![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare de ce Fani nu are dreptul la fel ca Karl Marx sau Bill Gates sa inventeze un cuvint care este foarte reusit. BRAVO! "More power to her!!! De acum inainte incurajez pe toti sa il folosim chit ca-ti ravasim neuronii sau nu, treaba ta. Este un cuvint care promoveaza dragostea catre aproapele in spiritul poruncilor lui Hristos! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur esti crestin? Daca in scris nu sesizezi ca folosesti unele cuvinte, in viata de zi cu zi cum vorbesti? Dracui? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
acolo vorbeam de draci impielitati :))) |
|
|||
|
|||
![]()
Eu unul nu pot da marturie pentru mine ca sunt crestin, doar Hriostos o poate face
Eu prefer sa fiu recunoscut de crestin si numit asa, de cei din jur, sper ca din ceea ce fac si vorbesc |
|
|||
|
|||
![]()
Prima parte a raspunsului este f buna.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Suna mai bine decat 'noi detinem adevarul'.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca in mintea meza s-a facut si o legatura cu cuvantul german care nu are -ism, se zice 'die Ökumëne'. Deci chiar din capul meu nu am scos ecumenia asta.
|
|||
|
|||
![]()
Ptr. Fani: daca la mine, cum ai observat cuvantul cheie pe care il folosesc este "a pune piciorul in prag" dar numai pentru subiecte cu aspect religios [ca in rest n-am cum si nu-mi vine sa pun piciorul in prag, atunci la tine, cuvintele-cheie sunt "ecumenism / ecumenie".
De unde ai mai scos cuvantul "ecumenie", din ce etimologie provine? daca tot putem schimba dupa cum vrem noi terminatiile unor cuvinte, atunci din "patriotism" sa facem "patri[h]otie" din "globalism" spune, te rog, cam ce alt cuvant ar putea fi inventat, evident, cu terminatia modificata , eventual "globalitie" sau "globalotie". Vezi cat de haios pot suna anumite cuvinte daca vrem cu orice pret sa "actionam" asupra terminatiilor lor? Sau din "nazism", "nazitie" ori ce altceva?!... |
|
|||
|
|||
![]()
Razvan: ecumenie, in loc de ecumenism, pentru atenuarea sensului... si slabirea vigilentei. De fapt e vorba de dragostea de aproapele, nu de ecumensim. Colegele noastre confunda...
Fiind vorba de dragostea de aproapele, suntem cu totii de acord; ecumenismul se ocupa cu totul alt ceva... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ecumenie am sa-i spun de acum, puteti sa protestati cat vreti. Uitasem sa ma adaug la etimologie rima cu 'omenie' pe care a descoperit-o andreicozia. Am constatat si ca unii vorbesc mai mult de secte cand vorbesc de alte confesiuni. De exemplu, draga Anita, pot fi partial de acord cu ce scriai mai sus, ca nu este bine pentru oricine sa aiba reatii prea stranse cu sectanti prozeliti. Dar cu catolici si protestanti obisnuiti, e totusi altceva. Si oricum, eu nu zic sa ne avantam fiecare in ecumenia organizata, ci sa ii lasam pe cei abilitati si cunoscatori sa o faca, fara sa strigam mereu 'tradare' si 'panerezie'. As mai avea ceva de adaugat, Anita: totusi, ce spui tu despre tarile majoritar ortodoxe nu se mai potriveste in zilele noastre. Uite-te tu la colegii si cunostiintele tale, cati sunt ortodocsi practicanti convinsi si stiutori? Si dintre ortodocsii care merg la biserica, cati au idei superstitioanse si nu stiu nici catehismul de baza? Oricum, orice am face, intram in contact cu oameni cu alte convingeri ca cele ortodoxe. Nu mai putem trai numai 'intre ai nostri', sa ne ferim de ispite adica. Trebuie sa ne educam sa raspundem la ele, sa avem o credinta tare si cunoscatoare.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? | pacatoasa | Generalitati | 19 | 28.04.2023 21:31:00 |
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos | Lucian008 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 106 | 27.03.2014 14:34:37 |
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 38 | 11.07.2011 17:29:40 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|