru ca am auzit unele idei la unul si la altul si am vrut sa ma lamuresc.
Ii respect pe toti cei intru credinta si unii imi sunt chiar dragi si as vorbi mult cu ei: preoti, monahi, dar sa nu cada in exagerari si sa darame sufletul oamenilor.
Preotii de mir la care m-am spovedit n-au indraznit nici unul sa spuna astfel de lucruri si sa-mi faca rau. Asta este diferenta ce mi-a aratat-o viata.
Asta este tot.
Si sa nu uitam: despre Pavel nu prea stiu pana sa-l prigoneasca pe Domnul, ce viata privata a avut. Stiu insa ca cel mai mare sfant al Ortodoxiei (si primul), a fost lasat de Domnul - Petru. Si el a fost om insurat, cu familie si copii si a avut si rataciri si a fost om normal. Oare de ce L-a luat tocmai pe el sa-i dea cheile Raiului?
Draga Sofia , iti doresc din tot sufletul linistea de care ai nevoie, o liniste ce musai trebuie s-o dobandesti , pentru-ca altfel nu o sa intelegi aproape nimic din tot ce se intampla in jurul tau , creandu-ti doar o lume a ta , rupta complet de realitate. In aceste conditii , credinta nu-ti aduce nimic folositor, ci dinpotriva iti da o stare de nesiguranta si o depresie continua , ori Ortodoxia vorbeste de un Dumnezeu Viu , nu de un Dumnezeu abstract , de neatins cu mintea si sufletul nostru. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti, draga Sofia.
Vechi 19.06.2009, 21:06:21
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Aproape toate problemele care le pune Sophia sunt absolut reale si justificate, dupa cum se stie si eu ma pot regasi in multe dintre cele expuse de ea. Nu inteleg de ce i se pune pumnul in gura pe premiza ca nu are dreptate si atat, reprezinta opinia ei, una foarte obiectiva daca este sa analizam situatia dincolo de toate scrierile cu care ne-am obisnuit, cea din perspectiva realitatii vietii crestinilor si a clericilor in societate.
Aspectele care le aduce ea in vedere chiar sunt reale, multe dintre ele sunt ingrijoratoare, insa, nu le putem intelege din latura crestinului resemnat care nu stie decat sa posteasca si sa mearga periodic la biserica, si atat. Exista si o latura a crestinilor mult prea implicati in aceasta tagma a bisericii, care, de altfel se si contamineaza cu tot cusurul ei de dincolo de aparenta.
Daca nu am mai inchide ochii, daca am sta si am asculta aceasta persoana, care stie, de fapt ce vrea si ce doreste sa aduca in vedere si in atentia credinciosilor, poate am reusi sa mai si remediem atatea nereguli care exista in atitudinea celor care se tot falesc cu Cuvantul Lui Dumnezeu, dar nu si cu respectul pentru acest cuvant.
Prea ne inchidem inimile in teoriile interminabile ale unei credinte imaginare, in acelasi timp in care toti credinciosii din jur ne ranesc, preotii ne seduc, nepasarea imbraca perfidele straie ale umilintei aparente.
Pe mine ma lasa rece multe din aceste teorii fiindca stiu prea bine ce-nseamna credinta si ce-nseamna credinciosii...doua lucruri, din pacate diferite. Nici pe departe nu pretind ca eu sunt mai presus, dar sa admitem realitatea egoismului interminabil din oameni, cu sau fara inzestrare verbala.
Vechi 19.06.2009, 21:07:10
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Eduardd - adica ascultare la ce? Asta e problema. Unul zice ca sunt femeie, deci murdara definitiv si intreaga viata, si eu trebuie sa accept lucru. La asta te referi?
Nu, nu ma duc sa ma ating de lucruri in biserica, sau sa ma impartasesc in anumite zile, sau fara post trupesc.
Dar eticheta este pusa: femeia este asa si oamenii casatoriti sunt asa. Punct.
Vezi Sophia, de aici trebuie sa inceapa lupta ta: trebuie sa te lupti sa nu te mai simti etichetata. Eticheta pe care crezi ca ti-o pune lumea e de fapt un semn al mandriei tale.
Dumnezeu sa ma ierte, nu te judec, ci vorbesc din experienta, ca unul care plesneste de slava desarta.

Du-te la duhovnic si arunca inaintea lui toate cuvintele astea pe care ni le zici si cere-i sa-ti dea cuvant de linistire. Iar pentru smerenia si ascultarea ta sincera, vei vedea cu ochii tai cum Dumnezeu prin gura oricarui duhovnic iti va da cuvantul bun.

Si roaga-te Sfantului Petru sa-ti arate ce fratietate este intre el si Sfantul Pavel. Ca ei intru smerenie s-au facut frati.

Si iarta-ma daca te-am amarat in cuvintele mele anterioare.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 21:10:21
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Aproape toate problemele care le pune Sophia sunt absolut reale si justificate, dupa cum se stie si eu ma pot regasi in multe dintre cele expuse de ea. Nu inteleg de ce i se pune pumnul in gura pe premiza ca nu are dreptate si atat, reprezinta opinia ei, una foarte obiectiva daca este sa analizam situatia dincolo de toate scrierile cu care ne-am obisnuit, cea din perspectiva realitatii vietii crestinilor si a clericilor in societate.
Aspectele care le aduce ea in vedere chiar sunt reale, multe dintre ele sunt ingrijoratoare, insa, nu le putem intelege din latura crestinului resemnat care nu stie decat sa posteasca si sa mearga periodic la biserica, si atat. Exista si o latura a crestinilor mult prea implicati in aceasta tagma a bisericii, care, de altfel se si contamineaza cu tot cusurul ei de dincolo de aparenta.
Daca nu am mai inchide ochii, daca am sta si am asculta aceasta persoana, care stie, de fapt ce vrea si ce doreste sa aduca in vedere si in atentia credinciosilor, poate am reusi sa mai si remediem atatea nereguli care exista in atitudinea celor care se tot falesc cu Cuvantul Lui Dumnezeu, dar nu si cu respectul pentru acest cuvant.
Prea ne inchidem inimile in teoriile interminabile ale unei credinte imaginare, in acelasi timp in care toti credinciosii din jur ne ranesc, preotii ne seduc, nepasarea imbraca perfidele straie ale umilintei aparente.
Pe mine ma lasa rece multe din aceste teorii fiindca stiu prea bine ce-nseamna credinta si ce-nseamna credinciosii...doua lucruri, din pacate diferite. Nici pe departe nu pretind ca eu sunt mai presus, dar sa admitem realitatea egoismului interminabil din oameni, cu sau fara inzestrare verbala.
Ory, tocmai tu vii aici cu teorii si nemultumiri.
Acum ce-ai vrea sa zicem, sa mintim, sa ne plecam grumazurile in fata "intelepciunii" lumesti. Zicem adevarul, ca asa am fost invatati.

Ory draga, ori rece ori fierbinte.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 21:18:33
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Nu inteleg de ce spui "tocmai tu", din cate imi amintesc eu am gandit mere cam la acelasi nivel, nu cred ca m-am imbuibat vre-odata cu teorii infinite de credinta, in timp ce in ograda, fratele meu spune in acelasi timp in care specifica ca-i este frica de Dumnezeu, sa merg cu masina in stalp, cu familia mea cu tot.
Scutiti-ma de dulcegarii crestinesti, credinta nu se arata prin cuvinte ci, prin fapte, iar faptele poporului roman atat de crestin, le stim fiecare, de-aia am impanzit lumea de fii risipitori si uitati de familie si de biserica. Pentru ca ne pasa unuia de celalalt.
Excelam in nepasare, lipsa de respect, avorturi, hotie, copii aruncati in strada, spitale imputite, bogati mafioti, puscarii pline, sex la tot pasul, tigari la tot pasul, alcool la tot pasul, calugari care nu stiu ce vor, violenta, crime, coruptie ,divorturi....
Unde este acest popor crestin care-ti pune in fata biblia si scrierile Sf. Parinti ? Unde, ca nu-l vad ! Si nici in biserica in care am stat mult si bine nu l-am vazut !
ASTA ESTE REALITATE!, pana nu vom lasa literatura la o parte si ne-om apuca de fapte cu adevarat crestinesti, nu vom fi cu nimic mai presus decat ateii.
Vechi 19.06.2009, 21:45:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Nu este așa Ory ! Aici nu-i vorba de teorii, sau de cât de des mergi la biserică, sau cum și cât ți post, sau cât de vrednic ești. Nu trebuie încurcate, amestecate lucrurile, și filozofia asta interminabilă, mai mult ne complică existența și înțelegerea noastră. Reușim astfel să complicăm mai mult decât trebuie orice în jurul nostru. Ne scărpinăm mai mereu invers . De ce ? Nu știu, poate din neștință, din orgoliu, să părem mai originali, nu știu efectiv de ce. Fiecare își ține credința după proprile puteri, după nevoințele și trăirile și întelegerii lui. Nu o facem pentru fală, pentru cel din stânga sau dreapta noastră, o facem pentru Dumnezeu, iar atunci când sărim din una în alta, neânțelegând iubirea adevărată , neânțelegând neputința noastră a fiecăruia din noi și nerecunoscând că refulăm aiurea din cauza unor neâmpliniri, eșecuri sau mai știu eu ce , suntem în credință degeaba. Dumnezeu nu ne vrea nici filozofi, nici depresivi, ne vrea așa cum suntem , și buni și răi , și mai buni și mai puțini răi, dar așa cum suntem. De multe ori, noi înșine ne stâlcim, ne schimonosim, ne împopoțonăm complet aiurea. Nu ! Să fim normali , pentru că am uitat să fim normali, firești, să iubim, să -i înțelegem pe cei din jur, să ne înțelegem pe noi până la urmă. Păi cum Ory, dacă nu-ți convine ce spune cel de lângă tine, gata îți faci bagajul și pleci ? Sau spui că ți se bagă pumnul în gură ? Sau dacă am avut o problemă cu un preot, toți sunt o apă și-un pământ ? Sau dacă Biserica mai are și ea ezitările, greșelile ei, îmi părăsesc credința sau acuz întreaga Biserică ? Ortodoxia nu este pe atât de întortocheată, pe cât sunt gândurile noastre , draga mea Ory !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce este condusa BOR de calugari idealist Biserica Ortodoxa Romana 296 07.12.2017 20:53:05
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii mena2376 Intrebari utilizatori 0 01.08.2011 15:08:15
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20