Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2009, 19:45:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Totusi nu inteleg de ce mor albinele. Nimeni nu poate lamuri aceasta dilema, iar GMO-urile nu su fost dovedite ca fiind cauza. ..Mai asteptam!
Reply With Quote
Vechi 09.06.2009, 20:32:03
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

- http://www.green-report.ro/revista-p...se-de-un-virus
...dar nu bag mana in foc pentru ceea ce scrie pe acest site...
- http://www.yogaesoteric.net/content....g=RO&item=5248

„Când albina va dispărea, omul nu va mai avea decât patru ani de trăit", a spus cândva Albert Einstein...of!
Vechi 10.06.2009, 11:15:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Am avut acum un an o salata verde in curte de care am uitat si cind au venit gerurile de -18 C am dat de ea. Cind am pipait-o nu-mi venea sa cred ca nu a inghetat. Sincer am crezut ca am de a face cu o planta extraterestra. Chiar si cind s-a reintors caldura tot asa era. acum vad ca si iarba si multe alte flori nu mai ingheata
Este infricosator ce se intimpla cu OMG-urile
Porumbul cica are gene de purcelus, asa ca vegetarienii doar cred ca maninca vegetale
Nu cred ca are treaba cu OMG, modificarile genetice nu se transmit de la o specie la alta, din cate stiu doar 3 specii sunt "antinse" pana acum de modificarile genetice: soia, porumb si parca si cartoful.

Restul sunt "ajutate" sa creasca, reziste, etc. cu tot felul de combinatii chimice, nu sunt modificari genetice, in orice caz nu ajunge la ce creste la tine in curte.

Nasol e ca modificarile genetice sunt "infectioase" in sensul ca daca tu cresti o planta nemodificata genetic iar vecinul tau de peste deal la 20km creste una modificata genetic, fara doar si poate productia ta va fi modificata genetic din cauza polenizarii si daca cei de la Mosato descopera ca n-ai cotizat la ei, o sa te acuze de furt si poti pierde recolta si chiar ferma, cum s-a intamplat nu de putine ori in SUA.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 11:18:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul
...si dintre toti indulcitorii au gasit aspartamul (http://ro.wikipedia.org/wiki/Aspartam)?? Hmm... Stiu ca totul se reduce la vanzari, cifra de afaceri, teste pe cobai, bla bla, dar chiar si in vitamina C ?!
Da, chiar, pentru ca altfel nu s-ar vinde asa cum se vinde acum.
In orice caz, mai multa paguba cred ca ai de la noxele de masini care le respiri intr-o zi decat de la aspartamul care e intr-o cutie de vitamina C.

Si stiu si vitamina C, ieftina si buna care n-are indulcitori si nu in portii din alea mici si scumpe.

Citat:
Au treaba deoarece, conform legii, nici plantele nu scapa de modificari genetice. Daca nu ne invatam minte si tot mergem sa culegem tei, ne trimit niste ploi acide sau imprasite o substanta toxica si uite-asa ne dau peste mana daca nu ne prezentam frumos la farmacie sa cumparam ceaiurile lor "mutante", dac-o sa ne mai arda noua de ceaiuri atunci...
Ploile sunt asa cum sunt si acum din cauza poluarii, cat de mare trebuie sa fie paranoia incat sa crezi ca cineva chiar ar da bani sa imprastie substante dubioase pe toate dealurile si campiile doar ca sa nu culegi tu ceai?

Citat:
E incredibil cum ne lasam manipulati !
Aici iti dau dreptate si te deplang..

Citat:
De ce are industria farmaceutica veniturile cele mai mari? Ca noi mergem si cumparam antibiotice cand stranutam de 2 ori...
Se spune destul de clar ca in cazul racelii NU se folosesc antibiotice, si in general nu se folosesc antibiotice dupa cum te taie capul, dar romanul (si nu doar) e prea prost sa priceapa care e problema, mai nou se incearca interzicerea vanzarii de antibiotice fara reteta dar acelasi roman care tipa ca apucatul ca marile companii farmaceutice il indoapa cu antibiotice tot el tipa ca asta e dictatura si BigBrother vrea ca el sa moara ca un caine fara antibiotice de la o simpla raceala.

Citat:
cand o varianta ar fi usturoiul;
Mie culmea stupiditatii mi se par comprimatele cu "extract de usturoi" dar faptul ca ele exista pe piata inseamna ca se vand, si faptul ca se vand arata ca problema nu este firma ci cumparatorul, care prefera "comprimatul cu extract de usturoi" decat usturoiul.

In orice caz, cred ca in ultima vreme din ce in ce mai multi oameni incearca sa caute alternative la pastile si injectii.
Cel putin la noi.

Citat:
ca mergem si dam 100 RONi pe o crema pentru o zgarietura cand o alternativa ar fi mierea;
Eu am dat 6RON pe o atfel de crema si mai era o alternativa pe la 12RON, a fost foarte buna zic eu si nu cred ca mierea rezolva problema, nu stiu cine te-a pus sa dai atatia bani si pe ce.

Citat:
ca luam sirop pentru tuse cu 50 RONi cand o varianta ar fi siropul de brad facut acasa... Uf!
Ai incercat sa vezi daca are acelasi efect intr-un caz de tuse cronica?
Nu siropul in sine calmeaza tusea.

Si mai sunt multe probleme la care medicina alopata are totusi raspunsuri bune, nu trebuie generalizat.

Citat:
Uite exact de asta mi se pare atat de revoltatoare introducerea acestei legi: cand am redescoperit si noi ca o planta, asa mica si nevinovata cum o vezi pe camp, poate fi folosita ca tratament pentru diferite afectiuni, unele chiar grave, poc! se introduc organismele modificate genetic sa ne zapaceasca de tot...
Nu introducerea lor este problema, cine nu vrea poate sa nu cumpere, important ar fi sa se introduca obligatia etichetarii lor asa ca omul sa poata alege.

Eu din cate stiu obligatia asta exista, poti sa dovedesti contrariul?

Citat:
Stiu, uf! Mai bine ar vinde un pliculet cu miere pe langa vitamina C asa cum e ea, acritura ca si toata industria asta farmaceutica...Dar stai, e un cost in plus si mierea si cine-ti garanteaza ca mierea-i 100 % naturala? Nimeni!
Gata, m-am "lecuit" si de vitamina asta...
Pai da..sa nu mai maninci nimic ca oricum nimeni nu-ti garanteaza nimic.
Sa ne spui cat rezisti.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 12:47:20
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
- http://www.green-report.ro/revista-p...se-de-un-virus
...dar nu bag mana in foc pentru ceea ce scrie pe acest site...
- http://www.yogaesoteric.net/content....g=RO&item=5248

„Când albina va dispărea, omul nu va mai avea decât patru ani de trăit", a spus cândva Albert Einstein...of!
Eu sunt o adepta a medicinei naturiste ,folosesc tinctura de propolis ,ceaiuri ,argila si altele cand vreau sa scap de vreo afectiune ,am cumparat de curand soc pentru ca am aflat ca e bun la raceli ,scade febra.
In Romania fiecare minune tine 3 zile ,asa ca nu imi fac prea multe griji ca va fi aplicat.
Ma revolta faptul ca se voteaza asemenea legi fara a fi anuntati ,nu noi i-am ales pe guvernanti sa ne reprezinte ?
In tarile civilizate e mai multa verticalitate ,am citit ca Anglia nu a aderat la acest codex ,nici India ,or mai fi si alte tari dar nu stim noi.
In definitiv Dumnezeu ne-a lasat plantele sa ne vindecam ,nu e normal sa le interzicem.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 13:06:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Bun simt? Am jignit pe cineva si nu mi-am dat seama?
Ca nu are logica pentru tine, asta-i alta treaba...
Pai n-are, pentru ca eu nu inghit pe nemestecate anumite informatii.
Pana acum am vazut afirmatii nu informatii.

[quote] Evident ca sunt publice, si etichetele de pe produsele alimentare sunt publice, dar nu scrie ca E123 e cancerigen: http://www.topsanatate.ro/euri.php?action=cauta&e=E123 sau
[/qupte]

Teoretic (oficial) nu este, practic reprezinta un risc dar nu cred ca te astepti ca cei care iti vand beleaua sa iti zica ca nu e bun ce cumperi.

Citat:
Mi se pare cam mare numarul celor care sa fi semnat aiurea, doar ca-i la moda. Eu zic ca erau mai degraba interesati de sanatatea lor.
Mare? Pentru zilele noastre? Deloc..
Uita-te doar de cat timp circula mass -uri aiurea pe messenger si oamenii cred si dau mai departe, subscriiu, semneaza..

Citat:
Se pare ca trecem printr-un fel de manie a impotrivirilor, nu conteaza care e problema, dam replica ca doar nu ne costa nimic si este si anonim (sa-ti dai numele complet intr-o petitie e anonim????? hmm....) si asa avem impresia ca am mai rezolvat o problema.
Da, practic este anonim pentru ca nimeni nu verifica acele nume.
De ce? Pentru ca semnaturile astea nu conteaza decat cel mult sub argumentul "uite ce multi au semnat" ceea ce este un argument stupid ca si eu pot sa zic "uite ce multi dau mai departe mass -ul cum ca yahoo plateste pentru spam" asta nu inseamna ca yahoo CHIAR da bani pentru spam.

Citat:
Nu pot sa mestec pentru tine, ti-am dat linkuri de unde te poti informa tu, sunt atatea linkuri despre acest codex, sa le insir aici pe toate?
Uite o istorie: http://www.ecomagazin.ro/codex-alimentarius/
Nu pot da decat "copy" si apoi "paste" ca doar nu pot rescrie textul codexului.
Chiar n-am vazut un singur citat macar din textul codexului doar ce au inteles ei din el, eu am cerut trimiteri exacte, paragraf, litera unde scrie in codex asa ceva.

Citat:
Dovezile le gasesti in:http://www.cdep.ro/proiecte/2007/700/10/9/oug719.pdf. Asta-i una din dovezi: faptul ca e proiect de lege si ce inseamna o lege? Obligativitate!
Eu discutam despre Codex nu despre organismele modificate genetic.

Citat:
O fi plin de zapaciti, dar in ziare si la stiri nu ai sa citesti/auzi despre efectele negative, nici ale codexului nici ale vreunui medicament (ca de exemplu vaccinul pentru prevenirea cancerului de col uterin; sincer, cred ca daca nu existau victime nici nu s-ar fi aflat de efectele negative ale acestui vaccin).
Oare daca nu existau victime nu inseamna ca nu erau efective negative?

La fel, nu gasesc decat afirmatii luate c/p de pe alte site -uri, fara trimiteri la textul Codexului.
Ca sa vezi cum functioneaza credibilitatea..

Citat:
Dar cu cine esti tu in razboi? Cu familia? Cu amicii? Cu colegii? Sa informezi nu inseamna sa mergi la razboi Aline ! Zic eu.
Unde e limita dintre informare si dezinformare?
Dezinformarea este o colectie de afirmatii pe care tu trebuie sa le iei drept bune fara a fi argumentate cu trimiteri EXACTE la problema investigata.

Exact ceea ce tu faci, exact ce ti-am cerut sa corectezi dar se pare ca nu reusesti decat sa-mi dai trimiteri la alte site -uri dar cu acelasi continut si aceeasi politica de DEZINFORMARE.

Citat:
Cu mana goala? Pai nu ai proiectul de lege? Dovezile concrete ai sa le vezi mai tarziu, prin spitale si apoi in cimitire.
Proiectul de lege la care faci trimitere este despre OMG. Eu ti-am cerut
citate din Codex in sprijinul afirmatiilor tale.

Nu le-ai gasit sau depaseste comoditatea sau capacitatea ta de a investiga problema?
E mai usor sa dai link -uri si sa iei drept bun ce spun altii si sa spui si altora sa ia drept bune lucrurile astea, decat sa le verifici, nu-i asa?

Citat:
Ideea era sa atrag atentia, nu sa fortez pe nimeni sa creada ce am scris eu aici. Cui ii place viata lui asa cum e, sa nu citeasca.
Asta deja nu mai e comoditate, e un soi de impertinenta.
Ia luati si inghititi daca va place, daca nu ..nu inghititi.

Aruncam nada, vedem daca se prinde pestele.

Citat:
Stii ce mi-as dori? Ca tot ce se vehiculeaza despre acest codex sa fie FALS, sa fie o farsa si tot ceea ce scrie pe site-ul lor oficial sa fie 100% in interesul populatiei... Imi asum orice critica daca va fi asa si o sa fiu fericita.
- http://www.natural-health-informatio...mentarius.html
Critica o ai mai sus, dar nu ti-o asumi, preferi sa o ingropi nu facand trimiterile directe la problemele invocate ci la alte site -uri care invoca aceleasi probleme insa le lipseste exact ceea ce ceream mai sus, trimiterile exacte la textul codexului.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 16:06:34
Banned

Implicit

ALINE,

Usturoiul crud il pot minca numai cei care lcreaza in constructii sau la shaiba, in rest trebuie sa-l folosim sub forma de comprimate altfel ne dau afara colegii de serviciu.

Aproape toate plantele sunt modificate genetic, deocamdata pentru rezistenta de "raft"

Salata mea are gene de licheni arctici dupa cum am aflat ulterior, de aceea face "plaja" la - 20 de grade C

Ai auzit de pansele de gheata, arata identic cu panselele de balta insa rezista la geruri naprasnice, pina si florile!!! iti dai seama, petalele nu congeleaza

As vrea si eu sa stau in slipi la - 20. Oare vom ajunge la aceasta performanta?
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 16:18:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
ALINE,

Usturoiul crud il pot minca numai cei care lcreaza in constructii sau la shaiba, in rest trebuie sa-l folosim sub forma de comprimate altfel ne dau afara colegii de serviciu.
maninci in afara orelor de program :)
De unde stii ca pastilele alea au o concentratie semnificativa de usturoi, ca este extras chiar principiu activ si printr-un procedeu care il pastreaza, etc?

Citat:
Aproape toate plantele sunt modificate genetic, deocamdata pentru rezistenta de "raft"
Dovezi in acest sens? Eu sunt mai sceptic..

Citat:
Salata mea are gene de licheni arctici dupa cum am aflat ulterior, de aceea face "plaja" la - 20 de grade C
Aflat de unde? As vrea sa citesc un articol in directia asta.

Modificarile genetice in sine poate nu sunt rele.
Stii de unde provine problema cu soia modificata genetic?
Nu de la genele care o fac rezistenta la ierbicid (ROUNDUP) fata de buruieni ci de la o gena de bacterie (parca) rezistenta la penicilina care n-are alt rol decat acela de "marker" pentru a se putea identifica in laborator planta modificata genetic si astfel firma producatoare (Mosanto) sa-si ceara drepturile de autor de la cei care sunt "prinsi" cu astfel de culturi (nu conteaza daca provin din polenizare).

Citat:
Ai auzit de pansele de gheata, arata identic cu panselele de balta insa rezista la geruri naprasnice, pina si florile!!! iti dai seama, petalele nu congeleaza

As vrea si eu sa stau in slipi la - 20. Oare vom ajunge la aceasta performanta?
Nu e imposibil. Cica tibetanii (calugarii) sunt in stare de astfel de performante prin exercitii d'ale lor..
Ca e treaba curata sau nu, nu pot spune :)
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 17:22:13
Marius_Adrian Marius_Adrian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Implicit Minti bolnave intinate intunericului

Citat:
Totusi nu inteleg de ce mor albinele. Nimeni nu poate lamuri aceasta dilema, iar GMO-urile nu su fost dovedite ca fiind cauza. ..Mai asteptam!
Am cunsocut un baiat din Brazilia doctorant in una din ramurile invatamantului care se ocupa cu studierea plantelor. El cerceta o anumita metoda de imbunatatire a bananelor dar fara modificari genetice.

In urma unei discutii am aflat ca dragii cercetatori din USA au inventat o planta numita "terminator" care era destinata populatiei, mi a scapat numele dar era "comestibila". Ce sinistru suna.

Socant este ca CEILALTI au aflat de fapta lor pentru ca insectele care se asezau pe TERMINATORI mureau in veselie. Altfel...cine stie cine trebuia sa manance TERMIANTORUL.

Oameni buni, numai asteptai sa vedeti la tv, sa auziti la radio aceste grozavii. Astia care doresc sa implementeze codezul nu s oameni.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 17:51:48
Banned

Implicit

http://www.seedquest.com/News/releas...pril/25787.htm

Aline,
Fii atent ce denumire:
SALATA ICEBERG...care se cultiva in aer liber si in Scandinavia..deci trage singul concluziile

Eu semintele de la Monsanto le-am cumparat din comert, la pliculet

"Nearly every head of iceberg lettuce you'll find in a supermarket owes its parentage to the work of ARS plant breeders. Salinas iceberg lettuce and its progeny are the most widely planted iceberg lettuces in the Salinas Valley of California, the world's foremost lettuce-growing region. Farmers in other parts of the United States and foreign countries from Sweden to Australia also raise these lettuces.

It's amazing what lettuce breeders can accomplish! Can't eat an entire head of lettuce by yourself? Never fear-an inventive ARS plant breeder devised an iceberg mini-lettuce that makes just enough salad for one person to eat at one sitting.

How do they do it? Lettuce breeders rely on the ARS gene bank, which houses seeds of more than 2,000 lettuce types. The genes that are banked there today should result in lots more lettuce-magic soon. Look for traits like the warm gold of a Hungarian lettuce or the intense crimson of a Spanish variety to be introduced into the familiar lettuces that are grown in the United States today."

Diferentele intre plante este foarte mare, se observa destul de usor chiar si de cei care nu sunt pasionati de plante.
Eu am strins din tinerete plante medicinale si de aceea stiu. Mergeam des in zone de rezervatie naturala in jurul minastirilor in masivul Cozia si ii ajutam la cules pentru ceaiuri.

In primul rind miodificarile genetice le fac sa nu mai aibe miros. Miroase trandafirii de la tiganci in piata si alte flori, regina noptii de exemplu luata de la garden centre din Mall-uri nu mai are miros ci doar ASPECT SI REZISTENTA LA MICROBI
...si multe altele
Alin, daca vrei sa cunosti, baga-ti nasul printre ele si te asigur ca ai sa observi imediat diferenta chiar daca esti diletant in acest domeniu(fara ironie, este o chestie de bine)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Romania si Codex alimentarius Eliana Generalitati 6 12.11.2010 21:51:45
codex alimentarius lore86 Generalitati 16 24.01.2010 16:54:27
Codex Alimentarius theofan Stiri, actualitati, anunturi 2 16.02.2009 16:24:02
Genealogia din codex Vaticanus OryNider Din Noul Testament 1 28.12.2008 02:16:47