Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2009, 16:45:01
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu este vorba de lingusire ci de customer service
Cind esti in spatele tarabei cu marfuri, omul civilizat are pretentia sa vada o fata vesela chiar si falsa, nu pe coana mare de la magazinul unirea, la pantofi de 30 ani pe pozitie de tragere, imbracata intr-un halat si in papuci care se uita la oameni cu scirba asa cum le-am vazut acum citiva ani.
Aceeasi atitudine se regaseste si in divergentele discutiilor ecumenice pe ton arhaic purtat de multi pe aici

Fani are mare dreptate cind vorbeste de ortodoxia formata in Occident. Si eu am cunoscut monahi din Quebec cu care zici ca esti in al noualea cer cind esti in preajma lor asa de blinzi si smeriti sunt si au o vibratie vine neatasata de materialismul si avaritia de care FOARTE des dau dovada parohiile nostalgice exclusiviste.
Customer service?
Presupunand ca nu este vorba doar de incapacitatea ta de a mentine discutia la un anumit nivel de abstractizare, voi comenta mesajul tau: nu conteaza cum vinde "coana mare" ci CE vinde. Altfel ajung in situatia sa cumpar un gunoi, doar pt. ca-mi este oferit intr-un mod atragator.

(Apropo, esti sigur ca era vorba de atitudinea vanzatoarei si nu de orgoliul tau? Ca daca nu ar exista o mandrie ranita, nu te-ar deranja fata vanzatoarei, in fond te aflai acolo pt pantofi, nu?)

Revenind la un alt nivel de conceptualizare (tii pasul?), valoarea de adevar a unui set de afirmatii nu este afectat de cel care le face.
Adica eu pot fi cea mai neatragatoare persoana din lume, dar daca ma aflu in posesia adevarului, defectele mele NU afecteaza valoarea adevarului pe care il detin.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10