Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2009, 18:53:49
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nici eu nu inteleg de ce este rau sau eretic sa studiezi o problema dpdv interconfesional.

Cred ca ii inteleg acum mai bine pe antiecumenistii inversunati (din care, mihail, parca nu faceai parte), care zic ca ne tradam credinta daca discutam cu cei din alte confesiuni. Daca numai studierea unor doctrine de ale lor si compararea lor cu a noastra este tradare, atunci unde ajungem? Ii consideram eretici si pe cei dintre sfintii parinti care au scris despre erezii?
Chiar ma mir din partea ta, mihail. Sau poate n-am inteles eu ce vrei tu sa zici?
Si eu sunt de acord.
Dupa parerea mea (care nu inseamna mare lucru), mi se pare ca e important ca sa se explice dogmele interconfesional, pentru ca ortodocsii sa inteleaga diferentele, sa inteleaga de ce ortodoxia este in adevar iar ceilalti sunt in eroare.

Intr-adevar, dogmele se traiesc, in lucrarea Duhului Sfant, in Biserica, dar "credinta vine din auzite", din "cuvintele adevarului". Asa ca e important sa se explice care e diferenta, de exemplu, intre dogma Sfintei Treimi la noi vs. la catolici, ca sa inteleaga omul ce zicea Sfantul Fotie, ca Filioque "rupe unitatea Sfintei Treimi".

Sa ma iertati daca am vorbit aiurea.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2009, 09:47:10
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit

Mai fratilor, omul s-a smerit, si-a recunoscut greseala, mustrarea nu-si mai are locul dupa ce omul s-a indreptat pentru ca acesta exista mustrarea, pentru a-l indrepta pe om cu duhul blandetii FARA A CADEA SI TU IN ISPITA. El a terminat cu judecatul, a recuoscut ca a gresit stie ce ar fi trebuit sa faca, iar voi il judecati acum in continuare pentru ce a facut inainte.

Last edited by metanoia2; 09.12.2009 at 09:50:11.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2009, 13:30:03
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul

Intr-adevar, dogmele se traiesc, in lucrarea Duhului Sfant, in Biserica, dar "credinta vine din auzite", din "cuvintele adevarului". Asa ca e important sa se explice care e diferenta, de exemplu, intre dogma Sfintei Treimi la noi vs. la catolici, ca sa inteleaga omul ce zicea Sfantul Fotie, ca Filioque "rupe unitatea Sfintei Treimi".
Cred ca noi, ortodocsii, ar trebui sa venim cu idei constructive care sa contracareze tendintele ecumeniste. Necazul e ca multi aprofundeaza studierea altor religii mai inainte de a cunoaste bine religia ortodoxa. Acestia cerceteaza confesiunile la fel cum ar studia fenomenele chimice. Necunoscand cum se cuvine Ortodoxia si netraind-o cu sufletul, nu pot nici sa-i inteleaga valoarea sau s-o apere.

Oricat de modern ar fi sa fim ecumenisti, trebuie sa ne vedem interesul (spiritual, nu material). Problemele pot fi discutate , dar cu sinceritate, nu prin prisma intereselor economice si politice. Sa fim sinceri pana la capat. Cum va apara Ortodoxia cineva care nu s-a convins de valoarea ei?

Dar deocamdata e bine sa ne convingem noi pe noi insine de valoarea Ortodoxiei. Caci transformarea incepe cu noi insine.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:14:42
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
mikhail ,,Doamne ajuta!
Cand Hristos a vazut pe slujitorii satanei in Biserica din Ierusalim, a pus mana pe bici si i-a dat afara. In Vechiul Testament tot Hristos a poruncit ca oricine huleste Numele Domnului sa fie OMORAT. La fel si poponarii, ucigasii de copii(adica promotorii de azi ai avorturilor), inchinatorii la idoli e.t.c. Daca stramosii nostrii ar fi fost la fel de resetati ca noi, si ar fi acceptat in numele “libertatii” si “tolerantei” ca toti degeneratii si indracitii sa-si faca de cap, azi noi nu am mai fi existat. Cred ca ar trebui sa urmam porunca Domnului si exemplul stramosilor nostrii! Proiectul iudaic “noul Canaan” este in plina desfasurare. Romania, Moldova si Ucraina vor devenii un singur stat unde stapinii jidovi vor trai boiereste, iar sclavii goimi-redusi ca numar la doar cateva milioane- vor avea “privilegiul” sa slujeasca stapinilor. Trebuie sa fi ori iuda, ori imbecil ca sa accepti asa ceva!
Proiectul “noul Canaan” este conceput si finantat de Alianta Israelita Internationala in colaborare cu lojile B’nai B’rit. Internationala Vaticanului si internationala sionista si-au dat mana pentru distrugerea Ortodoxiei! Si si-au gasit ajutoare tocmai pe ierarhii eretici-ecumenisti si luptatori de Dumnezeu, ca Sofronie Drincec, Daniel Ciobotea, Nicolae Corneanu e.t.c. Va aduceti aminte de boboteza ecumenica savarsita de apostatul Sofronie? Acest jidov in straie de episcop este la baza distrugerii ortodoxiei in Bihor. Este ajutat de “fratii” uniati, liberali, demonocrati, baptisti si adventisti. Si bineinteles ca sint cu totii in slujba sionistilor!
Frati romani si crestini! Ridicati-va capetele voastre din tarina in care a-ti fost aruncati! Luptati pana la moarte contra vrajmasilor lui Hristos si ai neamului Romanesc!''

Sursa: Apologeticum.ro

Nu stiu daca e adevarat ce spune acest user pe Apologeticum. Totusi, merita sa reflectam.
Crezi ca merita sa reflectam la orice elucubratii? La toate teoriile conspirationiste ciudate? Asta inseamna oare o risipire a inutila a timpului nostru!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 25.05.2012 23:22:42
Facultatea de Teologie nimicbun Generalitati 6 16.12.2010 18:36:13
facultatea de teologie n_claudia Generalitati 16 23.07.2009 18:25:16
facultatea de teologie URGENT ramona21 Generalitati 2 22.11.2007 19:34:15