![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dupa parerea mea (care nu inseamna mare lucru), mi se pare ca e important ca sa se explice dogmele interconfesional, pentru ca ortodocsii sa inteleaga diferentele, sa inteleaga de ce ortodoxia este in adevar iar ceilalti sunt in eroare. Intr-adevar, dogmele se traiesc, in lucrarea Duhului Sfant, in Biserica, dar "credinta vine din auzite", din "cuvintele adevarului". Asa ca e important sa se explice care e diferenta, de exemplu, intre dogma Sfintei Treimi la noi vs. la catolici, ca sa inteleaga omul ce zicea Sfantul Fotie, ca Filioque "rupe unitatea Sfintei Treimi". Sa ma iertati daca am vorbit aiurea. |
|
|
||||
|
||||
|
Mai fratilor, omul s-a smerit, si-a recunoscut greseala, mustrarea nu-si mai are locul dupa ce omul s-a indreptat pentru ca acesta exista mustrarea, pentru a-l indrepta pe om cu duhul blandetii FARA A CADEA SI TU IN ISPITA. El a terminat cu judecatul, a recuoscut ca a gresit stie ce ar fi trebuit sa faca, iar voi il judecati acum in continuare pentru ce a facut inainte.
"Imparate Ceresc Mangaietorule Duhul Adevarului care pretutindenea esti si pe toate le-mplinesti,Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi." Last edited by metanoia2; 09.12.2009 at 09:50:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oricat de modern ar fi sa fim ecumenisti, trebuie sa ne vedem interesul (spiritual, nu material). Problemele pot fi discutate , dar cu sinceritate, nu prin prisma intereselor economice si politice. Sa fim sinceri pana la capat. Cum va apara Ortodoxia cineva care nu s-a convins de valoarea ei? Dar deocamdata e bine sa ne convingem noi pe noi insine de valoarea Ortodoxiei. Caci transformarea incepe cu noi insine. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 25.05.2012 23:22:42 |
| Facultatea de Teologie | nimicbun | Generalitati | 6 | 16.12.2010 18:36:13 |
| facultatea de teologie | n_claudia | Generalitati | 16 | 23.07.2009 18:25:16 |
| facultatea de teologie URGENT | ramona21 | Generalitati | 2 | 22.11.2007 19:34:15 |
|
|